Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3471 3471

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

Interpreti: Veronika Lazorčáková

Martina1725
16.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila, úplně mám chuť, až to bude možné, jet do Dánska nebo si aspoň něco přečíst o Hygge. Jen teda na můj vkus přeslazený konec, proto jedna hvězda dolů.

vendysantos
15.03.2021 5 z 5

Příjemné, romantické, oddechové čtení. O hygge jsem už četla knihu, takže to pro mě nebylo nic nového. Jednou se do Dánska určitě podívám. Kavárna v Kodani byla neuvěřitelně čtivá a zábavná, líbily se mi i hlavní postavy. Těším se, až si přečtu další knihy ze série romantických útěků. :)

Markett
14.03.2021 5 z 5

Na sérii jsem si brousila zoubky už dlouho, a konečně jsem se k ní dostala.
Můžu říct, že je to milá a příjemná oddechovka s nekomplikovaným a romantickým dějem, prostě úžasná četba pro toto období - ačkoliv sedím doma pod dekou s čajem či vínem v ruce, mám pocit, jako bych byla v Kodani s Kate a ostatními. Všichni jsou velice milí, přátelští, že někdy jsem měla pocit, že bych je znala a prožívala tuto výpravu s nimi. Nyní vím, že Kodaň musím zařadit na seznam míst, které musím vidět.
Moc se mi líbila romantická zápletka Kate a Bena. Ačkoliv se ze začátku zdál dost nesympatický, musím uznat, že se mi ten "lišák" dostal pod kůži. :)

A teď hurá na další díl... :)

kalinka99
10.03.2021 5 z 5

Po dočtení knížky jsem měla chuť si to hned doma přestavět v podobě hygge. Příjemná a oddechová kniha s vůní výborné kávy a jídla.

Dada077
07.03.2021 2 z 5

Podľa názvu a obálky som očakávala niečo úplne iné, ako pokrivkávajúcu pracovnú cestu do Dánska, ktorá mi miestami pripadala ako štvanica dvojdňových poznávacích zájazdov, organizovaných súčasnými cestovnými kanceláriami. Preto pre mňa bola kniha sklamaním, napriek tomu som dočítala úspešne. Očakávala som defilé nezvyčajných ľudských príbehov so styčným bodom na nezvyčajnom mieste v Kodani. Čiastočne túto úlohu spĺňala Varme a majiteľka Eva, ale veľmi, veľmi málo. Súperenie PR account pôsobilo na mňa rušivo, odvádzalo pozornosť od postáv a uberalo priestor z popisu pocitov a vôní z mesta, miesta a hygge. Postavy, vrátane dvoch hlavných, autorka rozpracovala málo a povrchne, ani jedna z nich vo mne nevyvolala žiadne pocity, či uveriteľnosť, alebo nebodaj rezonáciu ešte po dočítaní príbehu. Ani roztrasené hormóny a kolená z úžasného vyvoleného ma nejako nerozrušili. Kniha nie je ani sladká, ani horká, ani slaná ... Taký balast na vykrytie času, kým príde autobus.

toulava
06.03.2021 5 z 5

Romantická oddechovka. Vlastně na mě působila jako setkání se starými známými. Nebo ten pocit, který máte, když si sednete do své oblíbené kavárny. Prostě hygge. :) A co se týče postav, sice trochu klišé a šablonovité typy, ale takové miloučké, že mi to ani nepřišlo jako problém.

marus123
05.03.2021 3 z 5

Pri tejto knihe mam zmiesane pocity ...cast fajn potom ma to prestalo bavit

MelanieBruno
04.03.2021 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Přelouskala jsem ji takřka jedním dechem. Byla jsem tak vtáhnutá do děje, že jsem si připadala, jako bych s dalšími postavami tento příběh reálně žila. Má to říz a děj, který vás ani chvíli nebude nudit. Naopak se nemůžete dočkat, co na vás čeká na druhé straně.

Ejirikova
03.03.2021 5 z 5

Chtěla jsem si přečíst nějakou romanťárnu. Ale tohle rozhodně není bezduchý romantický příbeh. Hrozně jsem toužila jet do Kodaně, přestavět celý byt ve stylu Hygge a zažít znovu takove vzplanutí lásky jako zažili hlavní postavy.
Bylo to boží, z postav se stali moji kamarádi. Jdu na další!

Margaritta1987
02.03.2021 4 z 5

Slaďárna, ale ne přeslazená. Je tam spousta dobrého jídla, pití a odpočinku. Knižku jsem přečetla za 2 večery. Na ten druhý večer, jsem odpoledne upekla skořicové šneky a cely den jsem se těšila, až večer budu moci k ní znovu zasednout. V Kodani jsem byla jako dítě, moc si z ní nepamatuji, ale po popisu krás v knížce, tam mám chuť hned jet.

Stephanie92
28.02.2021 5 z 5

Děj byl zajímavý a ztrhující no a náhodou jsem před touto knihou četla knihu Hygge. Tak mi to tak hezky navazovalo. Díky této knize jsem měla chuť jet do Kodaně a poznat dané město a jeho památky.
Rozhodně knihu mohu doporučit je to nenáročná četba, která ale má skvělý příběh, který není hned prvoplánový. A autorka za mě má úplně skvělý styl psaní. Už se těším na další díl.

Dani5a
28.02.2021 5 z 5

Velice čtivá, pohodová knížka plná lásky, dobrého jídla, cestování a informací o Kodani. Oblíbila jsem si Katie a Evu a určitě si přečtu další autorčiny knížky.

Kerberos
25.02.2021 3 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného,že existuje styl života hygge jsem se dozvěděla až v této knize.Romantika s průměrným příběhem.

Evka27
23.02.2021 4 z 5

Další příjemná oddechovka. Do Kodaně už mě ale nezláká. Bohužel jsem tam byla zrovna když tam taky vodorovně pršelo a v ulicích binec jako u nás.

Onceuponthetime
23.02.2021 5 z 5

Kdo po přečtení této knihy zatoužil po tom navštívit Kodaň a sníst skořicového šneka? Opravdu hodně jsem si čtení Kavárny v Kodani užila. Vážně! Přestala jsem myslet na blížící se maturitu a užila si romantiku, cestování a hygge.
P.S. Scéna, kdy Ben přejíždí sklenkou od šampaňského po zádech hlavní hrdince. Ó můj bože!

ctuvnoci
22.02.2021 4 z 5

Rozhodně jsem ji brala jako příjemnou, ale zase ne úplně blbou oddechovku a toto očekávání zcela naplnila. Nalákala mě na výlet do Kodaně, snad se jednou zadaří.

marie3541
21.02.2021 4 z 5

Knížka se mi vcelku líbila. Více mě ale zaujala cukrárna v Paříži. Tady u té knihy příběh celkem hezký, ale byly části, které mne trošku nudili. Ale jako oddechovka, proč ne....

Lusik88
20.02.2021 3 z 5

Klasická holčičí romanťárna! Dala bych dvě hvězdy, ale nejsem cílová skupina, tak to nebudu zbytečně hanit. Jen jsem chtěla vidět, jak někdo dokáže koncept hygge dostat do příběhu - takže se mi líbila spíše první polovina knihy, ve které se autorce celkem dařilo hygge myšlenku čtenáři předat.
Prostě ke kafi dobrý.. a obálka knihy je fajn

red_marionette
19.02.2021 5 z 5

"Jsi muž nebo baba?"
"Baba"
Další krásná oddechovka u které se od srdce zasmějete.

Bad-wolf
17.02.2021 5 z 5

Knihu jsem si přečetla po zhlédnutí několika pozitivních recenzí na knihy z této série (Romantické útěky). A musím přiznat, že ačkoliv jsem neměla velká očekávání, tak jsem byla příjemně překvapena. Kniha se četla velmi dobře a stránky během čtení rychle ubíhaly. Samozřejmě, kniha je předvídatelná, najdeme zde několik klišé a některé postavy nebyly úplně propracované, ale i přes to je to skvělá oddechová kniha, u které lze vypnout a užívat si čtení. Knihu rozhodně doporučuji, obzvlášť pokud máte rádi Dánsko.