Lepší zítřky

Lepší zítřky
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72847/bmid_lepsi-zitrky-AEF-72847.jpg 5 64 64

Hitman série

Přichází velké rodinné setkání. Tommy Monaghan zjistí, že mu Sean Noonan a sestra Concepta celý život lhali. Tommy totiž pochází z početné rodiny a jeho sestra a otec jsou stále na živu! Aspoň prozatím. Po krvavém rodinném srazu se Tommy uchýlí do kostela, kde mu král upírů nabídne kšeft, který se prostě nedá odmítnout. A aby toho nebylo dost, tak konečně přijde chvíle, kdy se ukáže, kdo je v Gothamu rychlejší - Tommy nebo jeho kámoš Ringo Chen... nebo snad sadistický mutant z Číny?... celý text

Luigi1
11.05.2023 5 z 5

Upíři nic moc,ale jinak pěkný

Wiedzmin
14.12.2021 4 z 5

Ennis se rozhodl ukázat Tommyho původ. A z celé sbírky je právě návrat do Irska nejpůsobivější kdy dodává postavám reálnou duši. Ubylo humoru, přibylo chmurů a neodvratitelné myšlenky zmaru a konce. Za mě (bohužel) mírný pokles oproti předešlým dílům díky dvěma bodům. Upírská odbočka, která byla sice stylově ujetá, ale celý tenhle osudový díl mi trochu sestřelovala. Do toho spolu s nevědomostí toho, co se stalo v Gothamu, že se z něj stala Země Nikoho, vnáší roztěkanost a děj už není tak plynule koncentrovaný, jak tomu bylo doposud, a je to škoda. Tak nebo tak, na téhle chlapácké jízdě je to jen malý šrám z boje.

jarynek
13.07.2019 5 z 5

Po dočtení této knihy jsem si listoval prvními dvěma díly s Hitmanem a uvědomil si, jak se vyznění příběhů hodně posunulo. Je to čím dál více syrové, vážné (přestože humoru je stále dostatek), těch posezení s kamarády v hospodě ubývá (tak jak bohužel ubývá kamarádů a dalších lidí, na kterých Tommymu záleží).
Ještě, že Tommy občas musí vystřílet nějaké ty stovky upírů a jiné havěti. No a pak tu máme Tiegelovou, která má na bývalou policistku až překvapivě dost humoru (i když ne vždy to Tommy asi ocení:)).
Za mne jeden z nejlepších dílů této série.

trudoš
04.10.2017 4 z 5

Album, které je přesně na hraně bohapusté zábavy, pro kterou mám Hitmana tak rád, a prvoplánové deprese, do níž začala série sklouzávat v posledních dvou knihách. Ty čtyři příběhy, které jsou zde obsažené, mají z obojího trochu, vyvážené právě tak akorát, abych měl pocit, že se Garth Ennis konečně vrací z protialkoholické léčebny a už tolik nesmutní nad lidskou zkažeností. S čistým svědomím proto můžu říct, že Země mrtvých i Ráno po včerejší noci mě bavilo náramně a temný podkres s Tommyho minulostí (Katie) a Chenovou labutí písní (Pro zítřek) mi tu legraci tentokrát nezkazil.
Po redakční stránce je obrovská škoda, že nakladatel trochu neosvětlil záležitosti kolem Události - nebo kýho čerta -, která má zásadní vliv na chaos v ulicích a na níž se hrdinové odkazují, přičemž evidentně ovlivnila synchronně většinu DC univerza. Člověk to pro pochopení samotného Hitmana sice nepotřebuje, ale co by to komu udělalo dát tam odstavec dva s infem, o co že to vlastně šlo. Červení pak nic nevědí.

Disease
19.06.2017 5 z 5

Upíři byli sice slabší, ale úvodní "rodinné drama" vynikající.

Lenka.Vílka
18.05.2017 5 z 5

Moje první setkání s Hitmanem dopadlo víc než dobře. Sice začínám tímhle dílem (proto oficiálně děkuju tomu orgánu, co si z naší knihovny půjčil první díl a už ho nevrátil), ale asi na pořadí tak moc nezáleží. Mám Ennise hluboko ve svém srdci, přestože on mě nezná a má mě proto asi hluboko ve své %©%*. Ale já mu to odpustím.
Celé to srhnu: dostala jsem, co jsem čekala. Smála jsem se, bavila a užila jsem si to.

Katie: ukecané, krvavé, brutální. Takže standard, na autora. O tomhle se asi víc rozepíše ten, kdo zná Hitmana lépe než já. Co se stalo v jeho minulosti a tak. Já jsem tabula rasa, takže hodnotím pouze to, co mám před sebou. Každopádně jako start dobré. Jenom ta rodinná idyla skončí moc brzo a krvavě.
(Víte, co jsem právě udělal? Právě jsem vlastnímu tátovi prostřelil hlavu. To ale předbíham).

Země mrtvých: z terapeutického sezení rychle do hospody. Tam se vždycky najde někdo, kdo potřebuje pomoc. Třeba najít svý děcko. Třeba mezi upírama. A potom se z toho stanou čistá jatka, která nejsou jenom nechutná, ale i strašně vtipná.
(Všimli jste si, že něco takovýho se přihodí každej rok? Prostě nějaká bláznivá momořádka, kterou musí vyřešit supermantáci, páč jinak by nastal konec světa? A potom je zase klid po pěšině.)

Pro zítřek: zase ty bláznivý ženský! Co maj proti tomu, že jejich chlap zabíjí lidi za prachy? Od devíti do pěti je jako lepší?! A pokud ráda nakupuje nové věci do bytu, ideálnsí stav (pokud ti komando všechno doma rozšířílí). Ale závěrečná scénka se lvem mě dostala.
(To snad není možný! Co jsem komu provedla, že jsem si zasloužila takovýhle dva amanty? Eh, podivej se na to z tý lepší stránky...vsadím se, že ti ostatní byli samí nudní panáci...)

dobroslav9182
29.12.2014 5 z 5

Tommy není zrovna moc zvyklý na štěstí ve svým životě. A tak, když se setká se svou sestrou, začíná si myslet, že se mu konečně daří. Jen musí tohle rodinné duo vodkrouhnout ještě jednoho zobana, než budou mít klid....
Protože Gotham je kolíbkou podivností, dojde i na Hitmanovskou verzi Twajsrajtu. A že tady upírci nebudou zářit, ale chcípat je naprosto jasná věc...
A v pořádně John Wooovském závěru se konečně ukáže, kdo je vlastně lepší střelec - superschopnostmi vybavený floutek, nebo asijský hitman, který se už potkal se Smrtí? A nebo je nakonec smázne nechutný čínský mutant?

3DD!3
10.12.2013 5 z 5

Tommy si vybírá hodně špatné období v prozatím nejlepší souboru Hitmana. Minulost je pošpiněna a zabíjení snad nikdy nebylo osobnější. Konečně tu dostává i pořádnou proci prostoru Ringo Chen. Pocta Chow Yun-Fatovi a Johnovi Woo, která za sebou nechává krvavou stopu a stovky mrtvol. Ach ano... a setkáme se se Smrtí.

vhumanik
05.09.2012 5 z 5

Ringův odchod zamrzí, ale jinak je tohle klasická záležitost z příběhů o Hitmanovi a to jak v první tak v druhé části.