Holmes z Kjóta 3 přehled
Mai Močizuki
Holmes z Kjóta série
Středoškolačka Aoi Maširová pracuje na částečný úvazek ve starožitnictví Kura v kjótské nákupní čtvrti Teramači Sandžó, společně s vnukem majitele, Kijotakou Jagaširou, který je známý jako Holmes z Kjóta. Společně pak řeší zvláštnosti týkající se starožitností, které jim přinášejí zákazníci. Tentokrát projde jejich znalectví zkouškou v případu zničených starožitností v zamčeném pokoji, a zamotají se do záhady obrazu, který si u bývalého geniálního padělatele objednal jeden boháč.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2023 , GateOriginální název:
Kjóto Teramači Sandžó no Holmes 3 / 京都寺町三条のホームズ
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holmes z Kjóta 3. Přihlašte se a napište ho.
Další povedený díl, který nás zavede na rodinnou oslavu, kde odhaluje něco z tajemství Holmesova dědečka a jeho sbírku. Samozřejmě se sešlost neobejde bez menšího detektivního problému, který je lehce provázaný s druhou zápletkou.
Ta se zaobírá padělatelstvím a musím říct, že tahle část mě opravdu bavila a měla spoustu zajímavých myšlenek. Zaměřila se nejen na morální stránku, ale převážně i na to, jak mohou být padělatelé i kvalitní a žádaní.
Líbilo se mi, jakou příležitost dostal hrdina, kterého by spousta lidí prostě odsoudila a nakonec se ukázalo, že jako člověk umí být velmi intuitivní a vděčný.
Přijde mi vtipný kontrast mezi obyčejnou hlavní hrdinkou, která brigádničí vlastně v obyčejném nudném a zapadlém krámku s realitou bohatství a pompéznosti nejen majitele, ale většiny postav, co se v příběhu mihnout.
Určitě budu v sérii stále pokračovat, má hrozně milou atmosféru a ústřední dvojice mě baví. Holmes rozhodně není tak nevinný, jak se na začátku zdálo a jsem zvědavá, co příběh ukáže dál.
Zatím se mi toto líbí, protože mi nepřijde, že by se vše pořád opakovalo dokola, ale hlavní postavy se někam posouvají.
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
Kniha Holmes z Kjóta 3 v seznamech
2023 | Holmes z Kjóta 1 |
2023 | Holmes z Kjóta 2 |
2023 | Holmes z Kjóta 3 |
2023 | Holmes z Kjóta 5 |
2023 | Holmes z Kjóta 4 |
Další povedené dílo, které jsem zfouknul jedním dechem. Oddechové, zajímavé a s pomaličku začínajícím napětím. Určitě půjdu pro další díl.