Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2804 2804

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

katasokolov
27.09.2020 4 z 5

Tak jsem přečetla svoji první Shari Lapenu a celkem mohu chválit! Děj začíná zostra a poměrně drasticky - a to hned bloody vraždičkou - následně se samozřejmě snažíme rozplést zápletku a zjistit, kdo je ten největší padouch... Cestou zjistíme, že nic není takové jak se zdá, a že všichni mají své kostlivce ve skříni (někteří více či méně dobře ukryté). Na konci knihy se rozehrává velká hra “kdo je tady sakra lhář”. Musím se pochválit, že jsem jednu část vyústění uhodla. Co mě teda ale nakrklo je to, že epilog byl celkem otevřený :( jo a opět tady máme předměstský knižní klub - ten je sakra skoro všude dneska :)

ElissBooks
26.09.2020 5 z 5

Tak tohle bylo skvělé! Mám ráda thrillery, které nejsou krvavé a jsou spíše na způsob detektivky a to přesně tato kniha je. Snažíte se odhalit vraha společně s detektivy, tipujete, jak to celé mohlo být a hádáte, jak to vlastně dopadne. Přiznám se, že zápletku jsem odhadla asi tak stránku před odhalením, což je fakt skvělé. Do poslední chvíle jsem netušila. Autorka si se čtenáři perfektně hraje a vy si myslíte, že každá postava je podezřelá. Také se mi líbí, jak dvě, na začátku zdánlivě odlišné věci, spolu souvisí (mám na mysli vraždu a ty anonymní dopisy). Postavy v knize na mě působily přesně tak, jak měly. Některé mě štvaly, některým jsem fandila a hlavní detektivní dvojici jsem přímo žrala :-) Finální rozuzlení sice nebylo největší bum, ale mně se moc líbilo. Opravdu mi to přišlo jak postupné rozuzlování zápletky v detektivkách a to já ráda :-) Autorka to opravdu vymyslela skvěle a to, že postupně podezříváte všechny postavy a nevíte, komu můžete věřit, je prostě boží!! Takže já bych to celkově shrnula tak, že to byl skvělý thriller na způsob detektivky a pokud takové věci máte rádi, tak z tohohle budete stejně nadšení jako já :-) Takže doporučuji!

5⭐️/5⭐️ - Skvělá kniha s výbornou zápletkou :-) Moje první kniha od autorky a rozhodně ne poslední

Za knihu děkuji Knižnímu klubu

Arwen777
26.09.2020 2 z 5

Strhujícím thrillerem bych to nenazvala, spíš takovou napínavou jednohubkou, když si chcete odpočinout od náročné četby nebo po náročném dni.
V podstatě uzavřené prostředí předměstí New Yorku, kde se všichni znají nebo si to alespoň myslí. Klid naruší vražda a anonym omlouvající se za vloupání a vměšování do soukromí. A najednou v této vypjaté situaci vyplouvají na povrch tajemství, které mají snad všichni sousedé. Vztahy se bortí a každý podezřívá každého.
Ano, dovedu si představit, že by se to opravdu mohlo stát.

Kniha je čtivá a napínavá, ale jako spoustě dalších čtenářů mi chyběla větší propracovanost charakterů a to včetně detektivů. Bylo to takové letem světem, rychlovka, kterou slupnete jako malinu. Víc se mi líbil Nevítaný host, kde se podle mého názoru autorce podařilo lépe vybudovat atmosféru a napětí. Ale pokud hledáte rychlé nenáročné čtení, je toto určitě dobrá volba.

lucakuca
26.09.2020 3 z 5

Co bych měla vědět a znát o svých sousedech? Raději nic. :-) Každý prostě něco ví, a když to dají sousedé dohromady, tak policie sestaví z informačního puzzle pravdu...

alnahu
25.09.2020 5 z 5

Další velmi čtivý a napínavý thriller od kterého se nemůžete odtrhnout.Příběh se odehrává na Newyorském předměstí v poklidné ulici Finch Street,kde všichni žijí rádoby poklidný život.To se změní ,když se přistěhují nový sousedé Amanda a Robert a je po klidu.Atraktivní Amanda flirtuje se všemi sousedy -jednoho dne ,ale zmizí-později se najde brutálně zavražděna.A náhle začíná vyplouvat na povrch ,že všichni sousedé mají své tajemství.Další velice promyšlený děj kdo Amandu zabil , zda manžel nebo" Jeden z nás"- já jsem vraha neodhadla -a tak by to mělo být.

adela855
24.09.2020 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Jestli hledáte jednoduchou a čtivou oddechovku, nebudete zklamaní.

Ver1982
24.09.2020 5 z 5

Mě se kniha líbila a asi poprvé v životě se mi podařilo odhadnout vraha už v půlce knihy :)

tereija
23.09.2020 4 z 5

Napínavé a čtivé. Doporučuji.

Val
23.09.2020 5 z 5

Opět luxusní Shari Lapena. Všichni si myslíme, že své sousedy známé a víme o nich téměř vše . Vážně ? Věci ale často nejsou takové, jaké se zdají být . Jedno předměstí, spousta sousedů, známých, kamarádů, milenců a lidiček, z nichž většina má víc tajemství, než by se na první pohled mohlo zdát .

Kwacenka123
22.09.2020 5 z 5

Jsem moc ráda, že mě hodnocení nezklamalo. Celou dobu jsem si myslela, že vím, kdo byl vrahem a bohužel těsně vedle a jsem za to ráda. Moc hezky napsané. Každou stránkou se mě autorka snažila zmást tím, kdo je vrahem a to se jí fakt povedlo. Vše promyslene do písmena. Smekám

sowatson
22.09.2020 3 z 5

Může to být i vaše ulice :)
Shari přichází počtvrté s thrillerem, který by se mohl stát komukoliv z nás. V tom je jeho největší síla, však se také podle toho tak jmenuje…
Hlavní protagonistka Olivia je obyčejná máma puberťáka, které jde hlavně o to ochránit svou rodinu a domov. Pohodu bezproblémového sousedství ale naruší vražda. A okruh podezřelých se začne nepříjemně svírat kolem Oliviiných blízkých.
Shari se v rámci svého stylu nebojí zkoušet nové věci, například vrahův prolog v ich-formě. Jeden z nás nedosahuje drajvu Manželů odvedle ani atmosféričnosti Nevítaného hosta, ale stále je to poctivý napínák s překvapivými zvraty. Změna vyšetřovatele mi přišla zbytečná a radši bych se zas shledal s elegánem Rasbachem z prvních románů. Myslím, že pro čtenáře, kteří se do Olivie dokážou vcítit lépe než já, to může být klidně Sharina nejlepší kniha.
Více v recenzi „SHARI máry fuk…“

krejcovka76
21.09.2020 3 z 5

Opravdu jednodušší detektivka. Líbila se mi představa podobnosti s knížkou Agathy Ch. Není kouře bez ohýnku, ale po přečtení ta podoba byla hodně vzdálená. Bohužel knížka následovala po trilogii Čtvrtá opice a to se odráží na mém hodnocení. Obyčejný příběh, nezajímavá zápletka a vlastně mi bylo úplně jedno kdo je vrah. Kdo chce, ať si knihu přečte, ale za mě spíš nedoporučuji.

josska
18.09.2020 5 z 5

Spisovatelku rada ctu,kniha se mě líbila,byla čtivá,napínavá,konec mě překvapil,,,,,,,

martin3554
18.09.2020 5 z 5

Typická Lapena, přečteno za pár hodin.

Anyt0crappy
17.09.2020 2 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne..jednodušší čtení, za večer se to dá krásně stihnout, jen je to na mě příliš neosobní, popis postav omezen jen na nezbytně nutné a žádná dechberoucí zápletka se také nekoná. Je mi líto, ale tímto dílem si mě Shari nezískala.

myryjam
15.09.2020 5 z 5

Audiokniha, bezva detektivka, vynikající přednes Martiny Hudečkové a Libora Hrušky.

Dášašada
15.09.2020 3 z 5

Čtivé a napínavé ...do poslední chvíle jsem neměla tušení,kdo je tedy vrahem. V okamžiku,kdy jsem si myslela,že jsem vraha odhalila,jsem zjistila,že tomu tak není.

rodak
14.09.2020 4 z 5

Předchozí autorčina kniha se mi líbila více. Tady bylo hodně takovýho sousedskýho řešení a žvatláni. Každou chvíli byl někdo podezřelý pak zas ne. Postavy detektivů bez absolutní lidskosti, žádná zmínka o jejich životě, soukromí. Kniha kterou profrčíte, zavřete a zapomenete. Čtivé to je.

AnettO
14.09.2020 4 z 5

Na základě hodnocení jsem čekala opravdu bombu - bohužel bomba se nekonala. Prvních cca 10 kapitol jsem se nedokázala začíst, moc mne kniha nebavila, nezajímal mě konec, ale pak se vše zlomilo a já zhltla zbytek během několika hodin. 4 hvězdy za to počáteční nezaujetí.

vitez21
14.09.2020 4 z 5

Moje první knížka od této autorky. Jsem vcelku spokojen, ale knize přece jen něco chybí a to trošku větší rozvedení co se týče psychologie postav a to především u dvojice detektivů. Po celou dobu příběhu se o nich vlastně nic nedozvíte a zjistíte možná pouze to, že se zřejmě jedná o dva lidi s věšteckými schopnosti, kteří "vědí, že ji zabil", "vědí, že ji nezabil", "vědí, že ji nezabil, ale někoho kryje" atd., aniž by jejich "vědění" bylo čímkoli podloženo. Většinou to neříkám, protože nemám rád, když je román extra natahovaný, ale tady by 100 stránek navíc nebylo vůbec na škodu. Potenciál v sobě autorka ale rozhodně má velký.