Dokonalá kořist
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach série
Druhý kriminální případ bestsellerové série s detektivem Callanachem a inspektorkou Turnerovou Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šálou. Policie nezná motiv a nemá ani žádné stopy – dokud se po městě nezačnou objevovat podezřelá graffiti. Vrah jimi totiž oznamuje svou další kořist... a čím je nevinnější, tím lépe.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
Perfect Prey, 2017
![knihomolka78 knihomolka78](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První díl byl super a tak jsem se hned vrhla na druhý, ale z toho už jsem tak nadšená nebyla. Zápletka sice dobrá, ale kazil mi to vztah mezi inspektory. Ava se podle mě chovala jako totální kráva, takhle se kamarádi nechovají, Luca mi bylo líto. Naštěstí na konci dostala rozum, tak snad už budou v dalším díle zase kamarádi.
Naopak mě mile překvapily postavy novináře a nezištně pomáhajícího podezřelého.
![hanzmb hanzmb](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/238708/m_hanzmb-b2L.jpg?v=1662398643)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Už z 1.dílu jsem byl nadšený, ale tenhle je snad ještě lepší. Bohužel těch * můžeme dávat jen 5. Prakticky jsem nenašel jedinou slabinu. Počínaje zápletkou, která je zcela originální, přes zajímavé postavy hlavních detektivů, až po postup vyšetřování. Na policii místy dost nestandardní. Pozvánkou do dalšího dílu, která se nedá odmítnout, pak bude navíc nové zařazení hrdinů.
![Vevericka.eva Vevericka.eva](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/7589/7589-Z4g.jpg?v=1406489906)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Už dlouho jsem nenarazila na sérii detektivek, u které bych měla chuť číst další díl. Příběh je napínavý, postavy mají vývoj, jen tak dál.
![lenik284 lenik284](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/235232/m_lenik284-iL9.jpg?v=1675702854)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak druhý díl serie,,Dokonalá"opět dokonalý, napínavý, propracovaný,prostě super, super!!!!O něco lepší jak dil první, vraždy drsnější, líbil se mi,i pohled do soukromí hlavních hrdinů,Ava mě tedy dost štvala svým chováním,Luc je sympaťák.Chvili si dám pauzu a těším se zase na 3 díl!!
![Katka.zavodska Katka.zavodska](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ani druhý díl mě nezklamal. Sympatický detektiv, skvělá zápletka i rozuzlení. Třetí díl už na mě čeká a moc se na něj těším.
![katka134 katka134](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/165818/m_katka134-fo0.jpg?v=1574099568)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Audiokniha dokonale načtená, děj napínavý, konečná akce šokující.
Líbí se mi, že se autorka zaměřuje i na osobní život postav.
![Michelle.Bee76 Michelle.Bee76](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/216929/m_216929-Esv.jpg?v=1514055362)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Druhý díl měl těžkopádnější rozjezd a byla jsem trochu zklamaná, ale vydržela jsem a odměnou mi byl skvěle zpracovaný námět. Jsem zvědavá na třetí knihu.. Hodnotím 4,5 z 5. :-)
![Belanna Belanna](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/161484/m_belanna.jpg?v=1733010371)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
2. díl mi připadal ještě o chlup lepší.
Více akce, skvěle propracovaný příběh do nejmenšího detailu, napínavé, místy mrazivé a opět brutalita přesně naporcovaná a podávaná.
Líbil se mi i pohled do soukromí hlavních postav, jejich myšlení a uvažování.
Mám pocit, že tu brzo těch 5* nebude stačit.
![Luci19346 Luci19346](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/341329/m_luci19346.jpg?v=1739568454)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Od knihy jsem se nemohla odpoutat. I v tomto díle byly dvě linie vyšetřování, které se prolínají.
V knize je dost drsné pozadí a osudy hlavních vyšetřovatelů. Ava mi byla bohužel v tomto díle dost protivná. Snad se to spraví v dalším díle.
![Michelleee Michelleee](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/348488/m_michelleee-kdY.jpg?v=1613076450)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když dokonalá, tak dokonalá. Tahle série je drsná a tyhle vraždy byly opravdu originální a velmi drsné. Krátké, čtivé a napínavé kapitoly. Vztah mezi vyšetřovatelem Lucem a inspektorkou Avou se mi líbí. První kniha byla pouze z pohledu vraha a Luca. Tentokrát je kniha rozdělena na dvě části. Ta první je vždy za přítomnosti Luca, druhá část se střídá snad všemi postavami. Určitě doporučuji, jdu na další !!
![patricia8137 patricia8137](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/274157/m_patricia8137-J8Y.jpg?v=1668706410)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha DOKONALÁ KOŘIST je 2. dielom zo série Inspektor Luc Callanach, je to moja druhá prečítaná kniha od autorky. S inšpektorom Lucom som sa naposledy stretla v r. 2021 v 1. diely s názvom DOKONALÉ STOPY. Po prečítaní prvých stránok som sa okamžite do príbehu začítala a hltala som každé jedno slovo, ktoré autorka napísala. Luca som si obľúbila už v prvom diely, zaujíma ma, ako sa jeho životný príbeh bude vyvíjať ďalej. Dozvedela som sa aj pár informácií z Avinho súkromia - prečo si zvolila práve policajnú prácu. Autorka nám ponúka výborný triler so skvelou zápletkou, plný násilia, nakukneme do mysli zvrátených páchateľov, ktorí sa vyžívajú v bolesti a utrpení svojich obetí, taktiež nakukneme do temného sveta darknetu. Klobúk dole pred autorkou, ktorá dokáže do detailu popísať miesto činu a spôsob vraždy. Konečne som našla ďalšiu autorku trilerov, ktorá sa vyrovná môjmu obľúbenému Chrisovi Carterovi. Preto túto knihu odporúčam všetkým fanúšikom trilerov, ktorým nevadia brutálne vraždy. Určite budete nadšení rovnako ako ja.
![boxas boxas](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15699/m_boxas.jpg?v=1730547927)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mnohem lepší (za mne určitě) než díl první. Nechybí napětí, dokonalé vraždy nejméně pravděpodobných lidí a motiv k nim jsem ještě asi v žádné obdobné knize nezaznamenala.
Navíc je tu ten komplikovaný vztah nevztah mezi vyšetřovatelem Lucem Callanachem a inspektorkou Avou Turnerovou vyšperkovaný jedním zásnubním prstenem... Co víc si přát? Tak hurá na další díl!
![marekB78 marekB78](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/303196/m_marekb78-65aac37527b81.jpg?v=1705689974)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět Dokonalé Přečetl jsem knihu celkem rychle a hned se pouštím do 3. dílu. Helen Fields dokáže vtáhnout do děje, prolíná několik příběhů, vztahů a osudů osob v knize. Myslím, že teď přečtu zbytek dílů série, aniž bych mezi to vložil jinou knihu. Ale kdoví, co mi padne do oka Nicméně teď pokračuji 3 knihou.
![Lenča727 Lenča727](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/389043/m_lenca727-65f0a8357a366.jpg?v=1710270517)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dokonalá kořist je prostě zase dokonalá. Dokonalé, skvělé, napínavé a pozornost udržující čtení tentokrát brousící do temných hlubin darknetu.Luc a Ava se úplně nechápou, je mezi mimi spousta nedorozumění (Natasha je v zahraničí) a tahle jejich osobní rovina je fajn vedlejší produkt zločinů, které se tu dost drsně odehrávají, až se divím, že z toho celý tým vždycky vyvázne živý.Na scénu přichází Overbecková jako šéfka mrcha a Livery začíná být o dost sympatičtější. Těším se na Dokonalou smrt. Fieldsová mě zkrátka hodně baví.
![LenkaMacak LenkaMacak](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52208/m_lenickasik-650f1c179018a.jpg?v=1695489049)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
K druhému dílu této série jsem se dostala až po roce a vůbec nevím proč! Byla to absolutní bomba, velmi napínavý příběh, skvělá zápletka i konec. Luc i Ava jsou sympatičtí a velmi příjemným překvapením byly postavy Bena a Lance (doufám, že se v sérii ještě objeví). Kniha se četla naprosto sama! 5/5*
![Evaho73 Evaho73](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171441/m_171441-NU6.jpg?v=1525849582)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Druhý diel tejto série je minimálne taký dobrý, ako ten prvý. Postavy majú hĺbku, udalosti na seba dobre nadväzujú, rôzne pohľady pridávajú viacrozmernosť a stupňujú napätie príbehu. Je to jednoducho čitateľský atraktívna séria.
![momo01 momo01](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41973/momo01-5e2.jpg?v=1578850091)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Opět jsem poslouchala ve skvělé interpretaci Jana Šťastného a nedokážu posoudit, nakolik jsem objektivní, protože začínám mít pocit, že i kdyby načetl pojistné podmínky, bude mě to bavit. Opět je to drsné, detaily krvavé, záporáci zvrácení, v týmu vyšetřovatelů idioti, na pozadí telenovela a přesto se mi příběh líbí a budu pokračovat.
![bafuskyBaf bafuskyBaf](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/197757/m_bafuskybaf-ZlS.jpg?v=1672337385)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Prostě wau...:-) Super příběh Luc je velký sympaťák, Ava už moc ne, ale asi to časem změní. Knížku jsem si poslechla jako audioknihu s hlasem Jana Šťastného a prostě dokonalost. Úžasně se to poslouchalo :-)
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
Tak to byla jízda. Druhá kniha od autorky a snad ještě lepší než ta první. Čtivé od začátku do konce. Zápletka super.