Jak se fotografuje jídlo
Alena Hrbková
Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!... celý text
Přidat komentář
Zajímavá a hlavně názorná knížka o focení jídla. Autorka má mnoho zkušeností, které návodně předává čtenáři. Velmi pozitivně hodnotím srovnání fotografií stejného objektu pouze s použitím různých technik. Samotné techniky jsou v některých případech zjevné, v jiných pokročilé. Knížka proto padne jak začátečníkovi, tak pokročilejšímu fotografovi. Opravdovou spoustu pěkných fotografií beru jako samozřejmost. Co mi ale přebývalo je pár naprosto základních receptů. Zas taková vada to ale určitě není :)
Štítky knihy
fotografování jídlo a pití jídlo
Skrýt reklamy
Pro ty, jenž se zajímají o tento typ fotografie je tato kniha přínosem. Pro ty které to nezajímá, je to alespoň pastva pro oko při jejím listování.