Hnusná teta Berta

Hnusná teta Berta
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309292/bmid_hnusna-teta-berta-1kl-309292.jpg 4 190 190

Ďalšia kniha legendárneho komika a autora tých najvtipnejších detských kníh Davida Walliamsa je príbehom malej Stely. Jedného dňa sa zobudí a zistí, že prišla o rodičov a jej teta Berta ju chce pripraviť o celý majetok. Rozhodne sa bojovať. Nemá to ľahké - jej protivníkom nie je len teta, ale aj jej sova Wagner. Nájde sa však ktosi, kto jej pomôže. Duch malého kominárika Sadzu je pre Stelu pripravený urobiť čokoľvek. A nájde sa aj ďalší oddaný pomocník... Podarí sa im ubrániť Stelin rodinný majetok pred tetuškou, ktorá sa nedá nazvať inak ako hnusná?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Slovart (SK)

Awful Auntie, 2014

Měňavka
26.04.2019 5 z 5

Opět dokonalé počteníčko s humorem, napínavým příběhem a pohádkovým nádechem.

lenamor
09.12.2018 5 z 5

Napínavý a čtivý příběh plný vtipu a originality

piquillio
24.07.2018 2 z 5

Bohužel celkem neoriginální kousek.

wiix
25.05.2018 3 z 5

Po knihách tohto autora vždy siaham pre jeho vtip o poučenie (a pretože deti sú z neho namäko). Ni zrovna kniha o tete Alberte bola viac creepy a krvilačná, ako zaujímavá či poučná.

DracoMalfoy
29.03.2018 1 z 5

Moc se mi nelíbila. Kniha je dost morbidní, ale to by mi nevadilo, jen kdyby nebyla psaná stylem pro děti a krátká a naopak je dost dětská, což by mi též nevadilo, jen kdyby nebyla natolik morbidní. Takhle mi přijde, že se autor nemohl rozhodnout o co mu vlastně šlo. Úplně ne.

Nalpop
13.02.2018 5 z 5

Přečetla jsem ji za tři dny, je dobře napsaná,napínavá a vtipná.

helusa2
03.01.2018 5 z 5

Přečteno s dětmi před spaním a nutno dodat, že jsem se až divila, že se ani ta nejmladší nebála... Napínavé, strašidelné, místy smutné a dojemné, ale i veselé a bláznivé, prostě Walliams :-)

ToGl
31.12.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale od Davida Walliamse jsou i lepší knížky takže je to takové skoro 3 hvězdy.

Deny95
08.12.2017

Fajn kniha pro děti, občas docela napínavá. Dětem ve družině se moc líbila. Teď jsem zvědavá na ďábelskou zubařku :)

kikiša
23.10.2017 1 z 5

Knížka mě moc nezaujala.

terezka1313
03.10.2017 5 z 5

Skvělá kniha. Autor měl příběh dobře promyšlený. Hodně zápletek a zvratů.

sachista
29.07.2017 3 z 5

Zatím nejslabší Walliamsův počin, který jsem četl. Na jeho knihách jsem oceňoval, že je mohou číst malí i velcí, děti i dospělí a všechny knihy měly dojemné vyznění a poučení. U Příšerné tety jsem celou dobu postrádal něco "vyššího", prakticky mě oslovil až epilog a jedna překvapivá pointa, jinak se jedná o průměrný až podprůměrný příběh vyloženě jen pro děti. Doufám, že Příšerná teta představuje výjimku, jež potvrdí pravidlo a další příběhy se vrátí zase do úžasně rozjeté linie.

ZmrzlinaZuz
22.07.2017 4 z 5

Kniha se mi četla dobře. A velmi mile mě překvapila, i když se mně ji zpočátku nechtělo číst!

Mygli
11.07.2017 4 z 5

Pěkná dětská detektivka, ale od autora asi nejslabší. Kdyby byla tenčí... Děděček je tlustý to jo, ale u něj to nepřekáží... Jinak milé:-)

Eliška_Florbal
14.04.2017 5 z 5

Skvělá kniha:) řekla bych že od Davida Williamse zatím nejlepší. Byla místy i napínavá a měla zajímavý děj. Doporučuji

Morčička
25.12.2016 5 z 5

Boží kniha, jen mi tam trochu chyběl Rádž. Jinak doporučuji:)

kvetuse3368
06.10.2016 5 z 5

Snažila jsem se číst knihu jako dítě, ale moc se mi libila jako dospělému. Děj tak krásně ubíhal, že jsem konec četla v jednom kusu během noci. Mohu jen doporučit

LenkaKT
28.09.2016 3 z 5

Doporučila mi ji dcera a chápu, proč se ji moc líbila. Napínavý, trochu jednoduchý příběh, vtipný a zlo je nakonec potrestáno.

TerJac
15.09.2016 5 z 5

ANO, ANO, ANO! Opět žádné zklamání, kniha byla krásně napínavá a myslím, že mne oslovila o něco víc než Dědečkův velký útěk, i když je pravda, že Dědečkův velký útěk měl v příběhu větší sociální téma a otázek k zamyšlení, než Příšerná teta. Ale Příšerná teta byla velmi napínavá a skutečně bych řekla, že je to takový správný dětský dobrodružný příběh, ve kterém najdete vše. No prostě Pan autor :-) Kterou knihu od něj koupit ? - s žádnou neuděláte krok vedle :-)

Jediná kritika na knihu - kde byl tentokrát Rádž se svým super obchůdkem ? :-D

Vali25
28.08.2016

Chtěla bych se zeptat těch, co četli Příšernou tetu i Dědečkův velký útěk, co se jim, víc líbilo, chystám si koupit jedno z toho a nemůžu se rozhodnout (nepište prosím, že si mám koupit obojí)