Hypotéza lásky

Hypotéza lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496116/bmid_hypoteza-lasky-63be9e1bdf7ff.jpg 4 2068 2068

Romantická komedie, která zbořila sociální sítě! Olive je doktorandka na Stanfordu. Na trvalé romantické vztahy příliš nevěří, zato její nejlepší kamarádka ano. Takže pokud ji chce přesvědčit, že s někým randí a její milostný život nabral správný směr, musí na to jít chytře. Vědci totiž potřebují důkazy. Proto Olive, jako každá jiná sebevědomá bioložka, zpanikaří a políbí prvního muže, na kterého narazí – Adama Carlsena. Mladý, v oboru uznávaný profesor má pověst přísného školitele. Byl tak jejich polibek největší chybou, kterou Olive v životě udělala, nebo se tohle setkání může vyvinout v něco víc? Kniha obsahuje také bonusovou kapitolu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (CZ)

The Love Hypothesis, 2021

skark
03.01.2025 3.5 z 5

Příjemná změna od náročnějšího čtení. Pro mne oddechovka. Sice mě rozčilovaly postavy a jejich neupřímný, příšerně naivní až dětinský přístup ke vztahům :-) , ale je to čtivé, příjemné a bavilo mě to. Asi někdy zkusím i další z autorčiných výtvorů. ;-)

MilackovaN
02.01.2025 4 z 5

Knížku jsem četla až po Hlavě plné lásky a musím říct, že jsem ráda, protože první zmiňovaná knížka se mi líbila mnohem víc. Zde mi postavy přišly takové nezralé a nevyspělé na to, že se jednalo o uznávané vědce. Styl autorky mi ale sedí, píše vtipně a příběh rychle utíká. Uvidíme, jak na tom budou další knihy.

Raisel
02.01.2025 4.5 z 5

Teorii lásky jsem četla dříve a sedla mi o trochu více, přesto Hypotéza splnila v podstatě vše, co jsem od ní očekávala. Má všechno - předvídatelnost, klišé, zápletku, sexy hlavního hrdinu a gradující tempo. Prostě tak nějak všechno, proč tyhle knížky čtu, když chci něco nenáročného :)

Bonusová kapitola mě tady trochu narušila dojem z knížky, z mé strany to nebylo úplně nutné, ale chápu, že to čtenáři vyžadovali.

ElenaKov
31.12.2024 4 z 5

Zajímavý příběh plný zvratů.

KnihomoLucy196
31.12.2024 5 z 5

Páni! To byl tak roztomilý, úžasný, romantický příběh.. já žasnu
Od autorky jsem četla už Šach a mat a ta knížka mi ukázala jedno - Ali Hazewood má fakt čtivý styl psaní, který mi skutečně sedne. Tady tomu nebylo jinak, fakt jsem se při čtení bavila :)) Akademické prostředí bylo podle jejího popisu skutečně náročné, ale hlavní hrdinka Olive se se vším dokázala poprat.
Olive jsem si hned zamilovala, byla neskutečně milá a sympatická
A Adam.. jejich rozhovory jsou nezapomenutelné XD prostě je oba dva miluju a jsou spolu tak roztomilí a oběma jim všechno strašně přeju.
Knížka se mi skutečně líbila a fakt jí doporučuju :DD a kdyby vás odradilo téma přírodních věd.. nezoufejte a stejně si to přečtěte, protože to za to stojí! Ale i když jsem leckdy dokázala odhadnout, co se bude dít dál, nevadilo to, protože Aliina slova tak krásně plynula, že jsem se od knížky v podstatě nedokázala odtrhnout :D

bookworm88
30.12.2024 5 z 5

Opravdu skvělá kniha na pohodové čtení. S touhle knihou jsem začínala a nemohla jsem udělat lépe. pecka!

vivula
17.12.2024 2.5 z 5

(SPOILER) Nejprve jsem dala 3,5* ale pak mi došlo že jsem pod vlivem děje pouze od konference dál. Takže jsem ještě jednu hvězdu stáhla, protože do té doby to bylo celkem peklíčko o ničem. Pak to teda taky nebyla žádná extra věc, ale aspoň to bylo pikantní.

Kiwicatko
17.12.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje prvni knizka od autorky a pecka. Bavila jsem se celou dobu. Potutelne jsem se uculovala a kolikrat se i nahlas rozrehratala. Olive i Adam byli uzasni. To, jak jim nektere veci dochazely s maximalnim zpozdenim a byli pevni v kramflecich jen co se tykalo vedy, to bylo zkratka okouzlujici.
Olive byla bajecna jak se spolehala na "rady" z romantickych filmu. Akorat sem ji prala, aby tomu hajzlikovi nakopala zadek sama.
No a jelikoz mam extra slabost pro tiche a nabrucene chlapy, tak Adama jsem si zamilovala okamzite. Pro sve blizke by dychal a v praci stinal hlavy. A bonusova kapitola z jeho strany byla skvela. Clovek by ani netusil jak moc byl nervozni :)

Paja7
16.12.2024 2 z 5

Pro mě tato kniha bylo jedno velké trápení. Nudné a předvídatelné. První tak tři kapitoly fajn, ale pak klišé na každém rohu. Nedočetla jsem.

Damonka12
14.12.2024 5 z 5

Dokonalá kniha. Miluju to akademické prostředí.

sarahmoon
11.12.2024 5 z 5

Audiokniha - pořád jsem jsem čekala,kdy se objeví mužská namluvená část knihy ... Až na konci v bonusu.

Autorka je vážně dobrá. Moje druhá kniha od ní a určitě nebyla poslední. Naprosto mi sedl její styl.

Akademické prostředí, vysoký zamračený protivný kre**n profesor, roztomilé nesebevědomá doktorantka, přitom velmi inteligentní a talentovaná. Jejich propojení a vzájemné ovlivnění... Jo tohle bych mohla číst pořád dokola :o)

HankaJosefiova
10.12.2024 5 z 5

Boží...v poslední době jedna z těch knih, které bych klidně četla rovnou znovu. Zanechává ve mě pocit takové neutuchající melancholické nervozity. Nevím jak to popsat, ale rozhodně to není jen romantika. To v žádném případě.
Akademické prostředí je krásné osvěžení a preciznost tématu byla dovedena k dokonalosti. A pak ty postavy, které byly všechny naprosto uvěřitelné.
A na závěr citový ohňostroj který při čtení zažíváte je tak odzbrojující. Ani jedna pasáž nebyla nuda. Pét hvězdiček mi skoro nestačí. Díky za možnost číst

Kory98
06.12.2024 5 z 5

Na začátku jsem si říkala, co jsem si to zase vybrala za knihu, ale pak mě docela vzala za srdce. Olive byla milá a citlivá a Adam byl prostě rytíř. I to studentské prostředí mi sedlo, ač už dávno studentem nejsem. Bylo to takové předvánoční pohlazení.

Blančitos
24.11.2024 3 z 5

Za mě klasická romanťárna, tentokrát o doktorandce. Nemyslím si, že by si zasloužila takovou masivní reklamu.

Barbo(Rella)
23.11.2024 3 z 5

Lehká a opravdu poctivá
comfort book. Musím říct, že Teorie lásky se mi ale líbila víc, možná je to tím, že jsem ji četla první. Zápletka mi přišla povrchnější, slabší, jednodušší a MMC mi nepřišel tak atraktivní a zajímavý jako v Teorii lásky - prostě mi celkově neimponoval. Také zde nebylo tak trefně používáno termínů, přirovnání a vtipů z vědeckých oborů (biologie asi není tak cool jako fyzika). Proto dávám nižší hodnocení 3.5*. Poslední kapitola z pohledu Adama mi přišla až zbytečná a nějak mi nesedla (a to já mám tyto bonusovky fakt ráda).

zuzikis
20.11.2024 5 z 5

Tak to byla moje první kniha od Ali po dlouhé pauze a jsem opravdu nadšená. To je opravdu tak milé, zábavné, vtipné a pohodové, jak se tváří obálka knihy :-) navíc jsem si zamilovala vědecké prostředí, kde se právě příběh odehrává a to byla třešničkou na dortu, kdy mě i zajímalo, kam se kariérně posunou oba hlavní protagonisté..

Příběh je předvídatelný, i když to většinou hlavní hrdince trvá dlouho než jí některé souvislosti dojdou, ale musím přiznat, že mi to opravdu nevadilo a od tohoto typu romance ani nečekám a nechci, kdovíjaké složité zvraty, já jen chci milou, odpočinkovou knihu a to jsem dostala v moc krásném balíčku :-))

baru_lienka
12.11.2024 5 z 5

Kniha hypotéza lásky brnkla na strunu v mém mozku, o které jsem ani nevěděla. Vážně, do 11. října 2024 jsem se považovala za zapřisáhlého nevyznavače knih, jejichž zápletka je postavena primárně na romantice.

A vidíte, touhle knihou jsem byla obrácena na správnou víru. I když si stále nemůžu odpustit, jak jsem absolutně nečekala, že se pod cute obálkou skrývá žhavý obsah - typická začátečnická chyba, na příště jsem se už ale ponaučila, haha!

Každopádně - klasický fake dating příběh mezi Olive a Adamem se četl jedná báseň, bylo to svižné, plné emocí a přihlouplých konverzací s kamarádkami, prostoupené beznadějí akademického života a vtipné. Oba hrdiny jsem si naprosto zamilovala.

Bonusový bodík si autorka navíc získala za to, že vrhla světlo na trable, které Olive čekaly při hledání spolupráce s jinou univerzitou, věděla jsem, že tenhle příběh dobře dopadne, ale tohle je náročné téma, takže jsem i tak byla ve stresu :D

Lsouska
09.11.2024

Trápila jsem se trochu se slovenštinou, ale i tak se mi kniha moc libila.

Always a reader
14.10.2024 5 z 5

Příjemná romantika, z nezvyklého akademického prostředí.

tra-my5156
11.10.2024 3 z 5

To bylo úplně sladký, jak dortík.