Inkoust
Alison Belsham
Tatérka / Zlodej tetovaní série
Jeho tetování je rozsudkem smrti. Od autorky bestselleru Tatérka. V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin umírá v agónii a na jejím těle se najde smrtící tetování. Po zmizení druhé ženy už inspektor Francis Sullivan ví, že čelí sériovému vrahovi. Jedno ale nečekal: hlavním podezřelým je Alex Mullins, syn tatérky a jeho bývalé milenky Marni. Dokážou se přenést přes minulost a spojit síly, než se rozsudek smrti objeví na kůži další oběti?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , Kniha ZlínOriginální název:
Her Last Breath, 2019
Ani druhý díl nezklamal, dokonce se mi zdál ještě lepší, než Tatérka. Čtivé, napínavé, za mě absolutní spokojenost a jdu na Balzamovače.
Druhý díl pěkně navazuje na tatérku. Musím říct, že jsem se od půlky knihy nemohla odtrhnout. Mělo to spád, čtivé, napínavé.
Moje druhé rande s autorkou, vyhovují mi krátké kapitoly a neotřelé téma tatérů, styl psaní.
Sem tam trochu vaty či lehce násilně vpravené osobní téma Marnii, co navazuje na předchozí díl a v klidu šlo vypustit ...
Ovšem finále? Proč tak často autorům nejdou? Trochu dramatu na sílu, trocha hlouposti, zamícháme, osolíme, opepříme. Vtipně to vystihla JezinkaJ ...
Od Balzamovače mě to ovšem neodradí, už ho mám nachystaného do ucha, v zásadě mě to i přes nedostatky baví :o)
4/3
Konečně jsem se ke knize dostala a musím říct, že jsem mile překvapená. A vraha toho jsem poznala hned, ale stejně knihu hodnotím kladně. Moc prima čtení a teď už další díl. A trada snad se k němu brzy dostanu.
Sice už je to několik let, co jsem četla první díl této trilogie, ale během čtení Inkoustu jsem si rychle vybavila, o čem ten první byl. Inkoust je velice čtivý, vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Nápad opět originální. Těším se na závěrečný díl.
Bohužel, ani druhý díl mi nepomohl nezlomit hůl nad touto sérií. I přes zajímavý způsob vrahovy práce tu máme všechny neduhy dílu prvního. Jen ta policejní práce a celkové pojetí vyšetřování se ještě zhoršilo. Nepomohly tomu ani osobní problémy jednotlivých vedlejších postav.
Alison Belshamová - Inkoust/Jej posledný výdych
Počet strán: 370
Vydavateľstvo: @lindeni.sk
Žáner:#thriller
Opäť výborná kniha!
Čakala som, čo autorku môže napadnúť v súvislosti s tetovaním v ďalšej knihe a toto bolo výborné!
Hneď v úvode vražda potom ďalšia, ďalšia , ďalšia , už pri prvej som uvažovala čo to mohlo spôsobiť, keďže ich nechával na žive a teda ústa dole! Perfektné!
Čo ma však hnevalo, neustále obviňovanie Alexa, nie teda, že by si Alex nejako pomáhal svojim tvrdohlavým správaním ale prirástol mi k srdcu a bránila som si ho ako Marni.
Tu ma trošku sklamalo, že Marni tam bola pomenej a hoci im pomohla s jednou pre mňa dosť závažnou vecou, nevidela som tam slová uznania.
Objavenie Paula bola riadna podpásovka a dúfam, že sa v tretej casti neobjaví a ak áno, nech to s ním uz niekto utne a nastálo!
Vrah ma chvíľkovo napádal ale nebola som si istá, predsa len tie kapitoli tam neboli zbytočne ale autorka mi aj tak vyrazila dych s objasnením!
Veľmi sa teším a pokračovanie, čo vymyslela autorka v poslednej časti.
Kniha č. 63/2024
Zuzana Žužu Dobiasova
Lucie Svobodová
Júlia Júlia
Nika Vachová
#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #alisonbelsham #jejposlednyvydych #inkoust
Obsah:
#vyšetrovanie #sériovívrahovia #tetovanie #obeť
Jeho tetovanie je rozsudkom smrti
V temných uličkách Brightonu ktosi napadol mladú ženu. Jej zranenia sa spočiatku nezdajú vážne, ale už o 24 hodín obeť v agónii umiera a na jej tele sa okrem zranení nájde smrtiace tetovanie. Po útoku na druhú mladú ženu inšpektor Francis Sullivan vie, že v uliciach Brightonu kráča sériový vrah. Jedno však nečakal: hlavným podozrivým sa stáva Alex Mullins, syn jeho bývalej milenky tetovacej umelkyne Marni. Dokážu sa preniesť cez minulosť a spojiť sily, kým sa rozsudok smrti objaví na koži ďalšej obete?
Přečetla jsem během tří zkrácených večerů "jedním dechem". Vzhledem k "Tatérce" jsem už byla seznámená s většinou postav, přesto tím děj neztratil na napínavosti - ba naopak. A přiznám se, že pravděpodobného vraha jsem odhadla hned, co se v dospělém věku jako "bezúhonný" člověk, ochotný podat pomocnou ruku, ocitl poprvé na scéně.
Tak druhý díl se mi taky moc líbil..opět jízda,kniha se četla úžasně,napětí rozhodně nechybělo.Těší mě,že jsou v knize ty samé postavy a dobře to na sebe navazuje...jdu na další díl...:o))
Opět vynikající kniha. Docela se nám ty rodinné vztahy zamotávají. Tip na padoucha jsem měl přibližně ve 2/3 knihy a potvrdil se mi. Nikterak to rozhodně neubralo na čtivosti a napětí. Moc povedené, ale rezervu si nechám. 92%
Naprosto skvělé pokračování Tatérky. Vyprávění mě rychle vytáhlo do děje, který svižně odsypával. A můj tip na vraha? Totálně mimo. Úplně jsem cítila Francisovu paniku, když mu došlo, kdo za tím je. Rozhodně si jdu pro další díl.
Kdyby ten příběh, měl takový spád a napětí jak na posledních 100 stranách, tak není co dodat. Během čtení jsem vynechával skoro celé stránky, kde se jen popisovalo, jak vstává někdo s postele a dělá si kávu, nebo co si kdo obleče atd...?
Škoda.
Líbí se mi životní a psychologický popis hlavních postav.
První kniha od nové autorky se mi moc líbila, nicméně toto její pokračování má mnohem větší grády. Kniha mě naprosto pohltila a nutila číst dál a dál až do ranních hodin. Líbí se mi zapojení postav z prvního dílu a tak i další sblížení s jejich životy. Byla to jízda, dejte mi do ruky další díl.
Tak tohle byla zase jizda. Sice hlavni postava Marni zde mela mene prostoru a naopak vice jeji syn Alex, ale na čtivosti to neubralo. Zapletka byla zajimava a vraha jsem neuhodla. Zaver mel vyborny spad, i kdyz lehce smrdutý (ha,ha). Urcite doporucuji precist.
detektivní a krimi romány thrillery tetování anglické romány
Perfektní, napínavé, čtivé. Nemohla jsem se odtrhnout. Zatím nejlepší knížka od této autorky.