Holmes z Kjóta 4
Mai Močizuki
Holmes z Kjóta série
Středoškolačka Aoi Maširová pracuje na částečný úvazek ve starožitnictví Kura v kjótské nákupní čtvrti Teramači Sandžó, společně s vnukem majitele, Kijotakou Jagaširou, který je známý jako Holmes z Kjóta. V chrámu Nanzendži se skrývá přízrak – nepřekonatelný padělatel, který si vzal Kijotaku na mušku. V tomto díle se dozvíme o Kijotakově osudovém setkání s Enšóem, oním padělatelem, a jejich novém souboji.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2023 , GateOriginální název:
Kjóto Teramači Sandžó no Holmes 4 / 京都寺町三条のホームズ
Tento díl vlastně v mnohém navazuje na ten předchozí, jelikož zůstáváme v pomyslném boji mezi odhadci a padělateli. Jak je řečeno v knize, je to věčná tahanice o to být lepší, než ti druzí.
Autorka do příběhu zakomponovala oblíbené téma úhlavního nepřítele a tak Holmes z Kjóta získal svého Moriartyho.
I když je japonská kultura a historie fascinující, na můj vkus bylo v tomto díle těch památek, cenností a pamětihodností trošku moc, takže ty drobne informace se mi pletli a nebo jsem je rovnou vytěsňovala z paměti. Rozhodně ale příběh muže posloužit jako dobrá inspirace na výlety, pokud se člověk do Japonska chystá na dovolenou.
Celkově si ale příběh uchovává čtivost a milost a já se těším na další díly. Rozhodně mě zajímají další vlastnosti Holmese a jak (nebo jestli) se bude nějak rozvijet jeho vztah s hlavní hrdinkou, protože když jsou spolu, má to prostě šmrc.
(SPOILER)
Další díl se zajímavostmi z historie o památkách, jídlech, umění a architektuře.
Očekávejte nové případy:
1) padělek v klášteře při prohlídce
2) narozeninová oslava s kvizem
Odhadce vs. padělatel, Holmes vs. Moria! Ha! Jsem zvědavá, co se z toho vyklube. Jsem ráda, že manga má nějakou přesahující dějovou linii, doufám ale, že se kvůli tomu nevytratí samostatné příběhy, které sérii dodávají šarm.
Opět pěkné odpočinkové čtení. Hlavní příběhová linka, která je naznačena na konci předchozího dílu je zde hlavním tématem. Také Aoi se její trénink na odhadování uměleckých děl vyplatil.
2023 | Holmes z Kjóta 1 |
2023 | Holmes z Kjóta 2 |
2023 | Holmes z Kjóta 3 |
2023 | Holmes z Kjóta 5 |
2023 | Holmes z Kjóta 4 |
Začíná mě tato manga bavit víc a víc. Zatím nejlepší díl.