Hlasy v bouři
Darcy Coates
Černá zima série
1. díl >
Když se Clare probudí v cizím prastarém domě, který jí nahání husí kůži, nepamatuje si, co se stalo. Cizí muž jí řekne, že měla nehodu a on ji zachránil. Clare chce odejít, ale venku probíhá zuřivá sněhová vánice. Zůstává uvězněná se svým tajemným zachráncem a nezbývá jí nic jiného, než sedět a čekat. Postupně se jí ale začnou vybavovat střípky vzpomínek – opuštěná auta, dětské hračky na silnici, temné siluety ve sněhu, ochromující strach... Cizinec, její údajný zachránce, se zdá být laskavý, ale Clare neví, jestli mu může věřit. Tvrdí, že jsou sami, ale Clare slyší a vidí věci, které naznačují, že tam s nimi něco je a neustále je to pozoruje. Clare začíná docházet, že její nehoda nebyla žádná náhoda. Zuřivá bouře za okny domu není to jediné, co ji ohrožuje. Něco tam venku čeká, až vyjde ven. Něco monstrózního, krutého a extrémně hladového. První díl série Černá zima v mistrovském podání Lucie Vondráčkové vás nechá v napětí až do samého konce.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2024 , KanopaOriginální název:
Voices in the Snow, 2020
Interpreti: Lucie Vondráčková
Můj první přečtený horor,napínavé až až.Tohle bych nechtěla nikdy zažít osobně.Tesim se na pokračování.
Výborná záležitost!!
Tento druh knih nevyhledávám, ale u této autorky dělám naprostou výjimku.
Tohle se mi opravdu tak líbí!
Píše tento žánr skvěle.
Povedlo se mi přečíst druhý, třetí a čtvrtý díl. A až teď teprve první. :-)
A začátek příběhu jsem si nemohla nechat ujít.
Děj se mi ohromně líbí, celá série je skvěle napsaná, jako vy byl člověk přímo tam.
Rozhodně si nenechte ujít tento první díl, ale v žádném případě ani ty ostatní.
Jsou nabité akcí, adrenalinem a napětím o mnoho více než tento.
Uvažovala jsem, jak příběh může pokračovat a autorka ho vymyslela fakt skvěle poutavě a zajímavě.
V každém případě doporučuji!
Hlasy v Bouři, jsou chytlavé a už se těším na pokračování.
Tuto autorku jsem četla poprvé a rozhodně ne naposled :)
Tahle kniha je vážně pecka. Přesvědčila mě, že si mám přečíst i autorčiny Strašidelné domy. Styl psaní mi sedí. Je čtivý a o napětí není nouze. Do této série autorka přidala i trošku romantiky, ale je to nenásilné a pomalé a tak jako na pozadí. V popředí je spíše opravdu to nebezpečí a boj o přežití. Těším se na další díly.
Apokalypsu jako žánr úplně nemusím, ale v podání Clare a Dorrana se mi docela líbila. Knížka se čte opravdu dobře. Oběma jsem celou dobu držela palce a jsem zvědavá na další díl
(SPOILER) Skvělý a napínavý příběh! Už mám rozečtený druhý díl :) Začátek měl velmi pomalý rozjezd. Clare vidí vyzáblé na můj vkus až moc dlouho sama. Jako v každé hororové knize nechybí rozdělení hlavních hrdinů, které výjimečně nekončí smrtí jednoho z nich :) Ale celkově je kniha velmi povedená. Doufám, že si takovou laťku udrží i další díly.
(SPOILER)
Tak zase nevím, co si o této knize mám myslet. Tak trochu mi připomíná "Apokalypsu Z", u níž jsem přečetla dva díly a třetí jsem už nějak nedala. Oživlé mrtvoly a do toho milostný románek. Pořád jsem čekala, že se alespoň dozvím, jak to všechno vzniklo a proč. Ale možná to nebyl ten pravý záměr autora. Královna hororu se snaží o hrůzostrašný děj, ale já jsem spíš uronila slzičku v té citové záležitosti...
V podstatě se mi kniha četla dobře a líbila se mi. Mám připravený druhý díl, tak uvidím.
Kdybych tušila, jak skvělá je tato série, vzala bych si dovolenou a přečetla ji celou naráz. Autorka vtáhne do děje a nepustí.
Růžová knihovna v kulisách izolovaného panského sídla, sněhové bouře a čehosi znepokojivého uvnitř i v okolním světě. Znáte to: ona je atraktivní, kurážná, byť poněkud zmatená, on je tajemný, silný, citlivý, pohledný... zpočátku to skřípe, ale časem ( ! spoiler:-) ) dojde i na něžný, nevinný polibek. Taková roztomile starosvětská romantika, která může nepříjemně překvapit ve všední realitě ukotvené osoby, co neholdují příšerám ani apokalyptickým scénářům.
Pro mě lehce pošahaný, snesitelný průměr. Za povedenou atmosféru přihodím 5% a jestli se v knihovně vynoří další díly, možná sérii dočtu. Pokud ne, žádná škoda. 55%
(SPOILER) Darcy umí skvělou atmosféru, čte se moc dobře. Slaďárna v podobě Clare a Dorrana mi nevadila, Nicméně jak zde již bylo zmíněno, rozuzlení mě také zklamalo. Vyzáblé zkroucené postavy by byly ok, první mě napadlo, že se Darcy pustila do zombíků, což by mi nevadilo, to já ráda :D .. každopádně Dorranova matka s hmyzíma nohama už byla opravdu moc. No snad bude druhy díl opravdu lepší.
Kniha byla čtivá a napínavá ale samotné rozuzlení mě zklamalo. Asi proto, že už jsem četla i Duch domu Ashburnů. Nevím, jestli se budu pouštět do pokračování.
Ten začátek se zbytečně natahoval. Asi chápu, že chtěla vytvořit napětí, ale bylo to kapku nudné. Pořád mi to evokovalo "strašidelné domy", ale ke konci se to hezky rozjelo. V podstatě mě to bavilo celou dobu. Navíc teď s manželem sledujeme The last of us, takže načasování bylo perfektní :D Hodnocení dávám nižší, ale rozhodně si přečtu celou sérii. Od autorky jsem přečetla snad všechno, tak u toho zůstanu.
Co jsem to proboha právě přečetla?
Opravdu nerada hodnotím knihu špatně, ale tady nemám na výběr.
Kdo je tato autorka a co provedla s Darcy Coates?
Tohle bylo tak přehnané a trapné, spíše úsměvné než hororové.
První polovina příběhu mě bavila,popisnou část a budování atmosféry zvládla Darcy na jedničku. Byla jsem napnutá co z toho vzejde a otáčela stránku za stránkou poháněná zvědavostí.
Od druhé poloviny,když jsem se dozvěděla co to "něco" jež je sleduje je,jsem jen valila oči a obočí mi vystřelovalo až na vrch hlavy.
Tvory,které tu autorka stvořila bych neobsadila ani do scifi.
Tohle byla absolutní blbina.
To už jsem si rovnou mohla pustit film Žraločí tornádo nebo Návrat vražedných rajčat.
Omlouvám se Darcy,ale za mě absolutně ne.
2 hvězdy za první polovinu knihy,která měla potenciál a 3 hvězdy dolů za ploché postavy a velmi kýčovitý milostný románek zasazený do... no,něčeho co mohl být dobrý příběh.
Bohužel to nemůžu považovat za horor, na který jsem se moc těšila. Kniha je fajn, ale to je asi tak vše. Čtu další díl a ten je mnohem lepší, takže doporučuji se prvním prokousat :)
Na knihu, a vlastně i na celou sérii, jsem se hodně těšila, bohužel přišlo zklamání. Na nějaké padesáté straně jsem čekala, kdy se děj víc rozjede, bohužel jsem se nedočkala. Na knihu plnou vaty, kde se ve sněhové bouři plácají dva lidé, aniž by tam bylo více akce, nebo se po nich aspoň někdo sháněl, protože jinak nemají šanci celý příběh na svých bedrech utáhnout, nemám nervy. Knihu vracím při nejbližší možné příležitosti do knihovny a další díl taky. Má-li být první díl nejlepší z celé série, tak nemám odvahu se pouštět do pokračování, které má cca 500 stran.
Kniha je opäť od začiatku veľmi čtivá a ešte k tomu má aj jemný post-apo nádych. Spočiatku sa mi ale zdala rozťahaná, veľa sa tam toho nedialo, Clare je uväznená v dome a nevie ako sa z neho dostať, stále tam sneží a je zima. Ale potom sa to trošičku rozbehlo, hlavne keď Clare začala vidieť akési postavy. Dorran sa mi najprv zdal podozrivý, jeho správanie bolo až príliš ideálne a tak som bola zvedavá, čo sa z neho vykľuje. Ale ináč ma ich spolužitie v dome celkom bavilo, hlavne to rozmýšľanie nad zásobami a snaha si to tam nejak zariadiť, aj keď Dorran na mňa občas pôsobil až príliš ochranársky. Čo ma ale celkom rozčuľovalo je to, že som nevedela čo sa deje v okolitom svete :D. Zo záveru som trochu rozčarovaná, keďže nie som úplne stotožnená s tým, že čo sa vykľulo z tajomných postáv. Ale ďalšie časti si určite prečítam, som zvedavá ako to bude pokračovať.
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Tak za mě docela dobrý , fajn námět, který bych já sice zpracovala o kapánek jinak, ale čte se to prostě dobře. Určitě si dočtu i další díly , protože potřebuju vědět, jak to přeci dopadne :)