Kroniky prachu: Pár stránek navíc...

Kroniky prachu: Pár stránek navíc...
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459123/bmid_kroniky-prachu-par-stranek-navic-zOl-459123.jpg 4 682 682

Kroniky prachu série

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu.... celý text

Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

Animants Welt: Ein Buch über Staubchronik, 2019

Aaloha
09.03.2022 4 z 5

Nejde ani tak o pokračování jako o malý dodatek jak to šlo dál s Animant a Thomasem a taky se dozvíme jak se dostala Elisa ke studiu v době,kdy se mohli vzdělávat jen muži. Hezké ilustrace.

Niu
05.03.2022 4 z 5

Příjemné přiblížení příběhu, dokreslení toho, co se stalo v zákulisí. Líbilo se mi prolínání autorčina vysvětlení k jednotlivým postavám s příběhy vedlejších postav. V závěru je několik stránek věnováno přímo Animant a Thomasovi. Bylo to poklidné čtení před spánkem.

Laf
27.02.2022 4 z 5

Tato kniha dodala celému příběhu další rozměr a doplnila ho o nové informace. A zároveň udělala pěknou tečku za celým dějem. Rozhodně stojí za to si to přečíst a zjistit, jak to bylo dál.

Zumaan
26.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak to dem obodovat: (SPOILER!!!!!)
Moc fajn nápad- třeba tam dát ty recepty na sušenky, čaje...
Kapitoly s Thomasem a Animant.. krása :)
Animantino budouc. zaměstnání- prostě fakt dobře vymyšleno, líbí se mi, že nesklopila uši a dál bojuje (na druhou str., od ní bych ani nic jiného nečekala)

někdy zdlouhavé části
škoda, že ty dopisy byli napsané jen do čtvrtky (cca) a pak norm. pokračovaly v knize.

Podtrženo, sečteno, mně to vychází na 3,999998677- 4,2 hvězdičky

Indilwen
20.02.2022 4 z 5

Kapitolky s Elisou byly naprosto skvělé a čtivé, stejně tak dopisy.. škoda, že se v podobném duchu nenesla celá tato "dodatková" kniha.

Ronnie68
13.02.2022 4 z 5

Přečteno v jednom mžiku ... nebylo to špatné ... prakticky doplnění prvotního příběhu + i rodina Thomase Reeda ... jo četlo se to dobře ...

L3nch4
12.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Urcite stalo za to si tuto knizku precist. Treba jen kvuli pohledu Thomase Reeda, ve kterem se objasnily nektere veci, ktere v knize Kroniky prachu nebyly uplne vysvetlene. A pak take kvuli Vanocni povidce, kdy Animant s Thomasem prijeli oslavit Vanoce k jeho rodine. Ty kratke intimni chvilky mezi nimi byly tak sladke. Ách.
Priznam se, ze jsem ostatni casti, ve kterych neslo o Animant nebo Thomase, cetla s mensim zaujetim.
Ty dva jsem si zamilovala a ostatni proste meli jen malou sanci ziskat si mou plnou pozornost.

Lucka12345
04.02.2022 4 z 5

Až po dodatku kronik prachu jsem si opravdu uvědomila, že příběh už skončil. Už se nic nového o panu Reedovi a Animant nedočtu a tento pocit pro mě byl více zničující než bych předopkládala. Nejvíce se mi líbila část s Vánocemi a perspektiva pana Reeda "na to co se událo mezi poslední a skutečně poslední kapitolou". Ostatní věci už mi přišly vyloženě jenom pro zajímavost a kdybych nebyla takový fanoušek kronik prachu tak bych se u nich, asi nudila. Kniha byla zpracována velmi zábavně a mám radost, že jsem mohla vidět své oblíbené postavy ještě jednou:)

fajka
31.01.2022 4 z 5

Pěkný a kouzelný dodatek. Pro mě jako stvořené. Nutně jsem totiž potřebovala něco navíc, něco co by mi ukázalo více z událostí, které se staly potom atd. Byly tam části, které mě bavily míň, ale to mi nevadilo. Poslední kapitoly o vánoční návštěvě a část, kde si Thomas povídá s Henrym, se mi líbily nejvíc. Jsem z knihy spokojená a jsem vděčná, že jsem se jí mohla obohatit.

knihyKeMne
30.01.2022 4 z 5

V podstatě jsem chtěla napsat to samé jako _Knihomolka_ :-) Je to skutečně bonusová kniha složená z různých typů textů a tenhle konec (oproti první knize) mě konečně uspokojil.

P.S. Překladatel ovšem vůbec neovládá pravopis, fuj.

Verii_chan
27.01.2022 5 z 5

Moc se mi líbilo, že jsme v tomhle světě mohli zůstat o chvíli déle. Určitě bych takový bonus uvítala u všech mých oblíbených knih!

Argony
26.01.2022 3 z 5

Stačilo by, kdyby kapitolu s panem Reedem a poslední vánoční kapitolu přidala autorka k původní knize. Zbytek už byly takové pindy.

Anniee
23.01.2022 4 z 5

Po týhle roztomilý jednohubce vyžaduju pokračování. A hlavně re-reading Kronik prachu!

Barbara182
22.01.2022 3 z 5

Milé doplnění k původní knize, tak trochu must read pro ty, kterým se líbily Kroniky prachu :-)

Adel822
10.01.2022

(SPOILER) Často se mi stává že se do knih nejvíce začtu až ke konci a potom mám deprese že je konec a chybí mi hlavní hrdinové a toto byl skvělí způsob jak ve světě zůstat trochu déle.
Kniha je rozdělena do více témat které rozvíjí původní příběh a dává více prostoru vedlejším postavám. První strany v knize Animant píše své přítelkyni Elise dopis, ten se mi velmi líbil myslím že mně nenásilnou formou vtáhl spět do děje, dále je tu něco k postavě Animant, zde se mi líbilo sledovat jak se vyvíjí její osobnost a charakter. Poté tu je dopis pro Animant od Tomase ten se mi též líbil ale zde bych uvítala kdyby byla z dopisu cítit více láska přišel mi trochu chladný a opět povídání jak vznikala postava Thomse bylo také velmi zajímavé. Dále tu byl pohled Tomase na dobu mezi odjezdem Animant a jeho vyznáním lásky, to bylo dokonalé a dojemné myslím že by zde roztálo každé srdce, to moje teda ano a přála bych si více částí z pohledu Thomase protože mně jeho pohled a láska k Animant úplně dostali. Kapitola o historickém románu mně upřímně moc nezaujala a ocenila bych místo ní spíše delší předchozí děj a ani báseň která je hned o stranu dále mně bohužel moc nezaujala. Rozbor postav o Henrym a Rachel mně sice bavili ale obešla bych se i bez nich ale příběh o jejich seznámení mně moc zaujal, zde bych sice přivítala spíše popsaný jejich společný čas než rodinné poměry Rachel ale přesto mně příběh bavil. Recept určitě zkusím. Fakta a fikce mně opět moc nebavili. Popis a dopis pana Boyla mě moc bavil a myslím že jsem toho člověka až teť pochopila. Odůvodnění názvu knihy mi také nic nedalo. Dopis od Elisy pro její sestřenku byl čtivý ale radši bych se dozvěděla více o jiných osobách. Život Elisy než začala studovat, mně moc bavil byly zde vidět ti odlišné kultury jednoho světa. Dopis Lillian mně nebavil až na část kde mluvila o Thomasovi. Popis Animantiných rodičů a strýce, tety mně i s kapitolou fakta a fikce nebavili. Poslední část o vánocích jsem si zamilovala ale byla bych radši kdyby se hned na začátku hrdinové nepohádali ale jinak dokonalé. A ten konec s těmi knihami byl geniální. A v neposlední řadě jsou v knize překrásné ilustrace které vám vyrazí dech.

_Knihomolka_
30.12.2021 3 z 5

Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke Kronikám prachu.
V této knize se dozvíte, jak vznikaly postavy i samotná knihovna z Kronik prachu, jak se seznámili Henry s Rachel a Elisa se svou mecnáškou, dovíte se i recept na Liriny máslové sušenky, a také Vám kniha nabídne malé pokračování. Vůbec by mi nevadilo, ba naopak by mě moc potěšilo, kdyby místo tohoto malého pokračování a poznámek autorka napsala officiální druhý díl s například šestseti stránkami :).

kindlova42
27.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Hodnocení 3,5*
Pár stránek navíc byl doplněk k původní knize. Kdy jsme se dozvěděli o něco více. Nebylo to špatné, ale myslela jsem, že to bude více o hlavních postavách. Autorka nám nastínila vedlejší postavy Rachel a Elisu, které za mě osobně více prostoru nepotřebovaly :D
Líbila se mi bonusová kapitola pana Reida a seznámení Animant s jeho rodinou.
Musím říct, že bych tuto knihu asi ocenila více, kdybych ji četla hned za původní, kdy jsem měla příběh a pocity z četby čerstvé :)

TerryDee
26.12.2021 5 z 5

Líbilo se mi to, že jsme díky této knize mohli poznat zajímavosti ze zákulisí, a to, jak vznikl název, jak se utvářely postavy, ale i další kapitoly z pohledu Thomasem, Elizy či Rachel. Za mě milé vrácení do Anglie za Animant a Thomasem.
Pro fanoušky románu nutnost!

elyonka9643
26.12.2021 5 z 5

Příjemná třešnička ke knize Kroniky prachu. Moc jsem si všechny povídky a pohled do zákulisí psaní užila.:) Ideální pro vánoční čas.

Horselen
20.12.2021 4 z 5

Popravdě jsem očekávala další pokračování příběhu Animant a pana Reeda, ale byla jsem překvapená, že kniha obsahuje i dopisy, ilustrace, poznámky autorky k jednotlivým postavám a příběhu a další věci.
Četlo se to rychle, bylo to milé, ale nutně bych to v knihovně mít nemusela.