Jde o vaši stravu: Nejlepší lékař je kuchař
Jean-Claude Alix
Tisíce pacientů postižených rakovinou, diabetem, vysokým tlakem, ikty, infarkty, nemocemi střev a jater, revmatickými potížemi i dalšími chorobami se vyléčily zásluhou terapeutických strategií Jeana-Claude Alixe. Jeho nová kniha není jen veganskou kuchařkou s vhledy do úskalí dnešního nebezpečného stravování. Především podněcuje nemocné k vyléčení prostřednictvím stravy, takže se takzvaně vidličkou vyhnou skalpelu a mnohdy i nemocem, u nichž klasická medicína selhává. Autor zprostředkovává čtenářům setkání se slavnými lékaři, kteří už od starověku upozorňovali na nebezpečné následky nevhodné stravy. Objasňuje, proč se slavný Albert Schweizer nesetkal v africkém Lambaréné za čtyřicet let lékařské praxe s ani jediným případem rakoviny, jaká strava zabraňuje v tropických oblastech vzniku infekčních nemocí, proč je na Sicílii a Krétě nejvíce stoletých, proč nejsou v ekvádorském Údolí stoletých zapotřebí lékaři…... celý text
Přidat komentář
Tady Jean-Claude Alix navazuje na svoje předchozí knihy, kde doporučuje změnu stravování a díky ní bychom se mohli vyhnout jak infarktu, cukrovce, ale i mnoha dalších nemocem. Píše jak působí nejznámější bylinky, krátce doporučuje jak se má stravovat sportovec, jak dítě a jak se stravovat na cestách. Polovina knihy je věnována receptům. Spisovatel je vegetarián a tak recepty jsou vegetariánské. Já si z této knihy určitě vezmu hodně doporučení i když maso si občas určitě dám. Jeho pohled na stravování očima fyzika, matematika a léčitele se mi opravdu líbil a oslovil mě a už týden se snažím vařit jinak, než jsem zvyklá. A manžel si k tomu prostě dá svůj steak :)))))
Štítky knihy
péče o zdraví stravování, výživa veganství zdravá výživa
Co dodat...předchozí komentář hareny mluví za vše. Mohu jen souhlasit. Určitě doma zařadíme do jídelníčku více ovoce a zeleniny, ale maso taky budeme občas konzumovat.