Jak správně jíst
Ruediger Dahlke
Jídlo je víc než se živit, neboť výživa a požitek ze života patří úzce k sobě. Správná výživa podporuje zdraví a vede k pozitivnímu životnímu postoji. Lékař a specialista na výživu Ruediger Dahlke popisuje v této knize tři pilíře zdravé výživy: - vyváženost, tj. smysluplný poměr bílkovin, tuků a uhlohydrátů - plnohodnotnost, tedy v přírodním stavu ponechané potraviny bez přídavných látek a konzervačních prostředků - vyrovnaná rovnováha kdyselin a zásad a výživa podle typu, která odpovídá vlastní bytosti a vlastním potřebám Kniha obsahuje kromě toho praktické tipy a odkazy i pestrou paletu receptů pro zdryvý a vyvážený týden. ... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2007 , Fontána (Dobra & Fontána)Originální název:
Richtig Essen - Der ganzheitliche Weg zur gesubder Ernährung
více info...
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2014 | Princip stínu |
2003 | Nemoc jako cesta |
2000 | Nemoc jako symbol |
2004 | Čím onemocněl svět? |
2014 | Nemoc jako řeč duše - Význam a naděje chorobopisů |
Kniha mi přidala do sbírky pár nových informací. Zvlášť, co se týče termické kvallity potravin nebo účinku koření. S knihou souhlasím v tom, že je důležité řídit se intuicí a tím, co tělo každého z nás potřebuje.