Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena
Stanislava Jarolímková

Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance, kernotto, bulgur, špalda, amarant, cizrna, kuskus, kapucín či indiánská rýže a navíc (možná) zjistíte, že jste dosud nevěděli všechno o známějších potravinách jako je rýže natural, pohanka, lněné semínko, jáhly či třeba vojtěška. Podstatnou část knihy ovšem zabírá 131 receptů na základní úpravu zmíněných rostlinných pochutin, na jejichž základě můžete popustit uzdu své kuchřské fantazie. ... celý text
Přidat komentář
Ve své době jistě zajímavý titul. Čtenářsky příjemně rozděleno do témat, nepřehnaný rozsah informací. Dnes o skoro 20 let později se najdou lépe zpracované kuchařské knihy, ale na dobrých postupech se moc nemění.