Heidi a její kamarádi (převyprávění)

Heidi a její kamarádi (převyprávění)
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437625/bmid_heidi-a-jeji-kamaradi-53v-437625.jpg 5 7 7

Pokračování dojemného okouzlujícího příběhu o holčičce Heidi. Heidi byla s dědečkem, kamarádem Petrem a kozičkami šťastná. Teta Detý však domluvila s jednou bohatou rodinou ve městě, že Heidi bude dělat společnost jejich nemocné, křehké dceři Kláře. Pro Heidi je to šance na vzdělání: naučí se číst, psát a dobrým způsobům! Heidi je zpočátku okouzlena honosným domem, něžnou Klárou i jejím tatínkem. Stesk je ale větší… Jak to bude s přátelstvím?... celý text

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
29.12.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh o holčičce Heidi, doplněn živými ilustracemi. Jsem to zase zvorala, knížku Heidi, děvčátko z hor jsem četla na počátku tohoto roku a když jsem uviděla v Levných knihách tuhle, koupila jsem si "pokračování". Jenže mi od prvních stránek bylo jasné, že jsem příběhy již četla. Tato kniha je totiž součástí Heidi, děvčátko z hor převyprávěnou Bohumilem Říhou. Je to trochu jinak převyprávěné, ale nic neztratila kniha na kouzlu malého děvčátka a její lásky k horám a lidem okolo sebe.

veronika0382
03.06.2020 5 z 5

Krásně zpracovaná pohádka s nádhernými ilustracemi, se mi vryla do srdce. Heidi je prostě klasika a vždycky bude. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách


bookcase
05.05.2020 5 z 5

Nádherné, okouzlující pokračování příběhů malé holčičky Heidi. Pro děti, kterým chceme na příkladu chování postav v knize vštípit základ slušného chování a naučit, jak se chovat k přátelům i svému okolí, ideální. Pro starší generace milá a nostalgická vzpomínka na dětství.

DariDerek
03.05.2020 5 z 5

Někdy před Vánoci jsem vám představovala z nakladatelství Fortuna Libri knihu Heidi, děvčátko z hor. A dnes tu mám pro vás volné pokračování příběhu o milém děvčátku, jejíž život je jedno velké dobrodružství a překvapení.
Heidi a její kamarádi je opět dojemné vyprávění, které pro dnešní převyprávěla Jitka Škápíková a ilustrovala Sofie Helfertová. Více v recenzích v záložkách (daramegan.cz).