Záludná síť
Helene Tursten
Irena Hussová série
Inspektorka Hussová řeší případ, který začal na internetu V jednom dni jsou nalezena těla dvou brutálně zavražděných dívek. Ireně Hussové je záhy jasné, že jde o dílo sériového vraha, a lze tedy očekávat další oběti. Zjistí, že vrah kontaktuje své oběti prostřednictvím internetu – vydává se mladého chlapce toužícího po přátelství a hledá důvěřivé dívky..... Inspektorka Hussová musí najít jeho současnou potenciální oběť dřív, než ji vrah zabije. Komisař Andersson mezitím řeší jiný případ: ve starém domě bylo nalezeno zazděné tělo muže, zastřeleného už před několika desetiletími stejnou zbraní jako kdysi jeho otec. A jak se ukáže, i tento případ souvisí se „sítí“...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2010 , MottoOriginální název:
Det lömska nätet, 2008
Další pěkný příběh Irene Huss a ostatních členů pátracího oddělení ve Švédsku je přesvědčivě uvěřitelný, protože zde je spousta detailů, která nevymyslíš. Vlastně jsou zde příběhy dva, jeden hodně starý, druhý s pitomými puberťačkami na síti, jejich fotečkami a špatným koncem, samozřejmě. A nebojte se – na homo i bi se můžete těšit, jakož i na výměnu posledního šéfa policie za šéfku.
Irenu jsem měla v oblibě, i filmové zpracování se mi dost líbilo. Nevadí mi, kdyz se do detektivek prolína i osobní život policistů, naopak mi to vyhovuje, ja stárnu a literární postavy se mnou...
Jedna z těch rozhodně lepších detektivek od Helene Turstenové. Dva zcela rozdílné případy vyšetřované dvěma skupinami detektivů. Ten současný je velmi napínavý, druhý, který začal již za války, mi připomněl detektivky „staré školy". Střídání vyšetřování dvou případů, mi nedovolilo se nudit. Osobní život Ireny Hussové (i když zajímavý) je zmiňován jen střídmě, což mi také vyhovovalo.
Velmi uspokojivé.
Za mě skvělá detektivka. Líbí se mi, když se v pribehu prolínají dva případy a oba byly skvěle.
Knihy čtu postupně a zjišťuji, že se mi po IH bude styskat:-)
Záludná síť je první kniha od této autorky,kterou jsem četla.Zaujala mě zápletka,obal...Bohužel to není pro mě to "pravé ořechové".Styl,kterým je kniha psaná,mi jaksi nesedl.Často jsem se ztrácela ve jménech postav,někdy bylo použito jméno,jindy pouze příjmení,musela jsem se vracet o několik stran zpět...Závěr knihy mi to však vynahradil. ;-)
Zatímco detektivky od C. Lackberg jsem si oblíbil a čekám netrpělivě na česká vydání její řady s Patrikem a Erikou, dosud jsem neměl tu čest seznámit se s tvorbou její krajanky Helen Tursten, jíž v Mottu vyšla již řada knih. Po Záludné síti spatřuji základní rozdíl mezi oběma autorkami ve stylu, zatímco knihy Lackberg na mě působí jako klasické detektivky s několika podezřelými, z nichž jeden je vrah, Tursten čtenáři naopak nabízí klasické krimi, kdy čtenář sleduje vyšetřování a není až tak důležité, kdo je pachatelem. Já se řadím spíše k příznivcům klasických detektivek a potřebuji špetku nějakého překvapení a vlastní invence, tím však další knihy H. Tursten nezatracuji (už jich v knihovně dalších pár mám :-))
2008 | Dračí tetování |
2017 | Nevycházej po setmění |
2007 | Porcelánový koník z Dynastie Tchang |
2007 | První podezření |
2011 | Vrah v temnotě |
Opět zajímavý případ, vlastně dva vyšetřované nezávislé na sobě. Obě linky vyšetřování byli zajímavé. Jen mám trochu problém se švédskými jmény. Dost se mi pletou a zpomaluje to moje čtení a tím i rychlost jakou se dostanu k odhalení pachatelů.