Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531458/bmid_kavarna-v-kodani-65c1e0fb460f8.png 4 3504 3504

Romantické útěky série

1. díl >

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese. Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první minuty! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a zaposlouchejte se Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní život. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

Interpreti: Veronika Lazorčáková

gudaska
26.01.2021 4 z 5

Moje první knížka od této autorky a musím říct, že se příjemně četla, i když měla pár slabých míst, ale zároveň dokázala chytnout číst a číst. Fajn oddechovka ;)

Ni.kk.i
24.01.2021 3 z 5

Knížka mě nějak neoslnila a zřejmě si ji už znovu nepřečtu. Dějově i co se týče psaní se mi líbila, ale... Čekala jsem, že autorka Kodaň popíše víc procítěně (když všechny návštěva města tolik změnila). Velmi mi nesedl muž, do kterého se hlavní hrdinka zamiluje (nechápu co na něm vlastně viděla). Konec mi přišel až moc přeslazený a opravdu si myslím, že to mohla autorka zakončit daleko lépe. Jinak je to fajn knížka. Příjemné a oddechové počteníčko.

knihomolkaJani
22.01.2021 5 z 5

Na mě trochu nudnější rozjezd, ale jinak jsem si knihu zamilovala! Autorka mě dokázala tak navnadit, že kdybych mohla, okamžitě se seberu a zajedu se do Kodaně podívat.. :) Závěr pro mě tedy nebyl nijak překvapující, ale i tak jsem knihu dočetla s úsměvem na rtech. :)) Ihned se pouštím do dalšího dílu. DOPORUČUJI!

mekkejla
21.01.2021 4 z 5

Úžasná oddechovka. Moc mě potěšily popisy Kodaně - cestování mi chybí, takže alespoň tak. Příběh je pohádka, ale krásná. Navíc to jádro, a sice klidnější a spokojenější život, kde nejedeme jen na výkon a výsledky, je velká pravda a snad si to brzo uvědomí víc lidí.

Verulesa
20.01.2021 3 z 5

Hvězdičky dolů dávám za:
1) scénu na začátku v kavárně, to jsem měla úplně chuť knížku zavřít, jak stupidní mi přišla
2) sexuální scény, protože je autorka fakt neumí

alibaba72
19.01.2021 5 z 5

Asi potřebuji akutně do Kodaně na kávu :-)

slamenka
18.01.2021 4 z 5

Knihu jsem četla, protože jsem sama v Dánsku před pár lety byla, chtěla jsem si připomenout krásy Kodaně v této době. Červená knihovna jinak vůbec není šálek mého čaje. Ale v rámci tohoto žánru to byl takový ten líbivý příběh, který se rychle čte. Další ze série už ale číst nebudu.

petrulkaa
18.01.2021 5 z 5

Bylo to moje první setkání s touto autorkou a byla jsem velmi mile překvapena. V této korona době velmi příjemné čtení, četla jsem téměř jedním dechem. Pohodová odpočinková knížka, která využívá současného trendu žít hygge. Nejen že inspiruje k tomu žít klidněji v "dánském" stylu, ale láká i k návštěvě Kodaně a Dánska celkově.
Těším se na další knihu této skvělé autorky.

Malinali
17.01.2021 5 z 5

Tyhle knihy vůbec nejsou mým žánrem, ale díky DK jsem zkusila a velice se mi líbí pohodový styl psaní, vždy poznání dané země, jako bych tam byla s partou přátel já.

Opět další lehce romantický a pohodový příběh autorky. Velmi čtivé.. A víte co, já si ty skořicové dánské šneky jdu upéct..

KatyJ
14.01.2021 5 z 5

Ideální knížka na dlouhé podzimní/zimní večery. S kávou nebo horkou čokoládou se čte úplně sama. Není to typ knížky, kdybyste se museli nad dějem stále pozastavovat a pečlivě se soustředit. Naopak - má plynulý děj s několika vtipnými i romantickými chvílemi. Naprostou většinu času při čtení této knihy, jsem se přitrouble culila a hihňala mezi stránky. Takže pokud hledáte knížku s jednoduchým, romantickým a nakažlivým dějem, tato je ideální.

Kiwicatko
14.01.2021 5 z 5

Velmi prijemne poctenicko, sama mam velkou slabost pro severske zeme a vse spojene s nimi. A pohled hygge je velmi prijemny. Jen mu clovek musi dat sanci :)

MartinkaSl
11.01.2021 4 z 5

Příjemná oddechová kniha s krásně popsanými místy v Kodani. Z knihy opravdu hygge vyzařuje. Líbil se mi autorčin styl psaní, vytkla bych “rychlý” konec.

Ninaj24
10.01.2021 4 z 5

Super knižka, hltala som ju každú voľnú chvíľku. Autorka opäť krásne popísala miesta Kodane. Vzťahy medzi výletníkmi super, aj zápletka, celé sa mi to veľmi páčilo. Čítala som ju ako druhú v poradí a určite odporúčam :-) Pri tejto knihe mi vôbec nevadilo, že viem, ako to skončí.

Misoso
09.01.2021 3 z 5

Skvelá odpočinková kniha.
Prajem príjemný zvyšok dňa. :)

lukonka
08.01.2021 5 z 5

Pohodové čtení, líbí se mi autorčin styl psaní, i když tady někdo zmínil, že jede podle mustru. Mám přečteny dva díly a určitě si pořídím další. Každopádne mně se o malinko víc líbila cukrárna v Paříži, ta měla neskutečně kouzlo.

alenkacermi
08.01.2021 5 z 5

Krásná a příjemná romantika. Nakonec ze všech prima parta a přátelé. A i když mě nikdy moc nelákalo, jet se podívat na sever Evropy, tak do Kodaně bych jela hned :)

kristyna3919
07.01.2021 5 z 5

Krásná romantická knížka! Když jsem ji četla, měla jsem chuť se odstěhovat do šťastné Kodaně a dát si skořicového šneka s kávou! Knížka byla vtipná, milá, hrdinové sympatičtí. A konec prostě krásný :) Milá oddechovka, ke které se ráda vrátím.

PandickaAdka2
05.01.2021 5 z 5

Nikdy som nerozmýšľala nad tým že by som navštívila Kodaň. Ale počas čítania tejto knižky som nerobila nič iné len googlila spomenuté miesta :D hneď by som šla. A romantická linka tomu dodávala ešte lepší nádych :) Takže odporúčam na 100% Už sa neviem dočkať Islandu :*

Luvy
04.01.2021 1 z 5

Tahle autorka se dost opakuje. Pripada mi, ze jede podle jednoho mustru. Po odlozeni teto knihy jsem se rozhodla, ze dalsi jeji romany uz cist nechci.

Evar88
03.01.2021 5 z 5

Konečně! Milé a pohodové romantické čtení, kde Vám jsou hlavní hrdinové od začátku sympatičtí a chovají se lidsky. Autorka přiměřeně dávkuje humor, chvíle napětí, jiskření mezi Katie a panem XY (do kterého bych se snad zamilovala i já), pohodovou atmosféru kavárny a hlavně krásy Kodaně, umocněné osobní vzpomínkou na tuto úžasnou evropskou metropoli. Po přečtení této knížky mám obrovskou chuť se tam vrátit a nechat se rozmazlovat pověstnou dánskou pohostinností.