Jak Krtek cestoval
Josef Brukner
Krátká říkadla o cestování malého Krtečka - lodí a motorovým člunem po vodě, vrtulníkem a letadlem ve vzduchu, vlakem, autem a na motocyklu do přírody, ale třeba i na sněžném skútru a v ponorce.
Hezké básničky, které děti seznámí nejen s různými dopravními prostředky. A ilustrace samozřejmě úžasné jako vždy.
Hezké obrázky a text k tomu je rymovany. Bohužel to ale nemá žádný příběh, jsou to zkrátka náhodně poskládané ilustrace a to je škoda. Dítěti se to líbí, ale spíš proto, že krtka zná z jiných příběhů
Krtek, ať dělá cokoliv, baví po generace! A tady láká k cestování všemi možnými prostředky
Krásná knížka! :) Jako malá jsem milovala ty obrázky, snažila jsem je i sama nakreslit (nejvíc Krtka v ponorce, ten byl nejoblíbenější!) :) Teď to čtu synovi, tomu se také knížka líbí. Zase víc obdivuju krásné básničky - hned bych taky někam vyrazila! :)
Přečetla jsem si to, protože mi připadal vtipný obrázek na první stránce a protože se mi stýská, když jsem byla malá a měla jsem ráda Krtečka.
Klasika, howk. Já krtka nějak moc nemusím, ale malé se moc líbí. Takže musela knížka o krtkovi obohatit naši knihovnu. A má úspěch. A ono to není vlastně není vůbec špatné.
Od Bruknera bych čekala o něco zajímavější verše (Obrazárnu mám docela ráda), tyhle říkanky byly místy neohrabané a místy moc neodrážely dění na obrázcích.
I krtek se dožil těch krásných chvil, kdy si zacestoval a díky tomu poznal zemi z více dopravních prostředků.
2007 | Bajky |
1987 | Ostrov, kde rostou housle |
1982 | Obrazárna |
1997 | Poetický slovník |
2007 | Kocour Mikeš představuje Josefa Ladu |
Ilustrace pěkné, ale básničky mne úplně nenadchly. Přečetli jsme jednou a stačilo.