Dokonalá kořist

Dokonalá kořist
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387557/bmid_dokonala-korist-w85-387557.jpeg 5 1329 1329

Druhý díl drsné krimi série s detektivem Lucem Callanachem a inspektorkou Avou Turnerovou Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šálou. Policie nezná motiv a nemá ani žádné stopy – dokud se po městě nezačnou objevovat podezřelá graffiti. Vrah jimi totiž oznamuje svou další kořist... a čím je nevinnější, tím lépe.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Plus

Perfect Prey, 2017

Mortisha
předevčírem 3 z 5

Audiokniha čte Jan Šťastný
Luc & Ava
Druhý díl série

Opět se setkáváme s dvojicí detektivů, kteří řeší rovnou čtyři velmi brutální vraždy. Autorka si popis události užívá a nebere si servítky. Kromě nemilosrdných vražd, se podíváme i do prostředí darkwebu a zjistíme, co vše je zde možné.

Detektivové v sérii mají i osobní život a ten mě baví. Udržuje druhou linku napětí.

Druhý díl je pro mne trochu slabší, protože zde se nedostává tolik prostoru pachatelům, jako to bylo v prvním díle. Zde se už více setkáváme s brutalitou a méně s psychologii, ta byla v prvním díle lepší. Vyšetřovatele už také známe a i když mě jejich linka baví a možná to bude hlavní důvod, proč budu pokračovat v sérii, nejvíce z jejich osobnosti se nám rozkrylo už v 1. díle. Respektivě hlavně u Luca, zde dostává větší prostor Ava a její osobní život. Také mi trochu chybí Edinburgh, příběh se tam sice odehrává ale už o tom moc nevíte. Mám ráda na detektivkách ponurou atmosféru a zde už chyběla
Jako detektivka je ale napínavá a čtivá. Mohu jen doporučit.

Aileena
16.11.2024 4 z 5

Návrat ke známým postavám s fajn rozjezdem. Někdy kolem poloviny mi děj začal připadat trochu rozvleklý s nulovým posunem, ale vzápětí se do toho vložili zvrácení pachatelé a knížka nabrala neuvěřitelný spád.
Ke konci bych našla takové dvě, tři věci, které mi moc nesedly, ale nebudu detailista a jako celek příběh hodnotím kladně.
Do dalšího dílu se s lehčím odstupem času určitě pustím.

GuardianEmber
29.10.2024

Poslední dobou jsem měla krušnou náladu, anichž bych věděla proč. Došlo na čtení knihy a tahle byla na řadě. Takhle energická a napjatá jsem už dlouho nebyla. Vypadá to, že čtení tohoto dílu bylo přesně to, co jsem potřebovala. Líbí se mi, jak nejsou jednotlivé pasáže zlouhavé a neustále je každá kapitola chytlavá. Sice jsem teprve v půlce knihy, ale nemůžu se ji vynachválit. Pokud někdo hledá detektivku s příměsí osobních vztahů, kde mu k srdci přiroste hlavní postava, je tento díl (i celá série) ten pravý. Pateticky musím přiznat, že si zde občas mluvím pro sebe a nahlas uvažuju o všem, co se v příbehu odehrává a doslova si jako dítě stěžuju na každou křivdu, která se tam odehraje. Lively se mi zpočátku zdal jako celkem nepříjemná a nesnesitelná postava, ale nakonec se mi jeho vztah s Lucem zalíbil. Připomínám že mluvím o první půlce knihy, ta druhá půlka může být zcela něco jiného. :)
- dodatek: po přečtení ostatních dílu se mi tenhle líbil nejvíc

anovy64
23.10.2024 5 z 5

Druhé pokračování krimi série, kde proti zvlášť rafinovaným vrahům stojí opět dvojice vyšetřovatelů: inspektor Callanachen a sympatická Ava. Stejně jako u prvního dílu tu neschází akce, napětí a tentokrát hlavním tématem je temný web, tzv. darknet, na který můžou získat přístup psychopati, pedofilové, teroristé atd. podle toho, jestli jim webmaster po prověření umožní přístup. A aby brutální vraždy, které jsou zřejmě takto řízeny, kriminalisté vyřešili, k tomu potřebují sakra dobrého hackera. Kniha měla trochu pomalejší rozjezd, ale když se pak děj rozjel, knihu jsem jen těžko odkládala.

musivila
15.10.2024 5 z 5

„Možná to je psychopat, ale není duševně chorý, ne tak, jak myslíme. Tohle je někdo, kdo vůbec nic necítí. Nepřepadá ho panika, strach ani pocit nebezpečí. Vůbec ni.“ „A jak toho člověka chytneme, pane, když je tak dobrý?“ zeptal se Tripp. „Popravdě, Trippe? Nemám kurva ponětí.“

Chvíli mi trvalo se začíst. Ze začátku jedna nechutná vražda za druhou. Tato série opravdu není pro slabší jedince. Pokud nemáte rádi podrobný popis vražd a ohledání mrtvol, sáhněte raději po jiné knize.
V druhé části knihy vše nabírá ten správný spád a už se vezete ...
Určitě se těším na další díl. A nebudu lhát, jsem i zvědavá, jakým směrem se bude ubírat vztah mezi Lucem a Avou.

Miro67
11.10.2024 5 z 5

Knihy s Avou a Lukem jsou dokonalé, návykové. U této neváhejte i přes počet stran. Čtyři vraždy a další mohou následovat, času málo a prostředků ještě méně. A motiv dlooouho naprosto nejasný. A k tomu ponor do prostředí darknetu, ze kterého nám všem musí naběhnout husí kůže. Protože ten je na rozdíl od této skvělé fiktivní detektivky skutečný a se svými možnostmi děsivý.

brunettlibrary
25.09.2024 3 z 5

Knihu bych ohodnotila jako průměrnou detektivku. Děj ani konec mě nijak nepřekvapily. Hlavní postavy/detektivové míchaly do děje romantiku a osobní životy, což já zrovna v tomto žánru už moc nepotřebuji. Moc ani nevím, co k tomu dodat. Myslím si minimálně, že na trhu je mnoho lepších detektivek než je tato.

L.Ady
25.09.2024 4 z 5

Další díl této série mě nezklamal. Dávka brutality a zápletek je skvělá, těším se na další díl.

mclenin
24.09.2024 5 z 5

Výhodou pokračovania - druhého dielu je, že postavy predstavené v prvej časti sú už čitateľovi známe, ľahšie sa s nimi stotožní a sympatizuje, pritom aj ústredná dvojica si prechádza novou dynamikou ich vzťahu. Príbeh je ambicióznejší, spletitejší a záhada okolo neho odkrývaná postupne (fakticky odhalená až takmer v závere) a nie je predvídateľná. Oproti prvej časti sú kriminálne časti aj značne brutálnejšie a krvavejšie. Za mňa teda kvalitatívny posun nahor, jediné čo by som privítal o niečo viac (podobne ako pri prvom diele) je hlbšia práca s prostredím (Škótsko - atmosféra, krajina).

Araso
10.09.2024 4 z 5

AUDIOKNIHA - Druhý díl... příběh se rozjíždí. Myslím tím dějová linka postav celé série a stále se vynořuje něco nového. Zápletka skvělá. Musím říci, že mě to baví a okamžitě jsem se pustila do dalšího dílu.

LuckaK.088
06.09.2024 5 z 5

Druhý díl za mne ještě lepší jak první. Luca a Avu jsem si oblíbila. Akorát autorka stupňuje brutalitu, takže slabším povahám bych tuto sérii určitě nedoporučila.

Kristulda
24.08.2024 4 z 5

Měla jsem problém se začíst, ale to díky čtecí krizi a vadilo mi, že si nemůžu vzpomenout co bylo v prvním díle myslím vztahy vyšetřovatelů, vůbec si to nepamatuju.
Celkově to, ale bylo napínavý a dobře promyšlený a napsaný.

petgona
07.08.2024 5 z 5

Toto je autorka ku ktorej sa budem vracat s radostou. Napinave, zauzlene, vsetko pekne prepojene. Vzdy mam rada, ked nie su hlavne postavy uplne dokonale, a tieto veru nie su. Tiez sa tam rozvijaju vztahy, sice pomaly, ale ocenujem ze len na pozadi diania a detektivneho vysetrovania.

iška
18.07.2024 5 z 5

Tohle je velmi dobrá série. Té brutality bylo dost, ale s tím propletencem okolo to bylo tak napínavé, že jsem to zvládla. Těsně ( tedy necelých sto stránek) před závěrem jsem musela čtení přerušit díky injekci do oka a nevěřili byste, jak mi to v hlavě šrotovalo a kolik jsem toho vymyslela v době, kdy jsem číst prostě nemohla. Ale autorka byla lepší. Rozhodně jdu do dalšího dílu.

Nikol2110
16.07.2024 5 z 5

Napínavější než první kniha, dobře se četla. Nechyběly zajímavé zápletky a překvapení v podobě identity vraha.

Micandy
05.07.2024 4 z 5

Našla jsem si další skvělou sérií, první díl byl lepší, napínavější. Tady se setkáváme s větším počtem postav a vyšetřování s Avou a Lucem je fajn, vraha jsem vůbec netipovala.

Lenoulinka
01.07.2024 5 z 5

Tato série mě baví. Je to brutální a těžko uvěřitelné ale to mu vůbec nevadí. První díl se mi líbil o něco víc. Už na mě čeká další díl. Věřím, že nezklame.

Ventimiglia
05.05.2024 3 z 5

V tomto typu čtiva neočekávám, že příběh bude pravděpodobný, takže mi absurdita (zvláště akčního závěru, ale koneckonců i citových veletočů postav) nevadila a brala jsem ji jako součást žánru, u něhož oceňuji napínavost - a tu jsem dostala; ovšem příšerný, kostrbatý překlad a množství pravopisných chyb, to už bylo přes čáru.

KudrlinkaM
02.05.2024 5 z 5

Už první díl série jsem ohodnotil maximem, ale tento dil byl ještě lepší.
Baví mě dynamika mezi Lucem, Avou, Benem.
Autorka měla zápletku velmi dobře promyšlenou, bylo to napínavé, brutální, drsné s překvapivým koncem. Vynikající série.

broskev28
23.04.2024 4 z 5

Celá dokonalá série H.F. mě už delší dobu láká, takže když se mi jako první dostal do ruky druhý díl, nezaváhala jsem. Ovšem po několika kapitolách jsem knihu chtěla odložit – brutalita a evidentní nesmyslnost i nesouvislost zločinů v Edinburghu mě dokonale odrazovaly. Jenže bývalý model v nové roli inspektora mě zaujal, podobně jako jeho vztah s Avou, a zajímavá postava se vyklubala i z Bena, takže jsem pokračovala.
Výsledek mě zas až tak neuchvátil, ale musím uznat, že kniha je čtivá a postavy velmi výrazně rozlišené. K tomu si přidejte skvělé postřehy ohledně (ne)schopnosti státní správy zaplatit ty nejlepší odborníky na všech postech, stopka přesčasů pro oddělení vražd apod., takže beru knihu na milost a jsem ráda, že jsem se nenechala odradit.

vraždy Skotsko thrillery sérioví vrazi Edinburgh

Helen Fields