Když jsi odešel
John Marrs
Temný psychologický thriller od autora úspěšného románu Spřízněné duše. Když se Catherine probudí, myslí si, že si její manžel šel zaběhat. Jenže Simonovy běžecké boty leží netknutě u dveří. Nic nechybí, kromě něj. Catherine ví, že její muž musí mít potíže. Neopustil by ji ani děti bezdůvodně. Jenže Simon důvod zná. Zatímco Catherine čelí šílené situaci, Simon si užívá po světě. Nemůže se však skrývat navždy. Když se znovu objeví po pětadvaceti letech, Catherine se konečně dozví pravdu. Pravdu, kterou by raději nevěděla.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , XYZ (CZ)Originální název:
When You Disappeared, 2017
![klaraj093 klaraj093](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/151876/m_klaraj093.jpg?v=1736094874)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jestli autor napíše i další knihu, tak budu velmi váhat zda si ji přečtu.Po perfektních Spřízněných duších,jsem se těšila na jeho novou knihu.Ale jsem vcelku zklamána.Kniha pro mě byla zdlouhavá a místy jsem se přemlouvala abych ji četla.Pak konec rychlé rozuzlení..A příběh mi přišel vcelku na hlavu..Místy se to četlo dobře, ale bylo jich pro mě méně, než více.
![ivousekk ivousekk](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41431/ivousekk-Xed.jpg?v=1540911717)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mám trochu smíšené pocity. Po naprosto fantastických Spřízněných duších jsem čekala podobnou pecku. A ono ne. Není to špatná kniha a určitě stojí za přečtení. Ale bylo to prostě jiné, než jsem čekala. Spíš psychologický román než psychothriller. Autor docela umí vtáhnout do příběhu, nalákat na čtení dalších stránek. Spřízněné duše ale nastavily laťku, kterou nebude snadné překonat. Obě knihy mají jedno společné, prvních cca 80 -100 stran je pomalejších a ne moc záživných. Po první vraždě se to celkem rozjede. Konec pak byl zbytečně uspěchaný.
Váhám mezi 4* a 5*.. Prvních pár stran mi dělalo trošku problém se začíst. Ne že by se mi kniha špatně četla, ale měla pomalejší rozjezd. Když ale děj začínal nabírat obrátky, už jsem knihu nedala z ruky a dočetla ji v jednu ráno.
Po dočtení ve mě příběh zanechal negativní emoce, všechno mi to šrotovalo v hlavě a nebylo mi z toho dobře na duši - což od psychologického thrilleru popravdě očekávám. Kniha sice není tak dobrá jako Spřízněné duše (ty jen tak něco nepřekoná), ale když přimhouřím oko, pět hvězdiček dám, protože za přečtení určitě stojí.