Kočičí kavárna

Kočičí kavárna
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486996/bmid_kocici-kavarna-49b-486996.png 4 105 105

Leonie není příliš nadšená, když ji sousedka požádá, aby se na čtrnáct dní postarala o její kočku Mimi. Paní Siebenschönová se chystá na svou poslední dovolenou na Ischii, a tak nemá mladá učitelka to srdce stařenku odmítnout.Soužití s kočkou je však naprostá katastrofa. Mimi se ne a ne s novým domovem smířit a její dočasná opatrovnice s ní rychle ztrácí trpělivost. Pak přijde spásný nápad svěřit divoké zvíře kamarádce Maxie, jež si právě otevřela malou kavárnu. Maxie je nadšená a ještě větší radost mají její hosté.Zdá se, že veseleji už být nemůže, jenže pak se Mimi znenadání narodí koťata a kavárnu brzy začnou široko daleko nazývat Kočičí. A paní Siebenschönová, Leonie i Maxie postupně zjišťují, že stejně tak znenadání může přijít i láska…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Katzencafé, 2020


více info...

Přidat komentář

Awča
předevčírem 4 z 5

Čteno pro čtenářskou výzvu, jinak to není můj šálek kávy.
Příběh byl milý, sladký, a na závěr, krom happy endu, kniha obsahovala i recepty :-)

Liatha
19.09.2024 3 z 5

Nenáročné, čtivé a oddechové. Kniha neurazí, ale ani nenadchne. Příběh je naivní, daleko od reálného světa. Ale jsou chvíle, kdy si přesně o tomhle chceme přečíst. Tady sáhnete na jistotu, že si u knihy odpočinete


Marika Vanova
09.09.2024 4 z 5

Lehce nebo těžce naivní, jak to kdo vidí, víte, co se asi stane, ale mě se to docela líbilo a odpočinula jsem si u toho. A hlavně jsem splnila další bod výzvy.
I u nás v Písku byla a snad ještě je Kočkavárna, dlouho jsem tam nebyla.

Ivetaa
13.08.2024 3 z 5

Pohodový příběh o třech ženách a samozřejmě o kočkách.

Yanny
01.08.2024 5 z 5

Jestli je něco fakt ultimátní milá oddychovka, tak je to takhle knížka o kočičkách a kavárně. Věděla jsem, že to bude přesně to pravé nenáročné čtení, které teď před porodem potřebuju, takže jsem fakt moc ráda, že jsem si ji přečetla ve správný čas. Díky tomu jsem se do příběhu fakt krásně vžila a věděla jsem, že mě tu nemůže čekat nic smutného, a tak jsem si to kočičí vrnění užila i společně s mýma kočičkama Karamelkou a Vanilkou po mém boku.
Vždycky je to trochu risk – číst něco o zvířátkách, protože nikdy nevíte, jestli se k nim budou páníčkové chovat tak, jak si představujete a vy se nebudete rozčilovat. Tady je to sice trochu na hranici, protože důvěřivá starší paní Zuzana dá svou milovanou bílou kočičku Mimi na hlídání mladé učitelce Leonie a odjede na dovolenou do Itálie. Jenže Leonie nemá ke kočičkám moc vztah a vůbec neví, jak na ní. To, jak to s ní vůbec neuměla a nebyla schopná si aspoň něco málo zjistit a tolerovat ji… to mě fakt vytáčelo. :D Naštěstí ale měla dobrou kamarádku Maxie, která to s kočičkami uměla mnohem lépe a kočička Mimi to hned vycítila, takže spolu navázali krásný vztah.
Přesto mě, jakožto totální kočičí mámu, která také často spoléhá na hlídání našich dvou kočičích mimin, naprosto jímala hrůza při představě, že někdo zatají majitelce, jak to s jeho kočkou je a dá ji na hlídání někomu jinému. Natož do kavárny!
Nicméně se tu opravdu nemusíte bát žádného dramatu, vše dobře dopadne, to vám mohu prozradit a slíbit. U takového příběhu potřebujete, aby byl prostě hlavně pohlazením po duši, takže plní svůj účel dokonale.
Překvapilo mě, že knížka vlastně nebyla zas tak jednoduchá a přímočará, jak se může zdát, ale rozvíjí se tu za celou dobu docela dost příběhů a osudů… A všechny mě bavily.
Musím také vyzdvihnout styl psaní, mám dojem, že německé autorky to prostě umí. Možná proto, že je to složitý jazyk s bohatou slovní zásobou, ale překlady německých knížek se mi vážně vždy čtou jako másle.
Doporučuju všem, co mají alespoň trochu rádi kočky.
Celkově bych navrhla takovou knížku na nějaké složité nebo stresové období, kdy fakt potřebujete hlavně vypnout a myslet na hezké věci. Dovedu si to představit jako bezvadnou terapeutickou knížku třeba do nemocnice nebo na období, kdy se vám zrovna zas tolik nedaří.

Janadvorackova
01.06.2024 1 z 5

Hrozná nuda.
Starší hrdinka má dobré důvody pro to jet na dovču a nechat kočku té mladší. Ale ta je úplně marná. Její přístup ke kočce mě vytáčel a příběh jsem si nedokázala užít.
Čekala jsem asi něco jiného.

Marcela873
18.05.2024 3 z 5

Nenáročná odpočinková četba. Příběh je milý, neurazí, nenadchne. :-)

soukroma
01.05.2024 3 z 5

Hodně romantiky, méně koček. Z Německa na slunnou Istrii, kde se dějí nečekané srdeční záležitosti, zatímco bílá Mimi odložena. Nezajalo, nelíbilo.

Danago
31.03.2024 3 z 5

Oddechová knížka milá a pohodová knížka. Pro nenáročné čtenářky nejen milovnice koček.

anej
12.03.2024 4 z 5

Milá pohodovka, která mě vytáhla ze čtecí krize, která mě přepadla při čtení Analfabetky. Plynulý, milý příběh se stejně milými postavami. Předvídatelný děj, ničím nepřekvapil. Nejlepší závěrečných pár stránek z kočičí perspektivy :-)

sloncekhk
05.01.2024 4 z 5

Toto není můj šálek kávy, ale kniha je čtivá a pohodová

niki-chan
03.11.2023 3 z 5

Milé a oddechové čtení o tom, jak jedna kočka může změnit život hnedka několika lidem. Příjemný bonus jsou recepty na konci knihy.

kamka1103
03.10.2023 4 z 5

Rozdílné povahy tří hlavních hrdinek, přítomnost kočky s jejími koťaty, vůně dortíků a kávy.... To se prostě četlo samo. A happyend ? Ten k teto knize prostě patřil a já ho čekala od začátku . Milé, lehké oddychové čtení.

Allia
26.08.2023 4 z 5

Velice milý příběh na odlehčenou od těžších témat :-) vhodný nejen pro milovníky koček. Opravdu nehledejte napínavý děj, zde je to spíše o odpočinku. Příběh má spíše takový volnější průběh s lehce sladkou příchutí, bez nutnosti to nějak moc komplikovat, což pro některé nemusí být to pravé ořechové, ale já jsem si jej užila. Líbil se mi i pohled starší paní, která zjistila, že na lásku nejsme nikdy staří :3

uzivatel1190
15.05.2023 4 z 5

Milý příběh, od knížky jsem ale čekala trošku víc, některé pasáže se opakuji a jsou dle mého nadbytečné.

gab72
21.03.2023 5 z 5

Krásný obal, krásný příběh, kde vše pěkně hladce navazuje, hrdinky se skoro lehce vyrovnávají s nepříjemnostmi. KOnec dobrý vše dobré. Úplně ne sladké (to je dobře), čtivé, pár skvělých životních rad ... na světě je hezky :). Ráda se k ní vrátím v dnešním světě. Příjemné překvapení.

Terka1975
13.03.2023 4 z 5

Krásný, odpočinkový příběh o kočičí kavárně. Nic komplikovaného, ale naprosto reálně uvěritelného a milého. Bavil mě i pobyt staré paní v Itálii, protože popis všech chuti, který tam byl mě vrátil ve vzpomínkách do oblasti Capri.

Barbora_B
13.01.2023 5 z 5

Prijemny, odpocinkovy pribeh :)

VítVápno
05.11.2022 3 z 5

Knihu jsem čtele před 8 měsíci a bohužel zklamání ač koliv mám rád kočky a obecně zvířátka tak se mi kniha nelíbila skoncil sem na straně 208 u Knihy jsem se nudil pořád to samé do kola od knížky sem čekal víc než bylo kdyby byla kniha trošku víc zaměřena na kočky a jejich život ano chápu že je to román já jsem chlap romány čtu rád ale tenhle román je asi více pro ženy tož co škoda dávám 3/5 kniha nebyla úplně špatná.

Fzuzik
09.09.2022 4 z 5

Neměla jsem velká očekávání, ale byla jsem moc milé překvapená. Knížku jsem si užívala a moc ráda se k ní večer vracela. :)