Jíme, abychom žili - nežijem proto, abychom jedli
Eva Zemanová , Jan Doležal

Kniha popisuje informace k potravinám jako je maso, tuky, mléko, sýry... Obsahuje mnoho zdravých a jednoduchých receptů. V závěru knihy je několik stran o tom, jak používat byliny jako koření.
Přidat komentář

31.01.2020

Je to kuchařka se spoustou zdravých receptů a toho jak správně připravovat potraviny. Několik receptů vyzkoušeno jsou moc dobré.
1
Kniha z pozůstalosti babičky Aničky, která byla po celý život báječnou kuchařkou, ale kila navíc a zvýšený cholesterol ji ke stáru přiměly vařit zdravěji, což neznamená hůře, protože v této kuchařce je spousta skvělých receptů nahrazujících suroviny jejich zdravější variantou, obsahujících hodně zeleniny, méně cukru, ba skoro žádný (používají fruktózu a glukopur, což bych dnes nahradila spíš třeba čekankovým sirupem nebo cukrem březovým) a vůbec jsou odlehčenější. Babička si kuchařku ještě doplnila spoustou tužkou psaných poznámek, které ráda luštím. Celkově knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami, stejně jako její druhý díl, "Jíme, abychom žili - II"... :-)