Jeden rok

Jeden rok
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495444/bmid_jeden-rok-l0q-495444.jpg 4 170 170

Smrti se smát série

1. díl >

Myslíte si, že po smrti dojdete klidu? Ne, když budete mít smůlu. Já ji měla. Překvapivě. Místo odpočinku jsem se dočkala bandy vyšinutých smrtek, které si svůj čas mezi sbíráním duší krátí vztahovými peripetiemi, za něž by se nemuseli stydět ani hrdinové telenovel, dramatů, tragédií a tragikomedií všeho ražení. Takže vítejte v Ruinách, domově Smrťáků. Jsem Ema a budu vaše průvodkyně.... celý text

Nikolaoss
18.07.2021 5 z 5

Velmi doporučuji! Tak zábavnou a svěží knihu už jsem dlouho nečetla. Skvělé postavy, skvělé dialogy, parádní humor a originální prostředí. Hergot, doufám, že bude další díl!

Pedruska01
24.06.2021 5 z 5

Ano! Byla jsem oslovená samotnou autorkou, která si mě "vybrala", abych se podívala na její knihu, za což jí znovu moc děkuji, protože mi to udělalo ohromnou radost. Na knihu jsem se hned podívala, a ačkoliv samotná anotace toho moc neprozrazuje, zaujala mě. Netrvalo dlouho a dospěla jsem k závěru, že to zkusím a knihu si prostě pořídila. Včera přišla, dnes není co řešit. Ten styl mi strašně moc sednul, hrozně dobře se to četlo a jak rychle! Tak moc mě to upoutalo, že jsem knihu nechtěla odkládat. Až teď lituju, jak moc rychle jsem to zhltla, ale když to ani jinak nešlo. :D
Hlavní hrdinka Ema - kriste pane, ona byla moje krevní skupina. Skvělá postava, s výborným humorem/sarkasmem, průpovídkami, charakterem, chováním. Nemám absolutně co vytknout. Hrozně mě bavila a užívala si to. Vtip, remcání, sladkosti, ale i starost, péče, nevyjadřování pocitů a pořádný vztek, přeměna, menší čórky. Byla super, líbila se mi. Líbilo se mi i to, jaké má vztahy s ostatními, ať už její kamarádky Anna a Tessa anebo mentor Erik - toho chlapa jsem měla ráda. Taky přiznám, že mi bylo sakra líto Carmaga. Ale když tam není to "něco", tak se nedá svítit. :)
Druhý hlavní hrdina, budu upřímná, prvotně jsem si myslela, že to bude někdo jiný, ale absolutně nejsem zklamaná. Ba naopak. Druhý hlavní hrdina byl Eskar - ojojoj, přesně ten typ chlapa, kterej se mi líbí (anebo většině žen). Byl nedostupný, tajemný a nebezpečný s vysokým postavením, ale taky starostlivý a úžasný. Asi jsem se zamilovala. Byl hrozně fajn a stejně jako Ema mě bavil. Kdo další mi ukradl srdce, tak to byl Lucien. Bože, ten týpek byl fakt... týpek. Sladký vtipálek, naprosto skvělý. Užívala jsem si ho a chci ho ještě víc!
Tuhle knihu beru jako spíše seznámení s novým, originálním světem, ve které se ale i tak dělo spousty věcí. Rozhodně jsem se nenudila. Byla to vyvážená směs akce a vztahových peripetií, které já sakra můžu. Bylo to něco, co mi sedlo hodně moc do noty. Možná bych tomu ještě akce přidala, ale možná se to objeví příště (zatraceně doufám, že jo!). Přeci jenom nejde narvat všechno na pár stran. Neberu to jako kaz nebo tak. Děj je vyprávěn v časovém úseku jedno roku a jak zároveň název napovídá - a to pouze z jednoho pohledu, což je v naprostém pořádku - mě ještě nikdy rok tak moc neutekl. Ta kniha má skoro 400 stránek a jak když lusknu prsty, byly fuč. Neskutečný. Příště větší bichli, prosím. :D
Tohle bylo pro mě poprvé, kdy jsem na takovou prosbu vyhověla a hlavně jí dotáhla do konce a jsem za to ráda. Jak se taková random věc vyplatí! :D Teď vážně, četlo se to neskutečně, líbilo se mi to a fakt děsně mě to bavilo. Ten svět, postavy, hlavně ta humorná forma! Oblíbila jsem si to - všechno, všechny. Tohle je vážně moje. Autorka potažmo postavy, vyberte si, je/jsou ze stejného těsta, což je vždycky o to lepší. Užívala jsem si to každou stránkou a upřímně, chci zpátky. Proto doufám a přikláním se a modlím se a cokoliv dalšího, aby druhý díl (třetí, klidně i čtvrtý) byl, abych se mohla za těma skvělýma postavama vrátit, řešit další vztahové trable a smát se spolu s oblíbenci a pokud možno, co nejdřív. Přeci jenom, ty vrátka jsou otevřené, úplně se to nabízí. :) Věřím, že z takové vysoké laťky se nesleví, naopak to půjde ještě výš. Na to, že to je tištěná prvotina a šlo to takovou cestou až ke hmotné knize je úžasné a před autorkou smekám - velmi povedené a za tu práci to stálo, věř mi. Tohle neváhám doporučit a rozhodně ohodnotit plným počtem. :)

LucieKopalová
14.06.2021 5 z 5

Navštivte s Emou Ruiny a přesvědčte se, že ani po smrti nemusí jít všechno tak hladce, jak by jeden čekal. Navíc, když se vám na jednom místě sejdou duše skoro od vzniku světa až po současnost, je o zábavu postaráno. Přidejte záhadu, kurz zvládání emocí, spoustu soukromých tajemství a hlášek... už jen takhle směska zaručí, že se do Ruin budete rádi vracet. Minimálně proto, abyste zjistili, co se zase stane a jestli už konečně někdo trvale zabaví ten triangl a kdo je ten málomluvnej chlap s pěkně výmluvnýma očima.
Příběh má spád, dynamiku, neotřelé kulisy a postavy, které mají kolikrát co dělat samy se sebou, natož ještě vypořádat se s dobou, ve které původně nežily. Pokud věnujete pár hodin Eminu vyprávění a projdete si s ní Ruiny i tenhle svět, rozhodně nebudete litovat. :)