Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Roman Vaněk
![Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135165/kouzlo-kuchyne-cech-a-moravy-aneb-dedictvi-nasich-babicek-135165.jpg?v=1347353727)
Knižní bestseller "Poklady klasické české kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně.... celý text
![martinka.exner martinka.exner](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/355083/m_martinka-exner-uOH.jpg?v=1617460804)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Baví mě vaření s Romanem a ráda se k jeho receptům vracím. Moc se mi líbí, že je kuchařka moderní a inspiruje mě i ve stylu servírování. Super.
![fis.rena fis.rena](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/103830/m_fis-rena.jpg?v=1731801942)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tato kuchařka už je náročnější na přípravu co do času...domácí chléb, výroba domácí šunky, vinné klobásy apod., ale jsou tu i poctivá jídla jako je dančí hřbet, kuřecí roláda nebo koleno na černém pivě. Jsou v ní skutečně recepty našich babiček ,které jsem ani neznala. Vše je, jak je zvykem, krásně přehledné a z fotek by člověk hned uždiboval :) provolávám 3x sláva.
![Azmodan Azmodan](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/139183/m_azmodan-2aU.jpg?v=1537445571)
Kniha je velice kvalitní a drží si vysoký standard svých bratrů a sester - přehlednost, srozumitelnost, jednoduchost, kvalitu fotografií atd. Jen to téma není pro každého. Jitrnice, jelítka, klobásy a domácí pečivo, to není zrovna to, co by jste dělali každý víkend.
Přesto si myslím, že by neměla chybět v žádné knihovničce a to zejména pro své nepopiratelné kvality.
Doporučuji!
![hroneczek hroneczek](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/118911/m_hroneczek-FKt.png?v=1614026050)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je pravda, že z předchozí kuchařky Pokladů vaříme více, ale i zde je spousta receptů, na které nedáme dopustit. Vše jasně popsáno, obsahuje i typy a rady nad zlato.
![MorriconeTheGod MorriconeTheGod](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45434/morriconethegod-iVG.jpg?v=1560517958)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro běžné vaření ne tak dobré jako poklady. Jde to často víc do minulosti a k jídlům už zapomenutým apod. Pokud si ale chcete udělat zabijačku nebo péct vlastní pečivo - určitě po knize sáhněte. Je spíš skutečně pro nadšence.
![luboss23 luboss23](https://www.databazeknih.cz/img/users/60_/60330/m_60330-B7R.jpg?v=1486668195)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další z výborných kuchařek od Romana Vaňka. Jsem z nich nadšen. Jen víc, jen houšť... ;-)
![MarieAnnaSarah MarieAnnaSarah](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41553/41553-AS1.jpg?v=1399563781)
Gastronomie je mou láskou, hobby i obživou a pan Vaněk patří k českým kuchařům, kterých si vážím a bezmezně je uznávám, takže touto knihou se Ježíšek trefil do černého :)
Kniha obsahuje známé i zapomenuté recepty našich babiček podané jednoduchou formou, u složitějších receptů doplněnou fotografiemi s postupem. Vše podtrženo fotkami s dokonalou úpravou přímo na talíři, která dokazuje, že nejen zahraniční speciality mohou být oku lahodící. Jedním slovem krása. Jsem naprosto spokojena a doporučuji knihu všem i začínajícím kuchařům.
![Evickar Evickar](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další skvělá kuchařka od pana Vaňka, která se spíše soustředí tentokrát na výrobu domácích uzenin a zabíjačku, ale i tak se v ní najdou další klasické české recepty s krásnými fotografiemi.
![Nuny Nuny](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41423/nuny-r4X.jpg?v=1645968805)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kuchařka je moc hezky udělaná a má moc pěkné fotky. Recepty mě velmi zaujali, už jen pro to, že některé vůbec nedělám. Základ jsou poctivé suroviny a pak už jde všechno samo ;).
![Ronin Roujin Ronin Roujin](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38203/38203.jpg?v=1381127980)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nejklasičtější česká jídla i exotičtější mňamky ale rozhodně kuchařka, kterou využije každý, kdo se rozhodne přestat babicovat a začít opravdu vařit.
2012 | ![]() |
2014 | ![]() |
2016 | ![]() |
2013 | ![]() |
2013 | ![]() |
Tato kuchařka mi zůstala, když se dcera odstěhovala, ta vlastní všechny od Romana Vaňka. I když mám různé kuchařky, tuto používám nejčastěji. Prostě super recepty.