Kmotr Mrázek

Kmotr Mrázek
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63577/kmotr-mrazek-63577.jpg 4 526 526

Kmotr Mrázek série

1. díl >

Kniha je faktografickým příběhem o bývalém vládci českého podsvětí Františku Mrázkovi, jehož zabil nájemný vrah v lednu 2006.Kniha přináší celou řadu dosud nepublikovaných informací, včetně tajných materiálů policie a odposlechů. V listopadu 2008 vyšlo volné pokračování pod názvem "Kmotr Mrázek II. - Krakatice", v listopadu 2009 pak závěrečný díl této trilogie "Kmotr Mrázek III. - Válka kmotrů".... celý text

Dejf_ano
04.05.2019 5 z 5

Styl psaní pana Kmenty jsem už komentoval, jeho styl je velmi poutavý a čtivý. Jednoduše se mě dobře čte.
Opravdu z této knihy mrazí a to neodhaluje zdaleka všechno a v takových detailech jaká nejspíš bude skutečnost. Knihy pana Kmenty bych doporučil každému, kdo se chce seznámit nejen s politickou situací v naší republice po revoluci, ale i v současné době. Rozhodně každý, kdo chodí k volbám by měl mít alespoň představu o lidech, kteří nám slibují hory doly.

PetrzOlomouce
18.07.2018 5 z 5

Každý, kdo si pamatuje 90 léta a přečte si tu knihu, tak mu najednou hodně věcí začíná dávat smysl. A to je popis jen jednoho kmotra. Všechny ty krachy bank, záložen, kampeliček, všechny politické veletoče a nakonec se člověk dozví, že největší kápo ve státě byl vekslák z maloměsta. Tohle prostě nevymyslíš.

Albertos
16.04.2018 5 z 5

Jak jsem psal u jiných jeho knih, i kdyby byla pravda jenom polovina z toho co tam píše, tak to bylo sakra hustý.
Obdivuji pana Kmentu, jak dokázal nejen pospojovat, ale hlavně sehnat takové množství informací o tak "významných" lidech. Víc takových novinářů.

nai.ivka
08.01.2018 5 z 5

Dokument, pro mě čtivé a zajímavé téma, i když po přečtení mám trochu depku. Kam všude se hajzlíci dostanou, Mlha až na Hrad.

Stanča
20.11.2017 5 z 5

Mazec. Je to síla co se dělo a děje.

m.valova
09.11.2017 5 z 5

Neskutečná špína a hnus.Pan Kmenta má můj obdiv,už jen za to,že se v tom všem dokáže orientovat!

ecila13
08.11.2017 4 z 5

Líbí se mi Kmentův reportážní styl psaní.

Vzít si na jeden hotel tři nadhodnocené hypotéky a ještě ho stihnout prodat ...
Jak to bylo možné? Naivita bank? Nezkušenost? Uplacení bankéři?

I dnes se samozřejmě občas objeví bílý kůň s podvodníkem v zádech, ale takhle očividné podvody snad už ne. Nebo ano?

jana3526
26.10.2017 5 z 5

Tohle by si měl přečíst každý... Nejen voliči Zemana:)

PJurista
21.09.2017 5 z 5

Co k tomu dodat,přečíst si historii naší vlasti okem té opačné strany zákona je zajímavé, vlastně velmi, dalo by se říct i návykové, jen si vemte tabletky na žaludek páč se vám začne zvedat. Jdu okamžitě pokračovat dalším dílem.

Sajdeman
25.07.2017 5 z 5

Nemám čas psát komentáře, protože letím pro další díly do knihovny!!! :o)

28401
24.01.2017 5 z 5

zajímavé čtení...doporučuji

St.Evelin
30.12.2016 5 z 5

Z knihy se mi udělalo až fyzicky nevolno po zjištění, jak to vlastně celé může fu ngovat a funguje. Velký palec nahoru za odvahu něco takového sepsat.

mirka71
15.12.2016 5 z 5

Po přečtení téhle knihy jsem došla k názoru, že je snad lepší toho moc nevědět, je mi na nic, když si představím, že v tomhle fakt žijeme. A dost se divím, že pan Kmenta ještě běhá po světě, když si představím, kolika mocipánům musí ležet v žaludku. Každopádně mu držím palce, ať mu jeho odvaha dlouho vydrží, díky za jeho práci.

Vlastina67
04.09.2016 5 z 5

Při čtení se mi dělalo zle z toho, co se tady děje!!!

papajapa
18.06.2016 5 z 5

Skoro az neuveritelne, ze se tu neco takoveho delo... Jak malo stacilo k tunelovani bank, ovlivneni politiky nebo odstraneni nepohodlnych lidi. Co nejdrive se pustim do dalsiho dilu Krakatice, proroze me fakt zajima co se tenkrat delo.

misowi84
16.06.2016 5 z 5

Koupit lze všechno a všechny. Platilo to tehdy, platí to i teď.

Evus
24.05.2016 4 z 5

Tahle kniha je doopravdy děsivá, i kdyby byla pravda jen desetina toho, co se v ní píše.

Madlenka24
16.05.2016 5 z 5

Výborné novinářské dílo. Oceňuji hlavně autorovu snahu podat čtenářovi co nejobjektivnější informace o kmotru Mrázkovi, jeho životě a tajných operacích. Člověk nestíhá žasnout...

koniaska
21.03.2016 5 z 5

Poučné čtení. Ne že by se to četlo jako nějaký thriller, na to je autor příliš vázán novinářským stylem a snahou o objektivitu, takže je to spíš "suché" čtivo, ale k tomu, aby si člověk udělal obrázek o tom, jak to tu chodilo (chodí?), je to hodně užitečné dílo.

Ebon
14.03.2016 4 z 5

Dost barvité CV s pestrým pozadím okolo.