Koření
Gill Davies
Kniha o koření se zabývá jeho historií, pěstováním i využitím v medicíně a v kuchyni. Pronikavě aromatické koření se například hodí pro zvýraznění chuti vín a lihovin, k výrobě přírodních léčiv a lektvarů. Nejdražším kořením na světě je šafrán, ženšen je jak posvátná bylina, tak i afrodiziakum a o česneku se říká, že chrání proti upírům, vlkodlakům, čarodějnicím a démonům (i krtkům na zahradě). V minulosti se věřilo, že muškátový oříšek odpuzuje mouchy přenášející mor, a obchodníci po Evropě ho prodávali se ziskem téměř šest tisíc procent. Kniha obsahuje podrobné informace a zajímavosti o více než šedesáti druzích koření.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2013 | Romantická řeč květin |
2017 | Koření |
2021 | Tajemná řeč stromů |
2013 | Kompletní historie medicíny |
2017 | Bylinky |
Super kniha a zajímavé informace, z nichž mnohé jsem až do této doby ke své škodě nevěděla. Např. víte, které koření se má přidávat do pokrmu během vaření a které zásadně až po něm do hotového? :-)