Její konec
Shari Lapena
Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
The End Of Her, 2020
Tradičně dobrá Shari Lapena. Předchozí knihy se mi sice líbily víc, ale Shari ví, jak to napsat tak, aby se to dobře četlo. Téma knihy sice není nic nového, ale autorka ví, jak to podat tak, že jste si nejprve úplně jistí, jak to je, až nakonec nevíte, čemu věřit.
Shari Lapena prostě ví, jak psát a pevně se drží svého tématu a toho v čem je dobrá. Já jí mám ráda a na každou její knihu se neskutečně těším. Stejně tak tomu bylo i u knihy Její konec. Četla se svižně, děj odsýpal, zápletka taky v pořádku. Postava Ericy mi byla nepříjemná, rozhodně jsem s ní nesouznila. To ale vlastně se skoro žádnou postavou. Konec byl na mě trochu překombinovaný, ale přesně takový, jaký se ke knize hodil. Mojí oblíbenou stále zůstává Nevítaný host, ale tato kniha jen potvrdila, že Shari je prostě sázka na jistotu, která se vyplácí.
Po dlouhé čtecí pauze jsem sáhla po ověřené Shari Lapeně a teda nic moc. Ono by to asi bylo dobrý, kdyby to nebyla Shari, od které prostě čekáme trošku jinej level.
Spolu s Někdo cizí v domě (kterou si ani nepamatuju) nejslabší kousek. Mezi thrillery průměr - neurazí, nenadchne.
Nooo, tahle Lapena nebyla špatná, byla čtivá a celkem napínavá, ale předchozí knihy autorky se mi líbily víc.
Co mi ale hodně vadilo byl překlad. V jedné větě napsána Erica (s "c") a Erika (s "k") to - nechápu a ani výrazy "pročs" nebo "jaks" jsem nevítala, dokonce můžu říct, že mě doslova iritovaly.
První třetina knihy mě bavila - i když ukňouraná Stephanie mi dost lezla na nervy.
Ten otevřený konec mi nevadil, ale zakončení hlavní dějové linky mezi Stephanie a Patrickem mi přišlo uspěchané a nereálné. Prostě Lapena to umí i líp.
Stejně jako ostatní knihy autorky se mi i tato líbila. Asi nepatří k tomu úplně nejlepšímu co napsala, ale její styl mi vyhovuje, nechybí napětí, takže se budu těšit na další autorčino dílko.
Sice se mi předchozí knihy líbily mnohem více, ale autorka nezklamala. Krásný a napínavý příběh.
Opět super thriller od této autorky. Překvapivý až do konce, zajímavá zápletka, četlo se velice dobře.
Geniální. Parádní konec. To nejlepší od Shari Lapeny?
Knihy Shari Lapeny mám moc ráda. Na její novou knihu jsem se moc těšila. A nezklamala. Trochu se divím modrému hodnocení (v době psaní komentáře má kniha 75%, 453 hodnocení). Za mě osobně se jedná o nejlepší knihu od autorky.
Kniha je psána typickým autorčiným stylem, kdy vypráví příběh několik postav (ve třetí osobě). Jejich pohledy se střídají rychle, děj tak hezky frčí, a jsme u všeho a všude. Autorka jej napsala vážně rafinovaně. Mé názory na to, kdo je padouch, se měnily celkem rychle, ale když proběhl piknik, už jsem trochu tušila, proč chtěl Patrick na piknik jet. A uhodla jsem to.
Tentokrát i konec knihy si zaslouží velikou chválu. Shari Lapena má konce dosti netradiční. Ne vždy potěší. Konkrétně v této knize je konec, který nemám ráda, ale zde je to jiné. Tady konec sedí jako poklice na hrnec. Úžasné. Na knihu mám jen samou chválu. Doporučuji ke čtení.
Shari Lapena je prostě spisovatelka od které budu chtít přečíst všechny knihy. A to se potvrdilo. Další povedená knihu u které neví jak to dopadne. Tento zvrat mě velice bavil a opravdu bych ho nečekala. Kniha byla napínavá a přečetla jsem ju jedním dechem. Těším se na další její knihy.
Kniha splnila má očekávání - vzbudila emoce, přiměla k zamyšlení, dobře se četla a ničím neurážela mé čtenářské požadavky. Potvrdila, že život může v sekundě přivodit tolik zvratů, že nebudete poznávat své blízké ani sami sebe.
,,Člověk si prostě nemůže pokaždé vybrat.”
Přečteno jedním dechem. Napínavé do poslední chvíle, přitom zbytečně nepřekombinované. Neskutečné, jak se mohou věci vymknout kontrole a stačí tak málo, aby bylo vše rázem jinak…
Taková jednohubka na dovolenou. Knížka se moc dobře četla, od první stránky vás vtáhne do děje a nepustí. Mě se to líbilo, asi jak skoro všechny knížky od autorky.
Za mě super kniha na dovolenou :) Přečteno za dva dny. Je pravda, že mě děj moc nepřekvapil/nešokoval, ale u tohoto typu knížek vím, co mě čeká :)
Tak tohle pro mě nebyla Lapena kterou znám. Kapitoly přeskakovali a musela jsem se zorientovat v tom, kdo zrovna vypráví. Vztah mezi Patrickem a Stehpanií mi přišel chladný, nevěřila jsem pevné a šťastné manželství. Anotace mluví o něčem jiném a příběh se rozjel po svém. Detektivka hned u druhé stránky. Opravdu mě štvala Erika, přišla z ničeho nic podle mého ani toho moc nevěděla a všechny jen vydírala. Příběh mě nezaujal, vysvětlení proč Patrik udělal to co udělal jen v jedné větě jakoby se nic nestalo. A konec, ne vážně mě nezajímalo kdo to udělal, hlavně že to udělal. No kniha mi přišla spíše vycpávková ...
Mé druhé setkání s touto autorkou a musím říci, že i o dost lepší než s knihou Někdo cizí v domě. Pravděpodobně je to tím, že autorku ještě nemám tak načtenou, ale já jsem s touto knihou byla moc spokojená, i když se děj dal trochu předvídat. Ale bylo tam pár pasáží, kdy jsem byla opravdu překvapená. Těším se na autorčiny další knihy.
vraždy thrillery kanadská literatura thrillery pro ženy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
"Víkendovka"
Strhující trhiller od oblíbené autorky.
Co se stane, když se ztratí dítě?