Fantastická zvířata a kde je najít
Mlok Scamander (p)
Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. „Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy.“ Albus Brumbál... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , Albatros (ČR)Originální název:
Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001
Super popis fantastických zvířat, konečně vím, kde se nachází a jak se před mudly schovávají ♥
Úžasné doplnění k sérii Harryho Pottera. Kniha je skvěle napsaná, místy i vtipná. Ilustrace zvířat nádherná. Škoda, že nebyly ke každému zvířeti. Ale z podrobného popisku se dalo krásně představit. Nádherná kniha
Velice povedené zpracování! Čtivý text, který dokáže pobavit. V knize je plno informací a ještě k tomu jsou v ní nádherné ilustrace! Stojí za přečtení.
Po několikátém přečtení Bajek Barda Beedleho bylo na čase začít se chystat do Bradavic. Učebnice Mloka Scamandera mě navnadila na hodiny magizoologie. A až mě madame Hoochová naučí létat na koštěti, prostuduji si i publikaci Famfrpál v průběhu věků :D.
...nostalgie...
Popisy zvířat jsem přestala číst hned zkraje, natolik mě to nebavilo. Ilustrace byly ovšem nádherné. Za to ty 2 hvězdičky, jinak zabitý čas a naprosto zbytečná kniha. Pokud nejste milovník Harryho Pottera natolik, že víte, co se děje na každé straně knihy a neprožíváte děj i po letech, knihu vynechte.
Moc hezká knížka, na chvíli příjemně zabaví. Mohla by být více propracovaná s více popisky a obrázky.
Tohle je něco neuvěřitelného!
Obdivuju autorku. Dokázala vytvořit tak kouzelný svět!
Kniha je nádherně zpracovaná, úžasně napsaná a doplněná nádhernými ilustracemi.
Už teď se těším, až ji budu číst znova.
Milá knížka s úžasnými ilustracemi. Ale přišlo mi to takové strohé, nezáživné. Myslím, že komentáře některého žáka či Brumbála - jako u Bajek barda Beedleho, by knihu krásně oživily.
Milé, ale bylo toho málo - obzvlášť na učebnici. :-) Více zvířat, více popisků od Harryho a Rona. Pak bych to určitě stálo i za koupi. :-) Takhle stačí knihovna, pokud netrváte na kompletní sadě čarodějných knih. :-)
PS: Bajky ale byly boží! :-)
No, je to vážně učebnice. Příběhová hodnota žádná, takže za mě spíš jen taková kniha pro zajímavost. Musím ale ocenit krásné ilustrace a zpracování knihy jako takové. A jako ta obálka?
Podle mě bych řekla taková encyklopedie zvířat, která jsou známá jen pro kouzelnický svět ... jako četba na odreagování je perfektní ...
Kniha vyloženě pro skalní fanoušky Harryho Pottera. Zvířata jsou tam hezky popsána ale u prvního tolik opévovaného vydání jsem čekala více popisků "psaných" rukou Harryho. Ale určitě stojí za přečtení.
Příjemná kniha, rychle se čte, ale nebylo to úplně top počtení. Velice stručné popisy, byly mnohdy opravdu velice stručné, takže jsem si pak zvířata nedokázala dost dobře představit a už jsem četla o dalším. Ocenila bych u každého obrázek :-)
Čítal som to keď som mal myslím 14 rokov, mám prvé vydanie. Dávam plné hodnocení pretože je to kniha určená deťom a hodnotil som to ako dieťa a viem, že sa mi to veľmi páčilo. Rozhodne doporučujem.
Mám vydání z roku 2002 a dodnes mi přijde skvělé. Fascinují mě hlavně poznámky načmárané perem u textu. Viděla jsem i novější vydání, ale nezaujalo.
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Mám tu ilustrovanou verzi, což je otřes, hroznýho něco. Strašně hnusný kresby.
Popisek je malej, objem dělá rozměr knihy a tloušťka papíru takže spíš škoda a hra na efekt.
Jo a ta scénářová verze a film celkovej je o ničem.
(Moc nechápu co na tom kdo nechápe - popisek hovoří jasně - je to VÝPIS a POPIS zvířat s uvedením, kde je najdete, je to tedy logicky jakási "učebnice", samozřejmě.
Nač ty nářky, že je to je jen učebnice s popisem a náčrtkem zvířat ?!!!!!!!!!!!!!)