Klasická italská kuchyně
Marcella Hazan
Po třiceti letech vychází druhé české vydání této legendární kuchařky. Nejen u nás, ale po celém světě je tato kniha nazývána biblí italské kuchyně. Vznikla aktualizací starých osvědčených postupů a chutí. Je pojata jako klasická kuchařka určená kuchařům na všech úrovních - od začátečníků po zdatné profesionály - a je tak praktickým a obsažným průvodcem po různých technikách a ingrediencích, jakož i sbírkou těch nejchutnějších receptů z italského repertoáru.... celý text
Přidat komentář
Nádherná kniha, nádherná kuchařka, nádherné ilustrace. Jsem velmi ráda, že jsem do této knihy investovala, protože každým uvařeným jídlem se mi ta investice několikanásobně vrací. :-)
Výborná kniha pro ty, kteří to s italskou kuchyní myslí vážně. Zapomeňte na všechny ty moderní italské kuchařky s obrázky na lesklém papíře, plné receptů naházených dovnitř jen pro zaplácení místa. Tohle je poctivá kniha, kde se dozvíte, proč se k daným těstovinám hodí daná omáčka, spoustu neprofláknutých, ale výborných italských jídel (jak prostých, tak slavnostních). Rozhodně doporučují, je to jedna z "těch" kuchařek, které musíte mít v knihovně, aby jste se k nim neustále vraceli a ideálně nechali i svým dětem.
Tak tohle je kuchařka podle mého gusta. Žádná vypulírovaná a naleštěná fotografická publikace, klasická kuchařská kniha, jednoduše a přehledně členěná, se spoustou receptů na úžasná italská jídla. Už při pročítání se mi sbíhaly sliny a jen jsem plánovala, co všechno si zkusím uvařit, udusit, upéct...
Doporučuji.