Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2803 2803

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

perpe2a
14.06.2020 5 z 5

Opět skvělé, nepředvídatelné, napínavé. Autorka nezklamala. Doporučuji.

Renatecka
14.06.2020 4 z 5

Napínavé a dobré, jako všechny od Shari Lapeny. Podezření na viníka jsem měla správné. Začala jsem knížku číst v sobotu navečer a vstala kvůli ní v neděli v 3:20, abych ji dočetla - to je co říct :-D

Opatov
13.06.2020 5 z 5

Zatím nejlepší thriller od Shari Lapena. Skvělá audiokniha.

Krchnaida
12.06.2020 3 z 5

Přemýšlím, jak příběh zhodnotit. Většinou jsou na tuto knihu recenze typu “to byla jízda” nebo “pecka” atd... Ano, musím uznat, že to bylo zamotané a docela čtivé, ale celkově to zas taková sláva nebyla. Asi jsem čekala víc. Možná je to tím, že už mám za sebou daleko lepší thrillery.

lagareta
12.06.2020 3 z 5

Tak nevím, nevím. Knihu jsem zhltla na jeden zátah..." Zbývá pár stran, tak musím zjistit,jak to je.." Potíž je v tom, že stejně jako v jiných knihách autorky, mi prostě chybí někdo sympatický,komu bych mohla fandit. Takže sice přečteno jedním dechem, ale stačilo jednou, pointu vím a myslím, že nebudu mít potřebu se ke knize vracet. Zatím nejlepší mi přišel Nevítaný host.

idkmaybejacob
11.06.2020 3 z 5

(SPOILER) Shari Lapenu miluju, je to skvělá kniha, ale čekal jsem víc. Těch zvratů bylo na konci až příliš mnoho. Druhá vražda byla naprosto zbytečná, neboť kniha by skončila naprosto stejně. A dokonce manžel oběti byl velmi nepřesvědčivý, kdyby ho více popsala, jak ho postavy popisují, jistě bych byl na pochybách a nevěděl stoprocentně, že on je v tom de facto nevinný.

Sandruš
11.06.2020 5 z 5

Další skvělá kniha od Shari!
Napínavé, čtivé, do poslední stránky jsem nevěděla kdo to udělal.

Valeyman
11.06.2020 5 z 5

V první půlce knížky mi to přišlo jako nějaká část scénáře pro realty show Netflixu ve stylu Too hot too handle.
Čtvrť o který každý říká, že je klidná, ale přitom tam měl poměr každý s každým a jenom jsem čekal, kdy tam autorka zařadí sexuální orgie do nichž se přimíchá i pošťák transvestita a homosexuální bernardýn jednoho ze sousedů.
Když pominu tento fakt, že jádrem a základním stavebním kamenem byla nevěra všech ze všemi ( originální že ? ) tak musím říct, že příběh byl opět nesmírně čtivý, svým způsobem až primitivně dokonalý nutící vás číst a číst a neodložit, no a to je asi spisovatelčinou pointou a cílem ne ?
Musím dát plné hodnocení, knihu jsem smlsnul prakticky za odpoledne a neuměl jsem si představit, že odejdu bez toho aniž bych věděl, kdo že tu nešťastnou Amandu sejmul kladivem.
Trochu mi naštval otevřenej konec, protože to nevypadá na pokračování..

ellescorpio
11.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Fajn oddychovka, vraha jsem uhádla, obdobně, jako ve Hříšných lidech města pražského radu Vacátka trklo, že takhle ustlat umí jedině ženská, tak mě zde trklo, že tak perfektně vygruntovaná chata bude rukou zkušené ženy :-)

Šánka
10.06.2020 5 z 5

Jeden z nich to byl, jeden z nich vraždil, ale (asi) ani jeden z nás nemá šanci až do úplného závěru přijít na to.....,kdo. Všichni mají svá tajemství, každý něco skrývá. Shari Lapena to i tentokrát dala tak, že pokud budete mít jen trošku čas a zkrátíte si noc, budete usínat s pocitem, že už to konečně víte :-).
Strhující, svižné a neodložitelné !!!

Česneksmedem
10.06.2020 3 z 5

V tomto případě půjdu do opozice s většinovým názorem. Příběh se mi zdál plochý, poněkud nudný a studený. Stejní byli i dva vyšetřovatelé. Celé je to postavené na okolnosti, kterou by jistý velice známý major popsal slovy: „Všecí tuná jebú!“ Míchalo se to tam, jako u opiček bonobo. Rozhodně to není kniha, ke které bych se vracel.

knihomolkadorfa
09.06.2020 3 z 5

Na základě zdejších komentářů jsem čekala trochu víc. I když knížka byla velice čtivá. Skvěle vykreslené postavy manželek a manželů, podezřelý byl snad úplně každý. Naproti tomu postavy vyšetřovatelů byly takové nemastné neslané a vyšetřování se ani v podstatě nekonalo. Celkově jsem se docela těšila, až bude konec.

Marta1996
09.06.2020 5 z 5

Tak tahle kniha mě bavila! Je to moje první kniha od autora a určitě si přečtu další.

Illyria88
08.06.2020 4 z 5

Přečetla jsem za necelý půl den. Nemohla jsem se odtrhnout. Podezírala jsem snad všechny postavy. Moc povedená kniha. Shari Lapena je moje oblíbená spisovatelka.

Lena081
08.06.2020 4 z 5

Začněte číst a nepřestanete.Shari Lapena ve výborné formě!

kanitsuj
08.06.2020 4 z 5

Dávám zasloužený vysoký počet hvězdiček - bavila jsem se od začátku až do konce. Podle mého žádná z předchozích autorčiných knih není taková jako tato, skoro to vypadá, jako by ji psal někdo jiný:-) Příběh je sevřený tak akorát a čtenář se díky tomu zvládá orientovat i ve větším počtu postav. Pachatele jsem neodhalila a závěr byl překvapivý. Pokračování bych si s chutí přečetla, protože charakter Roberta je nečitelný a jeho postava o sobě určitě neřekla vše. Možná by mi ani nevadilo, kdyby se z popisované ulice stal jakýsi Midsomer. Osoby v ní žijí různorodé a nejen Robert by dokázal založit novou zápletku:-) V knize mi chyběly pečlivější popisy atmosféry a našla jsem i několik méně srozumitelných nebo nelogických momentů.

Janniska
08.06.2020 5 z 5

Několik podezřelých,Motiv sedí vlastně na všechny.Líbí se mi překvapivý zvrat.Detektivové jsou zde opravdu vedlejší postavou,ovšem popis charakterů manželek a sousedek se povedl.Náhled do mysli podvedené a nejisté ženy...co když to byl můj muž?
Svižně psané kapitoly, zbytečně neplýtváno slovy.Tak mám ráda Shari Lapenu a její tvorbu.... Zajímavý pohled na zločin na předměstí, kde se to hemží dokonalými manželkami a jejich rodinkami.

Terez25
07.06.2020 5 z 5

Moje první kniha od Shari Lapeny a je to velmi zdařilé vztahové drama. Poklidná čtvrť, upravené domy a v nich rodiny, které mají všechny svá tajemství.
Pořádně zamotaný příběh a autorka drží čtenáře napnutého až do poslední stránky.

Angelicca
07.06.2020 5 z 5

Opět velká pecka!!! Začala jsem číst a už jsem se od knížky neurvala, dokud jsem ji nepřečetla:)
Skvěle napsáno, zajímavý, napínavý, zamotaný příběh, přesně moje gusto!!
Vřele doporučuji k přečtení!

Miluna40
07.06.2020 2 z 5

Cekala jsem napeti a vse co ma mit psychothriler,ale bohuzel..... Knizka se cte dobre,jenze mi pripada spis jako zensky roman. Dej byl mirne predvidatelny a vinik se dal odhadnout. Takze mohu doporucit jako lehke cteni pro zeny na dovolenou.