Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2803 2803

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

MirKop
31.08.2020 5 z 5

(SPOILER) Shari z5 v top formě! Napnutý jsem byl ještě předtím, než jsem její 4. počin otevřel, protože její prvotina Manželé od vedle byla fenomenální detektivka, Někdo cizí v domě a Nevítaný host šly trošku do průměru, ale Jeden z nás je absolutní PECKA!

Četlo se to samo, mělo to neskutečný spád, propracovaný děj, výtečná zápletka...co víc si přát.

_ SPOILER_

Jinak souhlasím s MATNE: také mi přišla smrt Carmine nelogická, doteď netuším, čím mohla Adama či jak případně celou tu vraždu Amandy odhalit nebo ohrozit jejich plán ( Glendy a Adama )...pokud má někdo teorii, sem s ní :-)

_KONEC SPOILERU_

Za mě 6 hvězd je málo, bravo :-)

P.S. Jak jedna kočka dokáže zamotat ocasy celému stádu šedých vlků, viďte :-)

Magdyla.8
31.08.2020 3 z 5

Musím říct, že kniha se čte sama. Opravdu vás nutí otáček stránku za stránkou. Ale.. ke konci knihy už jsem byla spíše znuděná, stále někdo utajoval pravdu a kupovalo se moc "lží" na sebe. Nikdo nepočítal, že by vrah mohla být i žena, žejo.. no mělo to své mouchy, ale jako oddechovka dobrá.

Kočička911
31.08.2020 5 z 5

Bezvadný, po té minulé to byla pecka

Matne
31.08.2020 3 z 5

Kniha se krásně čte. Zase tu máme okruh pár známých, kde vrahem může být kdokoliv. A pro jistotu to vypadá skoro na všechny. Takže scénář knihy je jasný: 1. nějaká vražda, 2. odkrytí vztahů, že vlastně každý z úzkého okruhu zámých s obětí něco měl a každý může být vrah, 3. odhalení. Spoiler: Ale ta vražda Carmine mi tam vůbec logicky neseděla a přišla mi pro děj a zápletku úplně zbytečná.

anibeni
30.08.2020 4 z 5

Kniha byla velmi napínavá, do 3/4 jsem netušila, kdo by mohl za vším stát...

lee5747
29.08.2020 5 z 5

Četla jsem i předešlé díly, takže vím co očekávat. Autorka nezklamala, kniha čtivá, přečetla jsem ji jedním dechem a už teď se těším zase na další.

Barsine
28.08.2020 4 z 5

Čtivé, ostatně jako všechny knihy Lapeny. Žádné velké psycho ale nečekejte, motiv vraha byl celkem ,,pochopitelný”. Kniha je napsána tak, abychom to minimálně do 3/4 knihy vůbec netušili. Určitě doporučuji :-)

Anet2106
27.08.2020 3 z 5

Bohužel kniha mě nenadchla. Obyčejný příběh, postavy vůbec neměly žádný charakter ani dějovou linku. Motiv velmi povrchní a asi i málo uvěřitelný. Četla jsem mnohem lepší knihy tohoto typu.

EtELINKA23
26.08.2020 4 z 5

No nebyla to nejlepší kniha autorky, (podle mě) ale nebyla ani nejhorší. Četla se dobře, děj plynul jen jsem brzo přišla na to kdo je vrah ale ne jeho motiv... určitě doporučuji přečíst :)

Madi
24.08.2020 3 z 5

Když se člověk na něco těší, obvykle pak přijde zklamání. Jak já se na Jeden z nás těšila. Předešlé Lapenovky byly super, nemohla jsem se od nich odtrhnout. Tohle dílko je ale jen průměr.
Tak od půlky jsem začínala tušit co a jak a to mě štve. Těšila jsem se na taktojsemkurvanečekala pointu.

Anna 13
21.08.2020 2 z 5

Co se týče thrillerů, možná největší hit posledních pár měsíců, že?

Moc jsem se na knihu těšila a nejednou jsem uvažovala, že si ji i koupím, protože ohlasy na ni byly nadšené a já se nemohla dočkat, až budu patřit k těm, kteří to už četli.
Jsem ale vážně ráda, že jsem za tohle nedala peníze...

Očekávání byla velká... JEDEN Z NÁS je ale thriller, který jste již nejspíš četli od někoho jiného. Po celou dobu čtení jsem měla pocit, že tohle jsem v různých obdobách už zažila mnohokrát. Nic záživného, naprosto nic originálního. Kniha nemá absolutně nic, čím by mohla vybočit, čím by excelovala. Dokonce není ani překvapivá. A místy je nudná - to bude asi těmi detektivy, kteří nemají vůbec vykreslené charaktery - slouží tam jen jako roboti, kteří pokládají očekávané dotazy, a před kterými jste jaksi napřed, takže vás jejich vyšetřování nezaujme.
Postavy nemluví sami za sebe, což je škoda, to by knize mohlo pomoci. Hrdinům chybí jakákoliv psychologie.
Navíc je příběh dost překombinovaný, není úplně uvěřitelné, že by tolik lidí nemělo ponětí, co se děje a tak... No prostě, těžko se tomu věří.
A v neposlední řadě chybí atmosféra. Maloměsto vybízí k tomu, aby se v něm čtenář cítil jako doma, aby chodil od domu k domu a všechno mu po pár stranách připadalo tak známé... O nějaké atmosféře temna, strachu nebo napětí si můžeme nechat jen zdát.

Tato kniha je neuvěřitelně přeceňovaná. Až se nestačím divit. Jak po tomhle můžete být uspokojeni? Jak vás to může pohltit, když té knize chybí naprosto všechno, co má povedený příběh mít?

Této autorce už šanci nedám a budu se jen modlit, aby ji z pomyslného trůnu sesadil někdo mnohem nápaditější a odvážnější, s propracovanějším netuctovým příběhem...

Ali88
20.08.2020 5 z 5

Opět mě autorka nezklamala. Kniha se četla výborně (za dva dny bylo přečteno), plno zvratů, nových zjištění a důkazů a až k samému konci jsem si správně tipla, kdo za tím stojí :) Takže spokojenost.

i.stefany
19.08.2020 5 z 5

Mě se to moc líbilo, výborně četlo a mrzí mě, že už vím, kdo to byl...
Jeden z nich.
Spořádaní obyvatelé malého newyorského předměstí mají co přetřásat... Někdo se vloupal do sousedních domů a největšímu krasavci utekla manželka... Ale to pořád není všechno, o pár dní později se najde mrtvola místní ženy... Rozjíždí se vyšetřování a vychází najevo, že každý něco tají.

temna.vila
19.08.2020 3 z 5

Shari Lapenu opěvují stovky a stovky knihomolů a jsou z jejich počinů úplně nadšení. Proto jsem se konečně odhodlala a přečetla jsem si její novinku Jeden z nás. A musím říct, že se k nadšeným fanouškům neřadím. Kniha byla čtivá, napínavá a autorka relativně dobře budovala atmosféru. Na druhou stranu podobných příběhů jsou plná knihkupectví. Sama nemám v žánru detektivek, thrillerů a psychothrillerů načteno tolik, takže je poměrně snadné mě v tomto odvětví uspokojit, tady se bohužel úplně nezadařilo.

Evelin2506
19.08.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala v červnu k narozeninám a příběh se mi líbil. Napětí až do konce.

myreadingplace
19.08.2020 5 z 5

Moje první kniha autorky a rozhodně nelituju. Bylo to sice spíše vztahové a nemůžu si pomoct ale připomínalo mi to Dívku ve vlaku, Zmizelou nebo Co jsi to za matku?, na druhou stranu velmi dobře se mi četlo a zvraty mě překvapily. Nakonec i mé tušení na pachatele se však potvrdilo... Vždycky je jasné, že postava, o které se v knize sem tam zmíníte,má podíl...

MishkaPlacha
19.08.2020 4 z 5

Nečekala jsem nic a byla jsem příjemně překvapená. Chvilkama mi to přišlo tedy lehce natahované a říkala jsem si, že už by mohla být nějaká ta akce a ona vždycky v tu chvíli přišla. Konec nebyl úplně strhující a tušení jsem měla správné, kdo za tím vším stojí, ale i tak se mi kniha líbila.

sarzapletalova
18.08.2020

Za mě nejslabší kniha autorky. Od půlky knížky jsem věděla, jak příběh dopadne...

Pája699
18.08.2020 5 z 5

Tak za mě určitě nejlepší kniha autorky! Přečteno za jediný den, jooo až tak mě to v táhlo a nepustilo :-) Jen mi přišlo trošku překombinované kdo s kým všechno podváděl, ale jinak super. Na jednu čtvrť fakt neskutečně moc tajemství. Samo mě překvapilo, že jsem si vraha tipla správně v tom propletenci. S radostí knihu doporučuji.

dagsvob
15.08.2020 5 z 5

Tak tahle byla zatím od Shari Lapeny nejlepší. Doufám, že bude v psaní pokračovat, už teď se těším.