Kdo jinému jámu kopá
Anna Novotná , Jiří Votruba
Náš životní styl se natolik změnil, že čistě obsahově jsou pro nás klasická česká přísloví již nesrozumitelná. A tím spíš jsou nesrozumitelná pro děti. Přitom znalost přísloví bývá součástí přijímacích testů na střední školy. Tato půvabná, hravě provedená knížka plná ilustrací, je určená dětem, ale nejen jim. Vždyť přísloví, pořekadla a přirovnání jsou součástí naší kultury. Každé přísloví obsahuje krátký srozumitelný výklad, základní heslo k vyhledání a ilustraci.... celý text
Naprosto luxusní slovník něčeho zcela zbytného, na čemž ovšem urputně bazíruje naše předpotopní školství. Příjmačky už máme všichni úspěšně za sebou, skvěle jsme se u čtení pobavili :-)
Zajímavý slovník - pár přísloví jsem neznala a pár se u nás používá v lehce jiném významu, ale celkově jsem byla spokojená.
Stručné jasné přehledné vtipne a hezky ilustrované. Dětem se to líbilo a ještě se něco nového dozvěděly a poučily se.
rozhodně dobrá koupě.
legrační obrázky napomáhají k vysvětlení přísloví a pořekadel.
Hezké a příjemné.
Tato kniha mi pomohla naučit se přísloví, která jsem neznal nebo si zopakovat ty, které jsem znal. Doporučuji, hlavně těm, kteří v tomto oboru mají mezery.
Určitě doporučuji před přijímačkami na střední školy nebo víceletá gymnázia. Pěkné zpracování.