Hypotéza lásky
Ali Hazelwood
2. sk vydanie. Keď falošný vzťah medzi vedcami narazí na nezadržateľnú silu príťažlivosti, starostlivo vypočítané teórie zachváti chaos… Keď falošný vzťah medzi vedcami narazí na nezadržateľnú silu príťažlivosti, starostlivo vypočítané teórie zachváti chaos… Olive Smithová, tretiačka na doktorandskom štúdiu, neverí na dlhotrvajúce romantické vzťahy. Ale jej najlepšia priateľka áno – a práve vďaka tomu sa dostane do tejto šlamastiky. Presvedčiť Anh, že skutočne randí, však nebude také jednoduché – vedci totiž potrebujú dôkaz. Preto, rovnako ako každá biologička s trochou sebaúcty, spanikári a pobozká prvého muža, ktorého zbadá. Ten muž nie je nikto iný ako Adam Carlsen, ich mladý a nadaný vyučujúci – a všeobecne známy kretén. Olive preto nedokáže uveriť vlastným ušiam, keď pristane na jej pretvárku a súhlasí, že bude vystupovať ako jej falošný priateľ. A keď sa veľká vedecká konferencia uberie nečakaným smerom a Olivina kariéra sa ocitne v ohrození, Adam ju prekvapí znova – pevnou podporou a ešte pevnejšou… vypracovanou hruďou! Ich malému experimentu odrazu hrozí poriadny výbuch. Olive si uvedomí, že jediná vec, ktorá je komplikovanejšia ako hypotéza lásky, je položiť vlastné srdce pod mikroskop.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , LindeniOriginální název:
The Love Hypothesis, 2021
,,Kež by ses dokazala vidět tak,jak tě vidim já. "
Moc povedený příběh z vědeckého prostředí. Kniha ma to co ma spravny příběh mít a to momenty,které vas rozesmějí a taky ty co doženou k slzam...a ať už Oliv a Adamovi to budete věřit a nebo ne,stopro se budete bavit...
Příběh o ní a něm originálně zasazen do vědeckého prostředí. První dvě třetiny se mi líbily víc, ta třetí už na mě byla trochu moc. Docela příjemné čtení. Oželela bych jen tu nadmíru sprostých slov. Doufám, že vědci takhle nemluví...
Kniha se mi moc líbila! Velice mě pobavil začátek a pak ten zbrklý pokus Olive políbit neznámého muže, kvůli kamarádce, aby pak zjistila, že líbá profesora, kterého nesnáší a který má hroznou pověst a studenti se od něj raději drží dál :-D.
Pro mě to originální bylo, nechci srovnávat s jinými, podobnými. Líbání se s profesorem, který o to nestál a dostat se pak do pořádného průšvihu, noo proč ne?
Kniha účel splnila. Já se bavila královsky.
Těším se na její další knihy!
Abych byla zcela upřímná. Nečtu romantické příběhy, ale sociální sítě jsou mrchy a ať jsem se podívala kamkoliv, všude byla prezentována tato kniha. A protože jsem člověk zvědavý a jak jde o knihy, musela jsem ji mít. Manžel mi ji pořídil k MDŽ .
Příběh Olive je tak trochu dětinský. Ale roztomilý. Začíná uspěchaným polibkem, který má její kamarádku přesvědčit o vztahu mezi ní a doktorem. A co by to nebylo za romantiku, kdyby nešlo o skrytou lásku.
Chvílemi mi celý příběh připomněl moje pubertální čtení dívčích románů. Řekla bych , že tohle je taková novodobá Lanczová, což samozřejmě není urážka.
Rozhodně doporučuji přečíst. Vrátíte se do mladých let a zapomenete na starosti všedních dnů. Super je i bonusová kapitola, kde má čtenář možnost si přečíst milostnou scénu z pohledu samotného doktora Adama.
Jednu hvězdu ubírám za věčné ,,Ach. Ach? Ach!" , Kterého je v knize snad milion.
Hodnotím 4/5.
Čtu opravdu tu samou knihu jako ostatní? Začátek vypadal slibně. Dostala jsem se cca do čtvrtiny, přestala mě bavit a pustila jsem se do jiné knihy. A vůbec nemám chuť se k této vracet...
Byla jsem hodně zvědavá, co je na té knize tak strašně skvělého, že ji všichni hodnotí kladně. No a vtáhla i mě. Četla se úplně sama, sice asi každý tuší, jak příběh dopadne, ale často jsem se smála a fakt mě styl psaní autorky hodně bavil. Moc skvělá oddechovka.
Měla jsem velké očekávaní, ale podvědomě jsem tušila, že ten hype okolo knihy nebude až tak oprávněný. Byla to miloučká jednohubka z neobvyklého prostředí, ale ten příběh nebyl až tak fascinujicí jak se tu povída :) a z Adama se díky bonusové kapitole stal takovej trochu Joe Goldberg :D
ČTENO V ANGLIČTINĚ
Potřebovala jsem nějaký oddechový příběh a moc nadějí jsem tomu nedávala, protože takové knihy obvykle nečtu. Byla jsem velmi příjemně překvapena. Myslím, že u některých kapitol jsem musela být červená až za ušima a chechtala se jak puberťačka :D
Měla jsem trochu obavy z angličtiny, ale bylo to v pohodě. Neříkám, že jsem všem těm odborným pojmům rozuměla, ale kvůli tomu jsem to nečetla žejo :D
Fuuha, možná jsem od knihy očekávala trošku více, ale i tak se četla moc hezky a bavila mě!
Přidávám se k většině, i já jsem Hypotéze lásky úplně propadla. I když mi příběh nepřišel nijak originální, byl milý, roztomilý a neskutečně čtivý. Prostě romantická komedie do nepohody!
Zábavná kniha, dobře čitelná, užívala jsem si to super netradiční prostředí, obzvlášť, když jsem sama studentem doktorského. Jako oddechovka na jedno odpoledne skvělá.
Myslím, že vše už tu bylo řečeno, a tak to jen potvrdím - je to milý, je to ultra vtipný, je to romantický a vůbec se mi s tím nechtělo loučit. Takhle by měla být napsaná slow burn romance.
Jen tu bonusovou kapitolu bych vynechala, nějak mi nesedla k Adamovi, kterého jsem si vytvořila v hlavě.
Dobrá knížka. Vtipná a od začátku neskutečně čtivá. Styl psaní autorky mi připomíná FanFictions, které jsem kdysi četla fakt ve velkém množství.
Už jen absurdnost zápletky a postavy, které jsou až příliš dokonalé - dokonce i jejich záporné vlastnosti jsou ve finále kladné... Nenechte se mýlit, já nemám naprosto nic proti.
Je to zábavná, oddechová a jednoduchá romanťárna. A to akademické prostředí tomu vlastně přidává na zajímavosti.
Tahle kniha odletěla snad celý internet. Zároveň dostala označení "senzace Tiktoku". Teď chápu proč.
Příběh mě vtáhl už od první stránky a já věděla, že si tohle zamiluji. Líbilo se mi vše - přes vědecké prostředí, fake dating, vtipné situace až po hlavní postavy Olive a Adama.
Olive a Adama jsem si zamilovala. Ať mi nikdo netvrdí, že se protiklady nepřitahují. Protože z této dvojice cítíte přitažlivost na míle daleko. Bavilo mě sledovat jejich vzájemné sbližování a hašteření. Adamovo "ty potvoro" je prostě tak kouzelné. Když byli pospolu, tak jsem se musela smát jak sluníčko na hnoji, až takhle mě ti dva dostali.
Co mě trochu překvapilo, tak byla erotická scéna. Ale v dobrém, samozřejmě. Protože tohle bylo sakramentsky hot hot.
S čistým srdcem Vám knihu můžu doporučit. Protože tohle za přečtení stojí. Máte tu vše, co od knihy chcete, a to úžasný příběh a skvělé postavy, kterým bude za každou cenu fandit.
Jen pro zajímavost: Hypotéza lásky byla napsaná jako fanfikce na Kylo Rena a Rey ze Star Wars.
Tato knížka je úžasná. Skvěle se čte, je vtipná, hlavní hrdinové jsou úžasní, prostředí netradiční a velice zajímavé. A obzvlášť se mi líbila ta chemie mezi nima, byla téměř až hmatatelná. Během čtení jsem ve culila,... Nemám co dodat, skvělá kniha. Urcitě si ji ještě někdy přečtu.
Na začátku jsem se trochu bála, protože jsem ji viděla asi všude na Instagramu a všichni ji chválili, bála jsem se tedy, že budu mít moc vysoké očekávání a zklame mě to. Nezklamalo, užila jsem si to tak, že jsem si knihu nakonec i koupila. Doporučuji 6*/5*
(Jediné co mi trochu vadilo byla ta sprostá slova, bylo jich tam poměrně dost a zdála se mi zbytečná.)
Příjemná slow-burn romantika z vědeckého prostředí. Jednu hvězdičků ubírám za lehce předvídatelný děj - celé drama je způsobeno klasickým nedorozuměním a nebýt polibku Olivie, říkám si, vzdychal by Adam po Olivií dodnes na tajnačku? Řekla bych, že ano. :-)
Zajímavý fakt - kniha byla původně napsána jako Kylo Ren a Rey fanfic. Bohužel kromě fyzické podoby hrdinů toho moc ze Starwars nezbylo, ale Ali Hazelwood to vyneslo potřebný úspěch.
(SPOILER)
Pecka!Jako boží vtipná slow burn a pak prásk!
Ty pikantní scény jsem tam fakt nečekala a o to víc mě kniha vážně uchvátila!:-D
Já na tom nic rušivého nenacházela.,-)
Tohle byla inteligentní četba na úrovni!
Jo vědátoři...tichá voda břehy mele.:-D
Adam a Olive si mě získali!
Prostě perfektní a řadím mezi oblíbené.:-*
,,Být sám sebou ve světě, který se neustále snaží z vás udělat někoho jiného, je největším úspěchem."
Hypotéza lásky obletěla před nějakou dobou sociální sítě a nešlo si jí nevšimnout. A ač jsem původně neměla v plánu ji číst, neodolala jsem.
Je to taková příjemná romcom pro starší čtenáře s povedenými charaktery i romantickou linkou. Musím přiznat, že první polovina mě bavila o dost víc. Mám prostě ráda, když se ti dva teprve poznávají, zvykají si na sebe a vtipně naráží na své odlišnosti. To jsem knížku doslova hltala a naprosto jsem chápala celý ten hype kolem ní. Když se to mezi nimi ale zlomilo a hlavní hrdinka Olive se opravdu zamilovala, náhle pro mě knížka ztratila tu šťávu, kterou do té doby měla. A jako teda sex v knihách mám ráda, ale tak detailní na patnáct stránek asi úplně být nemusel. To už to začne člověka trošku nudit.
Na druhou stranu se mi moc líbilo to univerzitní vědecké prostředí a, jak už jsem zmiňovala, povedené charaktery. A i když byl celý příběh plný klišé, užila jsem si ho a dost jsem se nasmála. Považuju Hypotézu lásky za fajn oddechovku, hezkou, romantickou a vtipnou, nejlépe ale uděláte, pokud nebudete mít úplně přehnaná očekávání. Pak si četbu rozhodně užijete.
Vztah na oko, vědecké prostředí, vtipná, sarkastická hlavní hrdinka a mrzutý bručoun. Je úplně jasný od prvních stran jak tohle dopadne, ale ta jejich cesta jak se k tomu dostanou je strašně krásná. Vůbec se nedivím, že je tahle kniha tak vychvalovaná, je vtipná, romantická, roztomilá a ještě spoustu dalších věcí. Bavilo mě to moc. To vědecké prostředí a fakt, že jsou hlavní hrdinové, tak moc odlišní až se nádherně doplňují, se mi strašně líbilo.
Bonusová kapitola na konci knihy, která je z pohledu Adama mi přišla trochu zbytečná, asi by mi nevadilo kdyby tam nebyla.
milostné romány americká literatura romantika americké romány předstíraný vztah
2023 | Hypotéza lásky |
2023 | Hlava plná lásky |
2024 | Šach a mat |
2024 | Teorie lásky |
2024 | Nevěsta |
Úžasný, vtipný příběh z prostředí laboratoře, což pro mě není neznámé prostředí taky mě lákalo, ale život mě pak nasměroval jinam, a tak jsem si to s Olive a Adamem opravdu užívala, oba byli Boží, vtipní, bezprostřední, byl to s nimi příjemný víkend