Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2786 2786

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

kikies
13.08.2020 5 z 5

Perfektně zamotané, čtivé a napínavé. Skvělé vykreslení všemožných charakterů a takových těch typických maloměšťáckých vztahů. Ovšem právě propletenost vztahů mě trochu vytáčela - bylo až nereálné, když se postupně přišlo na to, kdo všechno s kým vším spal, lhal a podváděl. I to neustálé docházení na policie typu "Jo a ještě jsem Vám zapomněl/a říct tohle..." - těch policajtů mi bylo fakt líto.

Kristulda
13.08.2020 3 z 5

Četlo se to dobře ale spíše oddychova kniha.

Andrea2811
11.08.2020 4 z 5

Napínavá kniha, do poslední chvíle jsem vážně netušila kdo vrahem doopravdy je. Zajímavé rozluštění, nicméně spíše oddychová kniha.

katst
10.08.2020 4 z 5

Povedená a čtivá kniha. Postavy a jejich myšlenkové pochody jsou promyšlené, děj, ač by k tomu mohl svádět, není překombinovaný, vše do sebe postupně krásně zapadá. Čtenář se ani chvíli nenudí a ani dostatečně dlouho netuší, kdo je vrah... Přesto kniha nebyla nijak zvlášť napínavá, a jako psychothriller bych ji neoznačila... Pro mě to bylo spíš takové pohodové čtení...

Anavi8912
10.08.2020 5 z 5

Napinavý příběh od začátku až do konce. Nečekané rozuzlení na konci. Knížku určitě doporučuji.

andrea7191
10.08.2020 4 z 5

Tato kniha byla trochu jiná, než jiné. Samozřejmě v tom dobrém. Děj ubíhal celkem rychle, nestalo se mi, že bych se během čtení nudila, žádné zdlouhavé popisy děje, postav, žádní místa, která by měla jen zaplnit nějakou tu stránku. Až do samého konce čtenář neví, kde je pravda, kdo je viník a na konci, musím se přiznat, že jsem čekala někoho úplně jiného, kdo to provedl, ale i tak to byla fajn čtení.

Radulinka1
10.08.2020 5 z 5

Super ... napínavé ... stále jsem si říkala ať už to dočtu a pak jé, už je konec ... hned se vrhnu na další knížku Nevítaný host.

Lenoulinka
08.08.2020 5 z 5

Tohle byla zase jízda. Shari Lapena to ani jinak neumi. Jeji knihy jsou si stylem psaní hodně podobné a neskutečně čtivé. Ani v této knize jsem se ani na chvílí nenudila. Napínavé od začátku. Ať jsem přemýšlela sebevíc, tak jsem nepřišla na to, který z nich to byl. Už se těším na další kousek.

tulip131
05.08.2020 4 z 5

Tak tohle byla jízda, jedna čtvrť a tolik odhalených tajemství, lži a podvodů. A samotné odhalení vraha bylo překvapivé. Říkám si co ten načatý konec, bude pokračování nebo volnost pro fantazií čtenáře.

preciousek
05.08.2020 5 z 5

Právě docteno a musim říct, že jsem byla napnuta od začátku až do konce a celou dobu jsem myslela, že mam jasno, kdo to udělal :D za mě úplně top knížka od autorky, doporučuji si přečíst :)

galinek
05.08.2020 5 z 5

souhlasím s komentáři, napínavý příběh, ...jen bych každému doporučila nečíst nic o knížce....já už pak možná zbytečně kombinovala...... Moje druhá knížka od autorky,...a nezklamala.....

Runinka
04.08.2020 5 z 5

Napínavé až do konce

EE156
04.08.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla za tři dni. Velice hezky se četla.

janina66
03.08.2020 5 z 5

Bravurní a strhující! Úžasně čtivé, kratší kapitoly. Do poslední chvíle nevíte kdo. Stále je podezřelý někdo jiný. Až ke konci jsem vraha už tušila. Opravdu výborná četba. Moc se mi kniha líbila a mohu jen doporučit.

dorkas
03.08.2020 4 z 5

Vzhľadom na to, že kazdý, čo bol v knihe spomenutý mal nejaké tajomstvo, by to vydalo určite aj na druhú knihu. Pekne zamotaná a poprepájaná pavučina - dobre prepracované, klobúk dole.

michaelaaa5
03.08.2020 5 z 5

Thriller, ve kterém je podezřelý úplně každý. Shari Lapena prostě umí své čtenáře napínat až do poslední strany.

L.Helena
01.08.2020 5 z 5

Hodně dobré čtení, tohle se autorce opravdu povedlo. Každou chvíli je podezřelý někdo jiný, příběh neustále graduje. Nakonec mi jen bylo líto, že už to mám přečtené.

Luccinda
31.07.2020 5 z 5

Na čtení téhle knížky si vyhraďte nejlépe jedno celé odpoledne, protože jakmile se začtete, už to nedokážete odložit. Autorka odkrývá jedno tajemství za druhým a v knížce neexistuje postava, kterou byste v průběhu čtení nepodezírali. Kapitoly jsou krátké a úderné, vyprávěné z pohledu více postav a většinou končí nějakým velkým odhalením nebo zvratem, což vás zaručeně donutí ve čtení pokračovat. Já jsem knížku dočítala ve dvě ráno, a to už jsem za sebou měla ten večer nějakých 180 stran, jenže jsem prostě potřebovala vědět, jak to celé dopadne. A po hodně dlouhé době jsem pachatele absolutně neodhadla. Po překvapivém rozuzlení ale přišel ještě překvapivější závěr. Jakože cože? Takový cliffhanger? Byla jsem v šoku, když jsem otočila stránku a zjistila, že už příběh dál nepokračuje! Teď s odstupem si ale myslím, že to bylo zakončené naprosto perfektně a skvěle se to k tomu příběhu hodilo.

Knížka měla úžasnou atmosféru, nebyla tak ponurá a tísnivá jako u jiných psychothrillerů a právě to se mi na knížce hodně líbilo. Díky tomu bych Jeden z nás určitě doporučila i těm z vás, co nemáte rádi thrillery založené na násilných nebo drsných scénách, tohle je spíše důmyslná vztahovka s důrazem na psychologii postav protkaná spoustou lží a tajemství.

ennlady
31.07.2020 5 z 5

Nesmírně čtivá knížka, tedy pro mě určitě. Líbila se mi víc než autorčina předchozí díla, napínavá až do konce, třebaže nijak zvlášť akční. Taky jsem tipovala různé vrahy, i když jsem se tak nějak v polovině soustředila na ten správný okruh a začala tušit souvislosti. Nicméně bylo fajn sledovat osudy jednotlivých postav a rozvíjení a vygradování příběhu. pro mě to bylo čtení, kdy jsem se nemohla odtrhnout a honem honem chtěla vědět, co přinese další stránka nebo kapitola. Ano, já dávám 5 *, podle mě si to knížka zaslouží.

Lukeronka
31.07.2020 4 z 5

O trochu slabší dílo autorky, ale stále velmi čtivé. Takové oddechové čtení.