Fantastická zvířata a kde je najít

Fantastická zvířata a kde je najít
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11468/bmid_fantasticka-zvirata-a-kde-je-najit-rVG-11468.jpg 4 2458 2458

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. „Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy.“ Albus Brumbál... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001

DominaCZ
27.10.2019 1 z 5

Mám tu ilustrovanou verzi, což je otřes, hroznýho něco. Strašně hnusný kresby.
Popisek je malej, objem dělá rozměr knihy a tloušťka papíru takže spíš škoda a hra na efekt.
Jo a ta scénářová verze a film celkovej je o ničem.

(Moc nechápu co na tom kdo nechápe - popisek hovoří jasně - je to VÝPIS a POPIS zvířat s uvedením, kde je najdete, je to tedy logicky jakási "učebnice", samozřejmě.
Nač ty nářky, že je to je jen učebnice s popisem a náčrtkem zvířat ?!!!!!!!!!!!!!)

Jeckyyy
27.09.2019 5 z 5

Super popis fantastických zvířat, konečně vím, kde se nachází a jak se před mudly schovávají ♥

LucaR8
25.09.2019 5 z 5

Úžasné doplnění k sérii Harryho Pottera. Kniha je skvěle napsaná, místy i vtipná. Ilustrace zvířat nádherná. Škoda, že nebyly ke každému zvířeti. Ale z podrobného popisku se dalo krásně představit. Nádherná kniha

Kashi
27.08.2019 5 z 5

Jako dítě jsem knihu milovala, skvělé doplnění k sérii HP.

Hania932
02.07.2019 4 z 5

Velice povedené zpracování! Čtivý text, který dokáže pobavit. V knize je plno informací a ještě k tomu jsou v ní nádherné ilustrace! Stojí za přečtení.

Twinny
01.07.2019 4 z 5

Po několikátém přečtení Bajek Barda Beedleho bylo na čase začít se chystat do Bradavic. Učebnice Mloka Scamandera mě navnadila na hodiny magizoologie. A až mě madame Hoochová naučí létat na koštěti, prostuduji si i publikaci Famfrpál v průběhu věků :D.

...nostalgie...

Alethea_k
01.07.2019 2 z 5

Popisy zvířat jsem přestala číst hned zkraje, natolik mě to nebavilo. Ilustrace byly ovšem nádherné. Za to ty 2 hvězdičky, jinak zabitý čas a naprosto zbytečná kniha. Pokud nejste milovník Harryho Pottera natolik, že víte, co se děje na každé straně knihy a neprožíváte děj i po letech, knihu vynechte.

katushah
12.06.2019 4 z 5

Moc hezká knížka, na chvíli příjemně zabaví. Mohla by být více propracovaná s více popisky a obrázky.

oblakaknih
10.06.2019 5 z 5

Tohle je něco neuvěřitelného!
Obdivuju autorku. Dokázala vytvořit tak kouzelný svět!
Kniha je nádherně zpracovaná, úžasně napsaná a doplněná nádhernými ilustracemi.
Už teď se těším, až ji budu číst znova.

zorrie_
09.06.2019 3 z 5

Milá knížka s úžasnými ilustracemi. Ale přišlo mi to takové strohé, nezáživné. Myslím, že komentáře některého žáka či Brumbála - jako u Bajek barda Beedleho, by knihu krásně oživily.

DK197
23.05.2019 3 z 5

Milé, ale bylo toho málo - obzvlášť na učebnici. :-) Více zvířat, více popisků od Harryho a Rona. Pak bych to určitě stálo i za koupi. :-) Takhle stačí knihovna, pokud netrváte na kompletní sadě čarodějných knih. :-)

PS: Bajky ale byly boží! :-)

Veríňák
21.05.2019

Užila jsem si to. Kéž by takových učebnic bylo víc :)

Michalka98
11.04.2019 5 z 5

Tomu říkám pořádná učebnice :)

eliska2126
31.03.2019 4 z 5

No, je to vážně učebnice. Příběhová hodnota žádná, takže za mě spíš jen taková kniha pro zajímavost. Musím ale ocenit krásné ilustrace a zpracování knihy jako takové. A jako ta obálka?

Konfu97
03.03.2019 5 z 5

Vždycky jsem chtěla vlastnit krásný a propracovaný "bestiář". :) A dočkala jsem se :D

Ronnie68
01.03.2019 5 z 5

Podle mě bych řekla taková encyklopedie zvířat, která jsou známá jen pro kouzelnický svět ... jako četba na odreagování je perfektní ...

BarbKubi
01.03.2019 4 z 5

Kniha vyloženě pro skalní fanoušky Harryho Pottera. Zvířata jsou tam hezky popsána ale u prvního tolik opévovaného vydání jsem čekala více popisků "psaných" rukou Harryho. Ale určitě stojí za přečtení.

Monika_cz
28.02.2019 4 z 5

Příjemná kniha, rychle se čte, ale nebylo to úplně top počtení. Velice stručné popisy, byly mnohdy opravdu velice stručné, takže jsem si pak zvířata nedokázala dost dobře představit a už jsem četla o dalším. Ocenila bych u každého obrázek :-)

hefaistoss
27.02.2019 5 z 5

Čítal som to keď som mal myslím 14 rokov, mám prvé vydanie. Dávam plné hodnocení pretože je to kniha určená deťom a hodnotil som to ako dieťa a viem, že sa mi to veľmi páčilo. Rozhodne doporučujem.

Lady.Lucrezia
22.01.2019 5 z 5

Mám vydání z roku 2002 a dodnes mi přijde skvělé. Fascinují mě hlavně poznámky načmárané perem u textu. Viděla jsem i novější vydání, ale nezaujalo.