Jídlem proti Alzheimerově chorobě a jiným neurodegenerativním nemocem
Cinzia Cuneo
Díky lékařským pokrokům dnes žijeme déle než kdy předtím, ale bohužel ne vždy v dobrém zdraví. Je možné zestárnout v dobré kondici a výrazně snížit riziko, že nás postihne Alzheimerova choroba? Odpověď zní ANO. Mnohé nedávné studie prokázaly, že je možné snížit riziko výskytu neurodegenerativních chorob o 30?až 50?% pouze změnou každodenních návyků, zejména stravování. To hraje hlavní roli při zpomalení úpadku kognitivních funkcí, hlavně díky určitým fytonutrientům, vitamínům a lipidům mořského původu. Tato kniha vám umožní sestavit si jídelníček, díky němuž vás mozek zůstane dlouho mladý. A jako bonus si náramně pochutnáte.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2018 , CPressOriginální název:
Mieux manger pour prévenir L'ALZHEIMER et d'autres maladies neurodégénératives, 2017
více info...
Přidat komentář
Štítky knihy
diety péče o zdraví stravování, výživa demence (nemoc) Alzheimerova choroba
Kniha obsahuje 50 stran teorie a 80 receptů. Půjčila jsem si ji, abych našla pár nových receptů pro zpestření jídelníčku, ale zaujalo mě jen několik receptů na polévky. Mnoho další teorie a receptů lze najít na stránkách www.soscuisine.com/897610333, ze kterých kniha vychází a na něž upozorňuje, ale jsou ve francouzštině.