Heidi a její kamarádi (převyprávění) přehled
Jitka Škápíková
Pokračování dojemného okouzlujícího příběhu o holčičce Heidi. Heidi byla s dědečkem, kamarádem Petrem a kozičkami šťastná. Teta Detý však domluvila s jednou bohatou rodinou ve městě, že Heidi bude dělat společnost jejich nemocné, křehké dceři Kláře. Pro Heidi je to šance na vzdělání: naučí se číst, psát a dobrým způsobům! Heidi je zpočátku okouzlena honosným domem, něžnou Klárou i jejím tatínkem. Stesk je ale větší… Jak to bude s přátelstvím?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Heidi a její kamarádi (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.
Krásně zpracovaná pohádka s nádhernými ilustracemi, se mi vryla do srdce. Heidi je prostě klasika a vždycky bude. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Nádherné, okouzlující pokračování příběhů malé holčičky Heidi. Pro děti, kterým chceme na příkladu chování postav v knize vštípit základ slušného chování a naučit, jak se chovat k přátelům i svému okolí, ideální. Pro starší generace milá a nostalgická vzpomínka na dětství.
Kniha Heidi a její kamarádi (převyprávění) v seznamech
2008 | Jak poznat psí duši |
2015 | Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha (převyprávění) |
2012 | Staré pověsti české |
2011 | Cesta do pravěku a zase zpátky |
2011 | Klubíčko veselých pohádek |
Moc pěkný příběh o holčičce Heidi, doplněn živými ilustracemi. Jsem to zase zvorala, knížku Heidi, děvčátko z hor jsem četla na počátku tohoto roku a když jsem uviděla v Levných knihách tuhle, koupila jsem si "pokračování". Jenže mi od prvních stránek bylo jasné, že jsem příběhy již četla. Tato kniha je totiž součástí Heidi, děvčátko z hor převyprávěnou Bohumilem Říhou. Je to trochu jinak převyprávěné, ale nic neztratila kniha na kouzlu malého děvčátka a její lásky k horám a lidem okolo sebe.