Jeden z nás
Shari Lapena
Nový strhující psychothriller z pera bestselleristky Shari Lapeny, mistryně nečekaných zvratů. Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké… Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Someone We Know, 2019
Lapena má dobré všechny knihy a ani tato není výjmkou. Děj poměrně hezky ubíhá,čtenář se nenudí a ty její konce..... to je prostě Shari těším se na další knihu
Má druhá kniha od autorky. Měla jsem, vzhledem k vysokému hodnocení zde, velká očekávání. Jsem však zklamaná stejně jako u přečtených Manželů odvedle.
Autorka asi myslela dobře, že chtěla udělat knihu napínavější, ale dle mého názoru jí to vůbec nevyšlo a z celého příběhu vyšla zbytečná slátanina, kdy se v dějové lince musela ztrácet i sama autorka.
Nechápu, jak toto může dostat nálepku světového bestselleru. Co se týče této edice, kvalita hodně pokulhává za kvantitou.
Moje první kniha od autorky a jsem zklamaná. Ještě ji dám šanci ale knížka mě absolutně nenadchla. Děj, který se snažila spisovatelka zamotat pomocí propletení několika nevěr a postranního úmyslu jednoho mladíka, mi přišel nudný a nenapínavý. Hlavní hrdinové se jenom střídali ve výslechové místnosti a manželky pobíhaly po sousedství a referovaly si kdo koho podvedl a o kom si myslí, že je vrah. To je vše z hlavní linie děje. Žádná pořádná akce nebo napětí. Kdo byl teda vrahem jsem věděla už od poloviny a jenom ze zvědavosti zda jsem to trefila tak jsem knihu dočetla. Za mě velmi slabé.
Moc pěkně napsaná kniha!
Bylo to na mě takové pohodovější čtení, které bylo doprovázeno až neskutečnou propleteností sousedů, která se skrývala pod pokličkou.
Kniha se dobře čte, je napínavá od začátku do konce. Autorka píše dobré knihy a ráda je čtu. Už jsem přečetla vše co je od ní vydané a žádna kniha mne nezklamala. Doporučuji
Jak už jsem se mnohokrát přesvědčil knihy od Shary jsou perfektní a i tato. Zvrat střídá zvrat a konec je přesně takový jaký jsem již tušil od půlky knihy a vyšlo to. Knihu doporučuji je perfektní a dávám 100%.
Tuto autorku nemám moc ráda. Snažila jsem se číst i její jiné knihy, ale nikdy jsem je nedokázala dočíst, protože mi nesedl styl psaní a ani příběh mě nebavil. Jsem ale ráda, že jsem dala šanci této knížce, protože ta mě zaujala a líbila se. Jsou to lepší 3*, ale zaokrouhluji nahoru.
Moje hodnocení: 75%
Od autorky jsem četla už čtvrtou knihu a ač byla podobná té co jsem četla jako poslední (Někdo cizí v domě) tak se mi tato četla mnohem lépe a byla prostě nějak zajímavější, možná ještě více komplikovanější. Opravdu se četla dobře a rychle, u autorky je jasné, že nás vede všemi možnými kličkami a pravda je nakonec někde úplně jinde :-)
Dobrý příběh a ten konec takhle jsem ho nečekala. Opravdu bych nemohla být detektiv. Četla se sama a rychle.
Skvěle promyšlená kniha, zachumlána pod dekou, jedním dechem rozhodně patří do knihovny knihomolů !
Pořádný propletenec..rychle přečtené..moje první kniha od této autorky, ale úplně láska na první počtení to nebyla noooo..
Poslechnuto jako audiokniha, která byla přečtena opravdu skvěle. Kniha mě bavila hned od začátku, udržovala mě stále napjatou. Ke konci jsem už tušila, jak to dopadne:)
Kromě Nevítaného hosta od Lapeny asi nemám moc oblíbený thriller. Toto pro mě byla její již čtvrtá kniha, a spíš než čtivé bych řekla nenáročné. Tentokrát jsem sáhla k práci po audioknize, která byla skvěle namluvená, a to zážitku dost pomohlo. Viník za mě trochu ententýky dva špalíky a to já moc nemusím. Prostě taková pohoda, dobré k odpočinku, brada vám ale nespadne.
Betálná bichla vo tem, jak někdo těžkó šmetynu máznul bác-hamrem do dózny a poslal ju čichat diviznu vodspodu. Vypadá to, že ji vykropili hrobku fšici vogólovaní boříci z vokolí. Navíc ještě měla naštěkaný v bódě. Napínavý jak kšandy. Doporučuju.
Musím uznat, že kniha je čtivá - vtáhne do děje a pustí na konci. Velké plus je nevědomost čtenáře, kdo je pachatel a celkové ukončení příběhu. Možná by neuškodilo propracovat prostředí kolem a přidat pár stránek, ať se promísí to neustále opakování co už víme a nevíme.
thrillery napětí thrillery pro ženy anonymní dopisy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Když člověk čte první knihu od této autorky, je nadšený, jak je to napínavé, spletité, jak se příběh stále víc zaplétá a jak jedno nedorozumění vede k druhému... Pokud jich ale přečtete více, vidíte, že jsou všechny vlastně podle stejného modelu - předměstí amerického města obývané spíše bohatšími obyvateli a řetězec drobných lží, nevěr a nedorozumění, který vede k tragickým následkům. Autorka píše stylem, který dokáže udržet pozornost čtenáře, krátké lakonické věty, přítomný čas, takže máte chuť číst pořád dál. Ani pachatele jsem téměř až do konce neodhadla. Nicméně styl a princip celého příběhu je vlastně stále týž...