Trosky
Ann Granger
Jess Campbellová a Ian Carter série
Když jednoho dne objeví starý Monty Bickerstaffe mrtvolu muže na pohovce v salonku svého rozpadajícího se starobylého sídla v regionu Cotswold, netuší, že to není jediná „nepříjemnost“, která mu zasáhne do života. Monty je podivín a nestojí o to, aby policie čmuchala na jeho pozemku. Tedy ne že by měl co ukrývat… Totožnost mrtvoly, jak a proč se ocitla v Montyho domě, zůstává záhadou. Místní přísahají, že si nevšimli ničeho neobvyklého, a Montyho příbuzní tvrdí, že tvář mrtvého vidí poprvé. Inspektorka Campbellová je však přesvědčená, že někdo z nich lže, a s pomocí komisaře Iana Cartera musí proniknout hluboko do historie Montyho rodiny, aby odhalila šokující pravdu…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Rack, Ruin and Murder, 2011
Moje první kniha od Ann Granger. Líbila se mi atmosféra, propracovanost postav i příběh, i když jeho rozluštění mohlo být trochu komplikovanější. Celkově je ale kniha poněkud nudná, nic moc se neděje, vše se pořád dokola opakuje a vrah nemůže být překvapivý, protože možností moc není. Nevím, jestlli to bylo špatný překladem, ale několikrát jsem se zastavila nad podivně formovanými větami a zvláštním slohem. Kdy prostě čtete a místo toho, abyste se ponořili do příběhu, přemýšlíte nad tím, jak divně to zní a že je něco blbě.
Ještě musím dodat, že kniha má naprosto úžasný obal!
Další detektivka od AG a opět nezklamala, i když musím říct, že série s Markbym a Mitchellovou mám raději - připadají mi takové víc typicky anglické ;-)
Detektivka z prostředí anglického venkova. Ten typ, u kterého se bát nebudete - ovšem na druhé straně příběh nenudí.
Starý Monty najde ve svém rozpadajícím se sídle mrtvého muže, kterého nikdy před tím neviděl. Kdo to je a kde se tam vzal? Na konci se samozřejmě vysvětlení najde, i když mě úplně radost neudělalo.
2,5/5
Opravdu bych ráda dala zase Ann více hvězd, bohužel tentokráte, když se lépe zadařilo s postavami, byly plastičtější a více uvěřitelné, tak tam zase bylo více chyb po stránce vydavatelské a překladatelské.
Je na tom poznat, že si s tím MOBA nedává takovou práci,což není divu, když už vyšla i třetí kniha této série a to v tak krátkém čase.
Miluji psychothrillery, kde cáká krev a mučí se. Tohle, byla pro mě uplně opačná strana mince. A to taková, že brilantní! Začínám milovat anglické detektivky s viktoriánským nádechem! Tahle autorka u mě pokračuje a moc se těším na její další výtvory. Díky za proležený den s touhle knihou a skvělým dějem.:)
Celý příběh je zajímavý, poutavý a dobře vystavěný. Líbí se mi, jaké hlavní hrdiny autorka do svého příběhu zvolila. Monty je opravdu velmi zajímavou postavou a přiznám se, že i já jsem si tohoto někdy protivného postaršího muže vlastně docela oblíbila. Příjemné čtení, příjemná anglická detektivka.
detektivní a krimi romány anglická literatura anglický venkov krimi
2017 | Bláto a mršiny |
2006 | Na to vem jed |
2020 | Nezvyklý zájem o mrtvoly |
2007 | Čas pro vraždu |
2008 | Kdo jinému jámu kopá |
Další pěkná anglická detektivka, dobře se čte.