Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2804 2804

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

Ajushka
09.10.2020 4 z 5

Opět další super knížka od Shari Lapeny! :) Její knížky miluji a u této to není jinak. Kniha se dobře četla, byla napínavá a líbilo se mi, jak všechny ty odlišné události, které se tam staly, splynuly potom do sebe. :) Vraha jsem opět neodhalila, i když jsem chvíli byla naprosto přesvědčená, že vím, kdo jím je. :D Shari si vážně se čtenáři hraje a tak to má být. :) :D Toto byl další skvělý thriller, jenom strhávám jednu hvězdičku za některé zdlouhavé scény, které se týkaly vyšetřování, bez kterých by se kniha i obešla. :) Tuto knihu ale určitě mohu doporučit, jelikož stojí za to. :)

salkyn
08.10.2020 5 z 5

Opět naprostá spokojenost :)

DannyBlakely
07.10.2020 4 z 5

Přečetla jsem za den, ale protože už mi podobných knížek prošlo rukama hodně, tak jsem měla jasno celkem brzy. Ale to nevadí, příběh byl skvělý.

Vesmich
06.10.2020 5 z 5

Přišlo mi to jako loupání cibule. Takové poklidné, ospalé (žádné vzrušující nic jsem neodhalila ani si ničeho podobného nevšimla) vylézání všeho zpod pokliček a ze skříní. Postupné snímání masek a čekání, cože je pod nimi. Vlastně jsem nějaký ten detektivně vražedný příběh ani moc nesledovala, takže houby vím, kdo koho zamordoval a proč, úplně jsem se nechala vést jen tou vztahovou linkou. My a naše ulice/čtvrť. To se povedlo!

prochajda
06.10.2020 5 z 5

Kniha se četla sama, byla napínavá a měla spád. Takových podezřelých.... do poslední kapitoly jsem nevěděla, kdo vlastně zločin spáchal.

Evule *
05.10.2020 5 z 5

Kniha mě opět nezklamala, napínavá až do posledních stránek. Vraha jsem odhadla tak napůl :)

Amízek
02.10.2020 3 z 5

Další kniha této spisovatelky přečtena. Přijde mi, že spisovatelka má psaní ve stylu vymyslím příběh a stejný námět použiji i v ostatních svých knihách. Její knihy si jsou opravdu velmi podobné jak dějem, tak i samotnými postavami. Ke knize samotné musím říct, že je rozhodně lepší jak několik jejích vražedných sester. Bohužel pro mě to stále není ono. Mam ráda složité záživné děje, ale nebyla opravdu nějak špatná. Stejně jako třeba kniha Nevítaný host, tak i tady byly postavy chudé, příkladně tým policistů nedělal vlastně nic.... Příběh jsem nějak nehltala, ale alespoň se něco dělo. Musím pochválit skrytí vraha, s odhalením jsem byla velmi brzy hotová a byla jsem blízko, ale skutečného vraha jsem čapla až ke konci. Kniha byla již vícero propracovaná, ale absolutně nechápu jednu vraždu ( kdo četl zřejmě ví kterou myslím ) spisovatelka nevěděla jak dál, nebo nevím. Vražda neměla úplně motiv, chtělo by to více promyslet a ne šup šup hop hop. Každopádně dávám lepší veselejší hodnocení a pro klidné čtení mohu dát palec nahoru.

Šárušinka
01.10.2020 4 z 5

Bezpochyby nejlepší kniha od Shari Lapeny, ale na plný počet hvězd to nebylo. První dvě knih od autorky se mi moc nelíbily. Nevítaný host byla průměrná detektivka a tohle bylo o něco lepší.
Vraha jsem neodhalila, i když jsem se pohybovala ve správných kruzích.

hruska003
01.10.2020 5 z 5

Opět top!

Hvězdinka
01.10.2020 4 z 5

Čtivé, rychlé, všichni jsou podezřelí a skoro každý s každým...

PetK
30.09.2020 3 z 5

Znáte úsloví "kámen š.ká cihlu"? Tak přesně to mě napadlo zhruba někde v polovině knihy. A nemyslím tím jen, že by tam každý s každým spal, ale že to celkem trefně vyjadřuje život víceméně kterékoli komunity - ta se kamarádí s tou, ta spí s tím, ten nesnáší tamtu... Stejně tak jsem si říkala, že jestli se do toho propletence zapojí ještě jedna postava, budu si to asi muset graficky znázornit.
Abych jen nekritizovala - je vidět, že autorka to měla precizně promyšlené, úplně vidím, jak si doma kreslí ty diagramy kdy kdo kde byl a co dělal. A to pro mě byla dvojsečná zbraň - hodně to z toho trčelo. Jasně, i Nesbo si tuhle přípravu určitě dělá, ale pak příběh dokáže napsat tak, že vás to ani nenapadne.
Jako oddechovka bez větších nároků se to četlo dobře, lehce a odsýpalo to, takže za to hvězda nahoru.

ankaras
30.09.2020 5 z 5

Tomu se říká, ze má kniha spád.

Ksyu
29.09.2020 5 z 5

Skvěla kniha!
Thriller, ve kterém je podezřelý úplně každý.

Lucka.79
29.09.2020 5 z 5

Od začátku skvěle rozehrané ... opět jsem podezírala úplně všechny :)

Nedelim_se
29.09.2020

Četlo se to samo. Čekala jsem větší "wow", co se týče odhalení vraha, ale budiž odpuštěno. Tahle paní mě taky baví :-)

spencer
28.09.2020 4 z 5

Tahle kniha je skvělá v tom, že opravdu až do poslední chvíle nevíte, co kdo udělal a tedy si nemůžete být jisti vůbec ničím. Není to moje nejoblíbenější kniha od autorky, ale rozhodně nebyla špatná. Jako pokaždé se budu těšit na to, s čím dalším autorka přijde:)

Corly
28.09.2020 5 z 5

Typická Lapena! :-) Opět něco pro mě, já tyto thrillery miluju :D...nejsou náročné, čtou se lehce a přitom jsou tak napínavé a vždycky mají úplně ,,mimo,, konce!
Jak už zde někdo zmínil, u tohoto posledního jsem si i já vzpomněla na Dívku ve vlaku nebo Zmizelou...,ale stejně to bylo naštěstí jinak :-) A výjimečně jsem uhodla, kdo to byl...
I tak dávám 5 hvězd! :-)
...a co měl ZASE znamenat ten epilog....!!!! :D

Hakate
27.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Zatím nejlepší kniha autorky.
Skvělá zápletka, děj,
Po dlouhé době mě opravdu překvapil výsledek.
Celou dobu čekám, na co Webb přijde a co Roberta usvědčí a že různí kostlivci sousedů jsou jen skvělý bonus.... Ale nakonec... Vše je jinak..

AmyLee992
27.09.2020 5 z 5

Tak tahle kniha se mi líbila ještě víc než Manželé odvedle - a ta byla parádní.
U téhle jsem vůbec netušila, kdo je vrah, až do poslední chvilky, a během celého čtení jsem byla napjatá jako struna :D
Parádní napínavý thriller, určitě doporučuji všem!

Zolda69
27.09.2020 5 z 5

Krásné čtení. Je tam vše..láska napínavý příběh..Moc hezky se to čte!