Fantastická zvířata a kde je najít

Fantastická zvířata a kde je najít
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11468/bmid_fantasticka-zvirata-a-kde-je-najit-rVG-11468.jpg 4 2458 2458

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. „Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy.“ Albus Brumbál... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001

radusak9806
12.05.2021 3 z 5

Kniha na 1.5 cesty do práce :)
Jen dvě poznámky: Pobavil mě obrázek agromantule, kde je v popisu uvedeno osm ocicek na obrázku jich je šest (jasně pitomost).
Pak jen k tomu popisu týkajícího se Kentaurů, Jednorožece a Jezeních lidí. Nevím jestli to je přesný překlad z originálu, ale opravdu byl problém v českém vydání upravit poznámku, aby u prvního neodkazovala až na poznámku u posledního tvora?
Jinak je kniha popisem kouzelných tvorů, nevím co více dodat.

Pružinka
27.04.2021 5 z 5

Miluju tuhle knihu. Doufám že jednou mi příjde balíček, kde bude můj vlastní smrtiplášť (klasifikace XXXXX).

marrie5227
26.04.2021 4 z 5

Pořídila jsem si set Bradavické knihovny a zatím přečetla pouze tento kousek spolu s Famfrpálem v průběhu věků. Ten mne zaujal o něco víc, ale i tak byla knížka moc krásná a doplněna o nádherné ilustrace.

Radzha
19.04.2021 4 z 5

Poslední knížka ze světa Harryho Pottera, kterou jsem neměl přečtenou a dlouho na mě čekala v knihovně. Nějak jsem si nechtěl připustit, že už to je poslední kousek, tak tam jen ležela. Ale teď už můžu zase číst od znova celou sérii.
Je to pěkné doplnění kouzelnického světa, které si přečtete během chvíle. Rozhodně stojí za koupi a přečtení (obzvlášť pro fanoušky).

Sisis1999
18.04.2021 5 z 5

Tak jsem zase pronikla o něco víc do toho krásného kouzelného světa, který znám a tolik miluju. Zvířata jsou krásnou knihou nejen díky nádherným ilustracím, (u kterých lituju, že neumím namalovat ani autentickou kytku), ale také díky uvěřitelnosti. Na to, že knížka je spíš jakýmsi bestiářem, než-li novelou, jsem se neskutečně nasmála a skutečně mě to vtáhlo. Nejen, že jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí ze světa kouzelných tvorů, ale také jsem nahlédla do života kouzelníků samotných. Navíc jsem z toho pořád cítila Newtovu přítomnost, což je velké plus. Za mě je tohle oddechové čtení rozhodně zážitek.
A mimochodem, pokud ovládáte angličtinu, rozhodně doporučuju audioknihu, kterou namluvil sám Newt Scamander, dá Vám to na celou věc úplně nový pohled..

Anie94
11.04.2021 5 z 5

Svět Harryho Pottera je pro mě naprostá srdcovka, a tak jsem si nemohla nechat ujít přečíst i tuto knížečku. V knížce je i spousta zajímavých ilustrací. Dozvíte se mnoho informací o kouzelných tvorech. Podle mého názoru to je druhá nejlepší knížka, která doplňuje svět Harryho Pottera. Nejraději mam Bajky, a asi nejméně ráda mám Famfrpál.

Emily82
10.03.2021 4 z 5

Dávám čtyři hvězdičky, ale můj pětiletý syn, kterému jsem knihu četla před spaním by dal rozhodně plný počet. Fascinovalo mě, jak si všechna ta zvířata pamatoval, i ty detaily. A já zatím netušila, co jsem četla před pěti minutami.

tomas9591
04.03.2021 3 z 5

Knížka rychle utekla a dobře se četla a je plná nádherných ilustrací. Můžete zjistit kde žije Pětinoh, čím se živí Kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro Bodloše

Gweny
28.02.2021 5 z 5

Třetí a poslední kniha z cyklu Bradavické knihovny. Musím říci, že jsem si ji užila asi nejvíce, i když svou poutavostí se může rovnat Pohádkám barda Beedleho. Popisy některých zvířat mě vážně pobavili. Některá znám z filmů HP, jiná z FZ. Ale v kontextu dnešní doby jsem si říkala, že na naše státní činitele bych nejraději vypustila rarachy a pro mě i mé přátele by se určitě hodil lektvar z prášku z rohů Hrombuka. :-) A jelikož máme na zahradě včelí úly, kdyby chtěl někdy kolem letět nějaký Čmelotrysk a zamořit alespoň jeden z těch úlů, výskala bych radostí. :) ovšem mým asi nejoblíbenějším zvířátkem je i díky filmu Okamie a pak samozřejmě Hrabák. :-)
A stejně jako u dvou předchozích knih musím ocenit propracované ilustrace i autorčinu fantazii.

h.belaiova
12.02.2021 5 z 5

Krásná doplňující knížka ze světa Harryho Pottera. Knížka se mi moc líbila jen by tam mohl být u každého zvířete namalován jeho obrázek.

jana1976
10.02.2021 4 z 5

Super kniha!! Upozornění pro ty kdo nečetl nebo neviděl Harryho: nepochopí výpisky, popisy zvířat mu nic neřeknou....

Usire
26.01.2021 4 z 5

Je to takový bestiář ze světa HP. Trochu jsem očekával více, protože Famfrpál v průběhu věků mi přišel o dost lepší.

Natyna3
18.01.2021 5 z 5

Stručné, zajímavé, vtipné. Nutnost pro všechny kouzelníky i věčné čekatele na dopis z Bradavic.

kolacky
15.01.2021 4 z 5

Jenom technická poznámka, zvířata se NEPĚSTUJÍ, ale CHOVAJÍ.
Vypěstovat si můžeme pšenku, jahody nebo chmel.

Rainbow_Owl
15.01.2021 5 z 5

Milá knižka v podobe učebnice z Rokfortu v špeciálnom vydaní pre mukolov. Nesmie chýbať žiadnemu fanúšikovi HP v knižnici.

Márv1990
13.01.2021 4 z 5

Kniha mě bavila. Stručný a zajímavý popis všech tvorů. Určitě stojí za přečtení.

VeruMalfoy
05.01.2021 5 z 5

Knížka mě bavila stejně jako Famfrpál v průběhu věků, i když ten mám asi přece jen raději. Dozvěděla jsem se o spoustě kouzelných zvířatech a i o tom, proč jsou třeba i vodní lidé brání jako zvířata. Mé první vydání knížky je doplněno o vtipné komentáře Harryho, Rona a Hermiony.

Selve
04.01.2021 5 z 5

I když to není příběhová kniha jako taková, musel jsem si jí pořidit. Krásně ilustrovaná a skvělý popis zvířat ;)

vlkove
03.01.2021 5 z 5

Četla jsem tuto knihu již podruhé a musím říct, že ilustrace z nového vydání jsou úplně jiným rozměrem. Je to krása.

barbora5337
30.12.2020 5 z 5

Navzdory obávám, ze mě tato kniha bavit nebude, mě velice bavila. Všechny zvířata jsem si představovala ve své fantazii a přemýšlela, které zvíře bych chtěla vlastnit.
Obohatila jsem si znalosti o např: Baziliškovi, Trollech... a seznámila se se spoustou záhadných a krásných zvířat ze světa kouzelníků. Krásné doplňkové čtení k příběhu HP.

Kniha je navíc plna krásných kreseb.