Nezvyklý zájem o mrtvoly přehled
Ann Granger
Lizzie Martinová série
1. díl >
V roce 1864 přijme Lizzie Martinová místo společnice bohaté vdovy, majitelky domů v chudinské čtvrti. Lizzie zaujme zjištění, že její předchůdkyně zmizela, pravděpodobně na útěku s neznámým mužem. Když se ale tělo najde v troskách nedávno stržených domů v části chudinské čtvrti, jež přímo sousedí s novým prestižním nádražím na St Pancras, Lizzie začne vrtat hlavou, co se s dívkou doopravdy stalo. Spojí se s kamarádem z dětství, nyní policejním inspektorem Benjaminem Rossem, a s jeho pomocí začne případ vyšetřovat. Lizzie riskuje život, ale chce zjistit pravdu o smrti dívky, jejíž osud se zdá být spojený s tím jejím... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2020 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Companion, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvyklý zájem o mrtvoly. Přihlašte se a napište ho.
Příběh ze staré Anglie, první díl série. Za mě to bylo dobré, občas táhlejší, ale fajn.
V tomto díle se propojilo co mám v literatuře ráda, detektivka a historie. Ráda si přečtu další díl, ale doufám, že bude kvalitnější kontrola pravopisu ( chyby v předložkách s/z a dále mi/my mně úplně trhaly oči ).
Skvěle napsaná kniha jak literárně, tak co se detektivní zápletky týče. Zajímavé historické podrobnosti. Těším se na další díl.
Kniha Nezvyklý zájem o mrtvoly v seznamech
Anglie Londýn detektivní a krimi romány láska bohatství viktoriánská doba chudoba, bída romantika historické detektivky
2017 | Bláto a mršiny |
2006 | Na to vem jed |
2020 | Nezvyklý zájem o mrtvoly |
2007 | Čas pro vraždu |
2008 | Kdo jinému jámu kopá |
Jazyková úroveň knihy byla hrozná, velice to ruší při čtení. Proto nemůžu dát při hodnocení ani průměr.