Haunting Adeline: Stíny nad Adeline - H. D. Carlton | Databáze knih

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540778/bmid_haunting-adeline-stiny-nad-adeline.jpg 4 622 622

Kočka a myš série

1. díl

Dokážu manipulovat emocemi kohokoli, kdo mi to dovolí. Způsobím vám bolest, rozpláču vás, rozesměju a přiměju vás si povzdechnout. Ale moje slova na něj neplatí. Zvlášť když ho prosím, aby odešel. Pořád tam je, sleduje mě a čeká. A já se nikdy nedokážu odvrátit. Ne když chci, aby přišel blíž. STÍN Nechtěl jsem se zamilovat. Ale teď, když jsem se zamiloval, se nedokážu držet dál. Jsem okouzlený jejím úsměvem, jejíma očima a tím, jak se pohybuje. Jak se svléká... Budu ji dál sledovat a čekat. Dokud nebude moje. A jakmile bude, už ji nikdy nenechám odejít. Ani když mě bude prosit, abych to udělal... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red

Haunting Adeline, 2021

Ronii
dnes 4 z 5

- Dala bych 5, ale prý má být pokračování ještě lepší, tak si tu jednu hvězdu radši schovám.

Tak tohle byla jízda, kterou budu vstřebávat ještě dlouho. Konec mě naprosto dostal – nečekaný, šokující, a přitom dokonale zapadající do celého příběhu. Ale přiznám se, že mám tolik otázek a pocitů, že nevím, co si myslet.

Jak je vůbec možné, že někdo, kdo zachraňuje ženy a bojuje proti největším zrůdám, zároveň jednu stalkuje? A v čem je Stín vlastně jiný než Arche, který zmlátil vlastní ženu? I Stín dělá Adeline modřiny a dokáže ji vyděsit na smrt. Ta hranice mezi ochráncem a predátorem je tady tak tenká, že váhám, jestli ho milovat nebo nenávidět.

Při čtení jsem sotva dýchala – napětí, strach a fascinace mě doslova pohltily. Jejich vztah je jako jízda na horské dráze: jeden moment Adeline nechce, aby se jí dotkl, a v dalším přiznává, že to byl její nejlepší ***. Ta dynamika mě totálně zmátla, stejně jako způsob, jakým všechno začalo.

Jsem zmatená, ale přesně to je na té knize to geniální – donutí vás přemýšlet o morálce, hranicích a vašich vlastních pocitech. Stín je temný, děsivý, ale taky neskutečně fascinující postava, kterou nemůžu dostat z hlavy. Milovat ho? Nenávidět ho? Možná oboje zároveň.

ČERNÝjžš
dnes 2 z 5

No.. Nechala jsem se strhnout fenomenální reklamou o temné romanci, která budí pohoršení, (dekadence, rozvrat společnosti, znechucení, atd., znáte to:d).

Poměrně spokojeně jsem si ji tedy koupila, abych zažila to pravé pohoršení z nějakých sexuálních scén, nebo abych objevila ,,kouzlo temné erotiky."
Jenže po pár stránkách jsem si uvědomila, že to jaksi neklapne. Bylo to takové.. plné rozporuplných citů.
1) Cítila jsem se upřímně občas stupidně, když jsem se snažila přijmout logiku děje. Se vší úctou, vážně to občas bylo jak průměrná ff na wattpadu o mafiánech z cosa nostry. Celá tato linka s Z.-ovou prací byla neuvěřitelná a ne v dobrým slova smyslu. Prostě jako v nějakým akčním filmu- tak sem tam přišel, kulky mi litaly nad hlavou, ale NAŠTĚSTÍ jsem se jim vyhnul. Všechny jsem je podřezal nožíkem na jablka, protože jsem ho měl NAŠTĚSTÍ fakt ostrej a vím jak se to dělá. No a nikdo na mě nedojde, protože NAŠTĚSTÍ mám fakt schopný kámoše, co smažou kamerový systémy.
A byla to strašná škoda, protože si myslím, že bych si knihu mnohem víc užila (a mnozí lidi taky), kdyby ten děj byl víc realistickej.

2) jako ty scény? He? Upřímně, když mě to vážně mělo pohoršit X přimět k tomu, abych objevila svou sexualitu a dala se do nějakýho sexuálního cirkusu, čekala jsem víc.
Jasně, krom (spolier!) scény s tou pistolí, která byla překvapující a originální, to bylo.. nudný. Prostě spolu normálně šoustali, sice tvrdě, ale co už. On ji sice občas říkal nějaký rozkazy jak z 50 odstínů, ale.. kde že mám být šokovaná? Není to úplně můj styl, ale věřím, že existuje spousta párů, co mají rozdělený role dominantní x submisivni, zkrátka a dobře nechápu, proč zrovna toto vzbudilo takovej rozruch.

3) linka stalker x oběť už byla zajímavější. Upřímně, ze začátku sem s tím byla trochu rozpačitá, jak to mám ve své složité (:)) duši pojmout, ale Adeline se ve svých myšlenkových pochodech nakonec shodla, že ji to rajcuje atd, takže zase chill

4) poslední bod, nad čím jsem přemýšlela celou dobu; ..byla by ta knížka tak úspěšná, kdyby ji stalkoval hnusnej, starej, pupkatej, plešatej chlap? Ne nebyla. To by teprv vzbudilo pohoršení a rozvrat české společnosti.
A upřímně, přečetla bych si to mnohem radši, ačkoliv by se mi celou dobu chtělo zvracet. Protože tam by teprve byla ta psychologie postav.
Proč ona s ním chce být? Když je takový,...
Proč ji on pronásleduje?

Shrnutí- za zkušenost s touto knihou jsem ráda, ale vážně jsem čekala něco víc. Něco jak kdyby víc hlubšího, než děj založený jen na hezké tvaričce a dobrých (?) úmyslech.
Což ale samozřejmě není chyba autorky, jen můj boj s očekáváním:))

lenda123
včera 1 z 5

Tak jo... Tohle už ne... Téma stalkingu je strašně romantizovano. Chemie mezi hlavními hrdiny je neuvěřitelná. Některé scény jsou neuvěřitelně vyhrocené, jiné mi připadají nedomyslene. Za mě jako fakt ne... Knížku jsem dočetla jen proto, protože nesnáším nedotčené knížky, ale do dalšího dílu se pouštět nejspíš nebudu.

anndrra
včera 4 z 5

Bála jsem se, protože reakce na knihu jsou dost..."rozporuplné". Někdo říká, že je to úchylařina plná odporností, jiný zas, že je to trapárna plná odporností a pak je tu skupina lidí, co tuhle knihu miluje navzdory těm odpornostem, protože za nimi vidí hlubší záměr a pointu. Nemůžu říct, že bych se zamilovala. Vztah hlavních postav je přinejmenším diskutabilní a děj knihy je místy trochu přitažený za vlasy nebo příliš zjednodušený. Nicméně mě to fakt bavilo. A taky je to fikce nikoli true crime, takže to rozhodně hodnotím kladně a knihu doporučuji všem, co nejsou slabší povahy a dokážou si udržet odstup. Jsem zvědavá na pokračování

Beovulfak
předevčírem 4 z 5

V autobusu cestou do práce se to moc číst nedá.

houdkic
21.02.2025 1 z 5

Ačkoliv má kniha pár světlých momentů, tak to bohužel nevyváží tu hrůzu, která se tam děje a je evidentně mnoha lidmi normalizována.

Pája699
19.02.2025 4 z 5

Koukám, že tato kniha čtenáře rozdělila na dva tábory…já patřím tak nějak mezi :-D
Jednu hvězdičku musím přidat za úžasnou, lákavou obálku a její ořízku. Nádhera :-)

Příběh zajímavý a poutavý, ALE…..

Zade mi svým způsobem přišel jako „hrdina“. Ano, vraždil a mučil, ale svým zvráceným způsobem pro dobrou věc. Zachraňoval děti a ženy před násilníky a prodejem s bílým masem. Bojoval proti kultům a obětování nevinných.
Proto se mi to trošku tluče a protiřečí s tím, jak se choval k Adeline.

Adeline byla taky svá…milovala horory a vzrušovalo jí se bát, takže je jasné, že tihle dva se nakonec k sobě hodili :-)
Její chování mi občas nešlo na rozum…byla paličatá a Zadaho pořád provokovala a pak se divila následkům.

Krimi linka s vraždou prababičky tam svým způsobem ani nemusela být, ale bylo to takové zpestření.
Já bych se raději dozvěděla více o minulosti Zadeho. Vše tam bylo řečeno jen tak povrchně.

Měla jsem v hlavně dva možné scénáře jak kniha asi skončí. Tak autorka mi do toho hodila vidle a staly se oba dva :-D
Ať jsem nechtěla číst pokračování, tak teď jsem nucena :-D Čekat ale do podzimu bude peklo.

Dela90
17.02.2025 3 z 5

(SPOILER) "Nikdo normální se nebojí rád. Ale já jo. Miluju to. Což je důvod, proč je stalker to nejhorší, co mě mohlo potkat. Jsem náchylná k tomu, abych si ten strach užívala. Moje láska k hrůze mě jednoho dne zabije."

Uf, tak přesně tohle jsem si říkala po dočtení této tolik opěvované knihy. Sedla jsem si z ní na zadek? Nesedla. Dostavilo se to pověstné WOW? Ne. Nicméně příběh byl čtivý a hezky odsýpal. ALE! Já prostě čekala nějakou eňoňůňo dark romanci, podle názvu i obálky. Hm, nějak nevím, jak to mám hodnotit.

V knize najdete sexuální násilí, podivné obřady, obchod s lidmi, vraždy, násilí, tajemství, i nějaké spicy scény.

Upřímně jsem nerozumněla ani jedné postavě, tak máme tu Zada. Který v reálném životě honí zloduchy, co zneužívají děti, unáší dívky. Z této strany byste si řekli, ok. Je to Good chlap. Jenže z té druhé, se chová, jako nepříčetný stalker, který si hraje se svou kořistí, opravdu jako kočka a myš. Nepřijde mi Stalking v pohodě.

Pak tu máme Addy, která zůstává v domě po své babičce. Kde zemřela její prababička za podivných okolností. Světe div se, taky měla stalkera, takže po někom to Addy asi podědila. Jinak si její chování nedokážu vysvětlit. Je možné se zamilovat do stalkera, který vám dělá ze života peklo?

Detektivní zápletky ok, zajímavé zpestření příběhu. Konec mě samozřejmě utvrdil v tom, že další díl číst potřebuju, ačkoliv to nebylo úplně to co jsem od toho očekávala.

Tahle knížka asi není úplně pro každého, takže nezapomeňte číst na začátku knihy varování!
Hodnocení: 3/5

L3MON_CZ
17.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Kniha mě překvapila. Ze začátku jsem si musela zvyknout na velké množství sprostých slov, na která nejsem v knihách zvyklá. Upřímně se mi v knize líbilo téměř vše. Jen na začátku se mi do knihy moc nechtělo. Po chvilce jsem se hodně rychle začetla. Četlo se to dost rychle. Štve mě otevřený konec a chybí mi "vysvětlení" nadpřirozené aktivity v sídle Parsons. Moc se těším až si přečtu druhý díl. Zamilovala jsem si zvrácené chování Zadea. Hodně lidí by mě za to poslalo do Bohnic, to je mi jasné. Dokonce to i respektuji. Každý má na tuto knihu odlišný názor. Hodně záleží na preferencích člověka a tom co za žánr knih čte. Mně osobně se dark romance líbí.
Kniha má nádhernou ořízku i obal. Pokaždé co jsem četla, nemohla jsem se vynadívat

maly_knihomol
17.02.2025 3 z 5

(SPOILER) Haunting Adeline byla moje první dark romance kniha a celkem se mi líbila. Nejvíce se mi asi líbily scény, kdy Addie vyšetřovala vraždu své prababičky a kdy byl Zade na těch svých "misích". Celé to bylo zvrácené a to se mi líbilo. Erotiky bych tam mohla mít o dost méně, ale přece jenom o tom dark romance zčásti je, no ne? Myslím, že tohle rozhodně nebyla má poslední kniha tohoto žánru, přesto ale raději převážně zůstanu u fantasy románů. Nenadchne ale neurazí.

Děj byl pro mě celkem předvídatelný a ze začátku se mi ani moc nelíbilo to množství vulgarismů a způsob mluvy, ale v průběhu jsem si na to zvykla. Druhý díl si přečtu, ale nijak na to nespěchám.

happy19
16.02.2025 5 z 5

Autorčina věta,že kniha vychází z její vyšinuté představivosti tam není jen tak pro srandu,-)))
Označení přeceňovaná kniha miluji:-)))
Nejvíc jsou tady komentáře o kázání jak to bylo hrozný,ale další díl si pro zajímavost asi přečtou:-D
Pro toho,kdo třeba čte Amo Jones je to slušné počtení:-)))
Druhý díl to srpen-září jistí!

,,Lidé se nemusí zdobit děsivým
make-upem a umělou krví,aby naháněli strach.To naše nitra~temnota,která číhá pod povrchem~jsou zatraceně hrůzostrašná."

bravefox
15.02.2025

Nechala jsem se překecat naším fanklubem čtení bizárů a tohle teda byla střela. Je to trapný, hlavní postavy jsou naprosto mimo téměř celou knihu a nic v knize nedává smysl. Kniha prostě hraje na to, že obsahuje rádoby sexy a tabu témata a doufá, že se na to někdo chytne. A ono to bohužel vyšlo... Vzhledem k úspěšnosti knihy, by asi nebylo úplně od věci zamyslet se nad stavem psychického zdraví ve společnosti a upřímně pokud někomu něco takového přijde sexy, vzrušující a snad by přemýšlel na tím, že by bylo prima něco z toho zkusit, tak by asi nebylo od věci navštívit terapeuta či psychologa a vyřešit si přinejmenším "Daddy Issues".

Ohniva
15.02.2025 4 z 5

Obálka krásná a krásnou ořízkou, což mi dělalo radost pokaždé, když jsem brala knihu do ruky. Co se týče děje. První polovinu knihy jsem to naprosto hltala a místy byla příjemně překvapená. Druhá půlka knihy se už začínala táhnout. Děj moc negradoval a neustále jsem čekala, kdy budu šokovaná z toho co čtu. Což se nedostavilo.
Přesto byla kniha čtivá a ráda si přečtu druhý díl.

DreamerX9
14.02.2025 3.5 z 5

U téhle knihy nelze vytknout něco, co přirozeně jako žánr obsahuje a také varování bylo přečteno takže to, že to absolutně nedávalo smysl, logiku a přirozenost jednání zdravého rozumu, charakter ani hodnoty zdravého vztahu se jako minus brát nedá. U těchto knih nelze přemýšlet ani moralizovat pouze otáčet stranku za stránkou a nechat se pohltit nebo ne. Nicméně přesto si rejpnu. Rozčilovala mě Daya a u hlavní postavy Addie se mi zdálo, že jí autorka plánovala drsnou charakteristiku ale jaksi to nevyšlo takže sklouzla do podprůměrného jednání typu "budu drsná, sprostá, nadávat a předstírat že se mi to nelíbí i když to tak moc chci"
Stín byl zvláštní patron taková voda proti ohni a naopak. Zajímavé spektrum charakteru zabijáka dobráka milujícího psychopata stalkera. Konec poněkud stereotypní uvidíme co bude dál
Ale abych jen nemířila pistolí kniha mě velmi bavila jedním a to způsobem jakým autorka píše. Jak dokáže barvitě popisovat, vykreslovat tohle v průměrných dark romance není a takhle by měl za mě vypadat kvalitní styl psaní.

EvaKvai
13.02.2025 5 z 5

Mě se to líbilo. Mě nevadí drsnější knihy, mám ráda DARK ROMANCE. Jasně, děj je místy dost pitomoučkej, ONA se chová nepochopitelně, ON bojuje proti určitým věcem a pak JÍ dělá to, co dělá. Jasně, moc to nedává smysl. Ale když u toho moc nepřemýšlíte a máte knihu pro zábavu a na vypnutí hlavy.. Pak je skvělá. Některé scény opravdu "spicy", já byla spokojená. Určitě si počkám na druhý díl, snad se dočkáme na podzim.

Tess_BooksNerd
13.02.2025 3 z 5

Kde jen začít.... Téma boj proti obchodu s bílým masem se mi velice líbí. To, jak Zade zachraňuje děti, týrané a znásilňované ženy, je úžasné. Bojuje za správnou věc. Ačkoliv bych byla ráda, kdyby tato linka byla v knize vyzdvihnuta mnohem víc. Jediné, co mě na něm strašně vytáčí, je fakt, že zachraňuje ženy před znásilněním, ale sám to pak dělá Addie...
Adeline je kapitola sama o sobě... Je to snad nejméně uvěřitelná postava, jakou jsem kdy četla. Její chování ve stylu "Nenávidím tě, ale vzápětí vzdychám tvé jméno rozkoší," je směšná. Ještě svého stalkera schválně provokuje a vybízí ho? To je na mě prostě moc.

Celkově je kniha fajn, i když mi zabrala mnohem déle, než by mi bylo milé. A musím uznat, že je moje zvrácená část mnohem větší, než bych si kdy přiznala. To, jak si Zade bral Addie, jak ji honil a pak ji v podstatě znásilnil svou pistolí. Nebo ji strkal do pusy péro, zatímco utahoval opasek kolem jejího krčku. Tyto situace mi přinášeli šílené a zvrácené uspokojení. Ale upřímně nechápu ten obrovský povyk, který tato kniha vyvolala. Příběh končí unesením Adeline, a upřímně, kdyby to tak nebylo, nad druhým dílem bych ani ne přemýšlela. Obrovské plus autorce za to, že mě dokázala navnadit.
Knize "přidává" na hodnotě krásná obálka s ořízkou. Ale rozhodně to není příběh, který by mě nějak zasáhl.

Niame
11.02.2025 4.5 z 5

Knížka je hodně temná a drsná, ale s tím je čtenář od autorky seznámen hned na začátku.
A já jsem si přesně něco takového chtěla přečíst... Navíc držet v rukách tak krásně propracovanou knihu byla radost, a ta ořízka...
Za mě super, nutně potřebuji druhý díl.

Verida
11.02.2025 1 z 5

Tak tady musím přiznat, že mě strhlo to haló kolem téhle knihy a samozřejmě i design. Anotace taky nezněla vůbec špatně ale tato kniha nebude můj šálek kávy. Nejprve jsem si myslela, že me vadí styl psaní ale v průběhu čtení mě hrozně vadili ty charaktery hlavních postav. Pointa by byla vcelku dobrá ale to jak postavy konají je na mě prostě mimo. Buď pro mě dark romance není a nebo jsem sáhla po špatné knize která by mi dark romance nějak otevřela. A ač nemám ráda otevřené konce tak mě tato kniha nepřesvědčila abych si další díl koupila.

1/5 (tu jednu hvězdičku má kniha jen díky obálce)

Veve721
10.02.2025 3 z 5

No teda.... Nic moc popravdě.

Hlavní problém nemám s postelovými scénami, protože ty se daly očekávat u tohoto žánru, ale vadí mi charaktery hlavních hrdinů. Obzvlášť Addie je vyloženě pitomá naivní husička. Zet se jakože (dejmetomu) celkem dá, ale to nic nemění na faktu, že mi jejich vztah/nevztah nepřipadá moc atraktivní nebo žhavý. Četla jsem jiné knížky, kde byl hlavní hrdina víc sexy badass, hlavní hrdinky nebyly takové neschopné hlupačky a nejasný souhlas k intimnímu dobrodružství působil více "přitažlivě". (Např. nedávno čtení Barbaři z ledové planety byly v tomto ohledu výborně napsaní.)

Takže ano, Haunting Adeline je pro mě osobně zklamáním. Zachraňuje to snad jedině Zadův chrabrý hon za potrestáním úchyláků a detektivní zápletka o Addiině zavražděné bábi. Jen mě štve, že kvůli rozuzlení si budu nejspíš nucená sehnat druhý díl, který nijak extra netoužím číst. Jen prostě nemám ráda neuzavřené dějové linky...

claire_wick
09.02.2025 2 z 5

Na tuhle knížku jsem se moc těšila, ale asi možná díky velkým očekáváním vůbec nesplnila to, co jsem si představovala, že dostanu. Vlastně toto byla moje vstupenka do dark romance a já teď nevím, jestli jsem na hlavu, že mi to přišlo “meh a čekala jsem víc drsnější, víc morbidnější. Prvních přibližně 100 stránek jsem měla velký problém se odpoutat od toho, že hlavní postava Adeline se absolutně nechová racionálně a běžně jako každá normální žena a už ze začátku je každý její skutek jen *praštím se do čela* Ani postava Z, který je vlastně Adeline stalker mi nedával moc velkou logiku a to vykreslení “já zahraňuji ženy a děti, takže jsem vlastně dobrý mi lezlo na nervy. A teda vůbec na mě nepůsobil nijak děsivě, což by asi měl, ne? Sexuální scény mě bavily, byly skvěle popsány, ale pořád mi k tomu chybělo opodstatněné chování Adeline. Jakože už od prvního styku, kdy byla znásilněná, tak z toho absolutně vůbec nebyla v háji a já jí prostě ty emoce nevěřila a to mi hrozně moc kazilo celkový dojem z knihy. Bylo to takové.. umělé a takové.. na to, že to je dark romance, tak sluníčkové. Čekala jsem, že to bude fakt drsný, nechutný, brutální a zatím tam bylo jedno znásilnění zbraní, což je masakr, ale aby to fakt bylo, tak by se musela Adeline chovat jinak no a pak jsem dostala jedno uříznutí rukou a vlastně tím ta nechutnost končí. Kromě Adeline a Z tak byly další velmi zajímavé postavy, které ale bohužel neměli svůj vlastní prostor, ačkoliv zrovna kamarádka Adeline by si to zasloužila, protože ta mě tam hodně bavila. Celkově se v celém příběhu prolínají 3 linky - vztah mezi Adeline a jejím stalkerem Z, Z a jeho práce lov na senátory a lidi, co obchodují s dětmi a ženami a Adeline a vyšetřování vraždy její prababičky, která shodou náhod měla také svého stalkera. To bylo vítaným oživením, že celý příběh nebyl zaměřen jen na ty dva, ale paralelně s jejich vztahem se tam dělo i něco dalšího. Dost mě mrzí, že větší prostor nedostalo sídlo ve kterém Adeline žila.