Její konec
Shari Lapena
Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The End Of Her, 2020
Takové nenáročné čtení. S. Lapenu mám ráda když si chci "odpočinout".
Od začátku jsem tušila konec, přeci jen mám od ní už pár knih přečtených. Ale úplný závěr se Stephanie mě překvapil - hlavně proto, že mu nevěřím. Shari chtěla čtenáře šokovat, ale mně to spíš ubralo jednu hvězdičku při hodnocení.
Tak mě se kniha líbila, jelikož nečekám nějaké veledílo, ale pohodový napínavý příběh. Vše splněno, líbí se mi velmi , autorky styl, kterým píše. Kniha velmi čtivá, přečteno opravdu rychle, protože chci vědět, jak to dopadne, na konci vždy zajímavý zvrat. Já doporučuji.
Tak trochu zamotane ale hodně předvídatelné. Kniha nebyla špatná, ale ani výborná no prostě průměr
Moje nejslabší Shari zatím, pořád se to čte hodně dobře, ale tak nějak mě ten zvrat (nebo odhalení) vlastně nepřekvapilo, ani neohromilo... prostě to tam tentokrát nebylo.
Tuto knihu od Shari jsem četla už před několika lety, hned po jejím vydání, ale zapomněla jsem ji ohodnotit a napsat komentář. Líbila se mi úplně stejně jako jiné od ní, protože všechny do jedné jsou čtivé a velice dobře napsané. A také musím ocenit zajímavě vymyšlený, i když možná trochu překombinovaný konec, který mne ale docela překvapil. Pět hvězd a doporučuji.
Autorka píše příběhy předvídatelné, zápletka prochází několika zvraty a tomu je tak i u tohoto příběhu. Po rozjezdu mi připadalo, že se tempo rozvolnilo a postrádal jsem nějaké oživení příběhu. Je to příjemné odpočinkové čtení - napínavý thriller pro ženy.
Četla jsem skoro v kuse, bylo to odpočinkové. Konec mi vyrazil přímo dech. Paní autorka prostě umí.
3/24 Tentokrát jsem s Lapenou spokojena. Opět jednoduše a čtivě napsáno. Sice vyústění příběhu nešlo dopadnou jinak než, že buď věříte nebo nevěříte…ale já uznávám, ze jsem tipovala opak, než jak příběh skončil.
Moje třetí přečtená knížka od autorky a musím, říct, že jsem lehce zklamaná.
Do půlky knihy, mě knížka bavila, ale jak jsme se dostali za půlku knihy, tak mi přišlo, že se motáme v kruhu, protože postavy řešili věci pořád dokola. Přišlo mi, že by se knížka dala lehce osekat např. zápletka s Nancy a Niallem byla pro hlavní příběh absolutně nepodstatná a já bych se bez ní klidně obešla. No a závěr mi přišel úplně přitažený za vlasy, protože si nemyslím, že by hlavní hrdinka udělala to co udělala, protože to chování po celou dobu knihy bylo zcela jiné a já si myslím, že by toho prostě nebyla schopna.
Ale abych jen nekritizovala, tak musím říct, že stejně jako hlavní hrdinka jsem nevěděla komu z těch dvou mám věřit. Knížka se dobře četla, má krátké kapitoly, stránky mizí pod rukama a pokud by autorka ten příběh trochu změnila, byl by úplně ideální.
3,5*/5* myslím si, že toto hodnocení je adekvátní k mým výhradám a pokud bych mohla doporučit autorčinu nějakou knihu, tak si určitě přečtěte Jeden z nás.
(SPOILER)
další kniha autorky, na kterou jsem se velmi těšila.
Musím ale přiznat, že mě děj nebavil tak moc, jako předchozí knihy. A to nejspíš tím, že jsem čekala, že si Erica zas tak o Patrikovi nevymýšlí. Co jsem ale nečekala, byl konec knihy - to, co se odhodlala udělat Stephanie.
čtení ale i tak ubíhalo a chtěli jste vědět, jak to bude dál. Jen si myslím, že jiné knihy byly lepší :)
Čtivý a napínavý příběh. Konec mě překvapil a přemýšlela jsem jestli je opravdu tolik nepotrestaných vražd. Ale papír snese všechno.
Konec opět trochu přitažený za vlasy - v poslední době s tím mám trochu problém. Vždy je děj knihy napínavý a čtivý, ale koncem to autor překombinuje buď velkými náhodami nebo prostě "šokujícím" závěrem, který by se v reálném životě nestal. I tak ale musím říct, že jsem byla do knihy naprosto "zažraná" a nemohla jsem ji odložit. Čtivé, napínavé a téměř do posledních stran jsem nevěděla, kde leží pravda. Super!
Fakt hodně dobré počteníčko, nic náročného, ale na odreagování jako stvořené :). Shari Lapena psát umí, o tom žádná a já jsem byl také s touto její knihou dokonale spokojený. Takže asi tak a pět stars jak vyšitých :))).
Já nevím, to je jak na houpačce, co se zápletky týče přišlo mi to z mého pohledu zase o fous lepší než předchozí knížky, ale když se nad tím zamyslím.... velká část děje je zaměřena na přemítání postav o sobě samých, takže samozřejmě tu zásadní niterní myšlenku dostaneme k dispozici až ke konci byť je jasné, že se to musí té postavě honit v hlavě celou dobu. Přerody v jednání některých postav mi přišly až příliš nasilné, lusknutím prstu se začne najednou chovat a jednat zásadně jinak....co je moc to je moc. A ten konec zase jako kdyby se vyčerpal povolený počet stránek. Něco je tam úplně mimo - viz. komunikace s bankou nebo když si jedna z aktérek v parku pověsí na krk "fotoaparát" aby si mohla někoho fotit....v r. 2018, tak klika, že to nebyla taková ta roztahovací harmonika na třínožce s kouřícím bleskem. Čtení na dovolenou a na průplach hlavy úplně v pohodě, jen nevidím důvod proč se k tomu příp. vracet ještě jednou....
Skvělý, čtivý a napínavý psychothriller od mé oblíbené autorky. Uprostřed se to možná trochu táhlo a některé myšlenkové pochody byly pořád dokola, ale vůbec nevadí.
A nemám ráda otevřené konce, ale tady mi to taky vůbec nevadí. Za mě perfektně vyřešeno a hotovo !!!
Pokud čtenář odhlédne od věcí, které nejsou moc pravděpodobné a nechá se unést čtivostí příběhu, tak jak to Lapena umí, nebude zklamán. Knihu doporučuji jako čtení na dovolenou, k vodě nebo naopak pro dlouhé zimní večery, kdy si člověk potřebuje odpočinout od starostí a trochu si vydechnout.
Za mě poctivé tři a půl hvězdy!
Dost slabá kniha. Strašné dlouhý děj pak posledních 50 stránek "šup šup", aby už byl konec.
Když jsem četl první knihu od Lapeny Manželé odvedle, byl jsem vlastně příjemně překvapený nápaditou a zamotanou zápletkou. Druhá kniha, která se mi od ní dostala do ruky byla o poznání vyluhovanější. Její konec je trochu blábol. Akorát natahovaný o nekonečné úvahy postav, které o sobě přemýšlejí příliš a ne moc zábavně. Zápletka mizerná a rozuzlení slabé. A slova jako "dvojčátka" nebo "dobrá máma", nechci dlouho slyšet.
(SPOILER) Minimálně hlavní ženská postava si projde v rámci vygradování napětí dost nepravděpodobným vývojem. Stejně tak třeba scéna jak se dostala hlavní postava do bezpečnostní schránky v bance, to je prostě přitažené za vlasy, což téhle knize dost ubírá. Na druhou stranu, i navzdory tomu, se to opravdu dobře čte (tak jako všechny knihy od Lapeny) a je to zábavný. Pokud jste fanoušek Shari Lapeny, věřím, že se vám to bude líbit. Ale je to takový ten typ knihy, co se vám po pár týdnech úplně vykouří z hlavy. Půjčte si to v knihovně, za nákup to za mě nestojí.
vraždy thrillery kanadská literatura thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Za mě knihy této autorky jsou bezesporu čtivé, plné různých zvratů a rychlých změn, ale na mě trochu moc přehnané a hnané zbytečně do extrémů. Jejím příběhům zkrátka nějak nemohu uvěřit. A není to poprvé co to tak s její knihou mám. Něco mi tam prostě vždy vadí, nesedí ... Nicméně šance autorce dávám průběžně a třeba to jednou vyjde a budu naprosto spokojená.