Pár stránek navíc

Pár stránek navíc
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454843/bmid_par-stranek-navic-S3b-454843.jpg 4 676 676

Kroniky prachu série

Bonusová kniha pro fanoušky romantického bestselleru! „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu.... celý text

Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Animants Welt: Ein Buch über Staubchronik, 2019

Arlienen
05.05.2023 5 z 5

Do knihy jsem se musela pustit hned po přečtení Kroniky prachu. Musela jsem ještě chvíli zůstat ve světě Animant a pana Reeda. Hlavně jsem měla pár otázek a doufala jsem, že na ně naleznu odpověď právě v této knize, přece jen je to bonusová kniha....
Líbilo se mi, že se v knize objevila kapitola z pohledu pana Reeda. Dozvěděla jsem se, co se dělo, když odešla Animant a on bez ní zůstal tři měsíce. Překvapil mě moment, kdy si vlastně uvědomil, že se do Animant zamiloval.
Kapitola s Elise se mi moc líbila a objasnila mi, jak došlo k tomu, že dívka z chudých poměrů se dostala do školy pro ženy. Navíc mě právě její příběh navnadil na knihu Kufr z nebe. Už abych knihu držela v rukou a mohla číst!

Airelle
06.03.2023 5 z 5

Původně jsem neměla v plánu knihu číst, Kroniky prachu pro mě byly ukončené celkem obstojně. To se změnilo v momentě, kdy vyšla kniha Kufr z nebe. Pár stránek navíc je totiž skvělým úvodem do této novinky, a tak jsem si ji nakonec objednala dodatečně. Rozhodně jsem neprohloupila a přečetla ji za jeden den jako takové skvělé zpestření, připomenutí prvního dílu a perfektní úvod do dílu druhého. Líbilo se mi, jak se kniha věnuje postavám, jejich příběhu, což třeba u Elisy bylo naprosto dokonalé. Také myšlenky autorky byly zajímavé, to bych kolikrát uvítala na konci každé knihy, abych věděla, co tím autor zamýšlel, nebo chtěl říct.

Kniha je plná krásných ilustrací, i její forma mě bavila, jak se střídají myšlenky autorky s popisem postav nebo dalších kapitol o tom, jak to bylo dál.

Nezbývá mi než knihu doporučit všem, kdo jí ještě nečetli a mají rádi Kroniky prachu.

Karin94
04.03.2023 4 z 5

Toto sú už len také bonusové zbierky epizódnych príbehov, dopisov a autorkiných poznámok ku knihe Kroniky prachu.

Myslela som si, že táto časť bude istým pokračovaním jednotky, dozvieme sa ako sa darí postavám a pod. Síce to tu bolo, ale princíp knihy bol inde. Spisovateľka sa skôr venovala témam ako napr. prečo si vybrala také postavy a ich povahy alebo prečo napísala historický žáner, či prečo vybrala knihe názov Kroniky prachu a kopec ďalších zaujímavých tém.

Ak vás aj takéto informácie ohľadne knihy zaujímajú, určite si to prečítajte.

Booklice
15.02.2023 5 z 5

Po přečtění Kronik prachu, které mě moc bavily, jsem se hned těšila na toto pokračování. Věděla jsem, že se nejedná o pokračování v pravém slova smyslu a upřímně jsem byla zvědavá, co kniha přinese. Příjemně mě ale překvapila. Díky poznámkám autorky jsem spoustu věcí ještě lépe pochopila a bavilo mě bližší seznámení s jednotlivými postavami. Doplnění pohledu pana Reeda bylo něco, co mě hodně zajímalo a jsem ráda, že jsme taky mohli vidět něco z jeho perspektivy. I když upřímně by mě to bavilo vidět z jeho perspektivy celé. I příběhy Rachel a Elisy byly zajímavé a celý příběh trošku rozšířily. Přestože bylo v kronikách prachu lehce naznačeno, jak se Henry a Rachel seznámili, bylo fajn se seznámit i s ní a její rodinou. A celou dobu jsem si říkala, jak se vlastně Elisa dostala na univerzitu pro ženy, což bylo taky zajímavé. No a konec byl zase bonus týkající se toho, jak to s Animant a Thomasem bylo dál. Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby toho bylo ještě trochu víc :-)

Anie94
12.02.2023 3 z 5

Kroniky prachu: Par stranek navic jsou bonusovou knihou pro fanousky Kronik. Je to sbirka epizodnich pribehu, dopisu a autorcinych poznamek. Me bohuzel nenadchly tak, jak jsem si myslela. 3/5

Co me zklamalo bylo to, ze se ve sbirce naslo jen velmi malo prostoru pro Animant a pana Reeda, ktere tak moc miluju. Co naopak ocenuji jsou pekne ilustrace a graficke zpracovani knihy. Mozna, kdybych knihu cetla hned po precteni Kronik, tak by se mi libila vice, ale s odstupem casu od pribehu me moc neoslovila.
Nicmene se hrozne tesim na Kufr z nebe, tak doufam, ze nebudu zklamana.

kiki11
07.02.2023 5 z 5

Moc krásně zpracované pokračování. Charaktery postav se autorce podařilo zajímavě rozvést a některé situace osvětlit. Hodně mě bavil pohled Elisy a její příběh se směnným obchodem a už se nemůžu dočkat, až si přečtu Kufr z nebe, kde se o ní dozvím zase o trochu víc. Tahle knížka byla takové příjemné pohlazení po duši a popravdě mě dost mrzelo, že už jsem na konci. :D Opravdu jsem si ten příběh zamilovala. Doufám, že mě další díl nezklame.

Beovulfak
30.01.2023

Moc se mi líbila, stejně jako Kroniky prachu. Jen malý poznatek- seno není sláma

Anor505
19.01.2023 3 z 5

Zajímavý počin… ale proč ne. Dopisy a povídky hezky doplňují hlavní knihu a ilustrace jsou roztomilé. Bylo to milé ohlédnutí za Kronikami prachu na jedno volné odpoledne.

Jája92
18.01.2023 5 z 5

Měla jsem obavy, že mám k této dodatkové knize přílišná očekávání. Naštěstí po přečtení knížky mohu směle říct, že i tato útlá kniha pokračování světa Kroniky prachu je naprosto úžasná :-)
Dozvěděla jsem se mnoho zajímavých informací o vzniku samotné knihy, o jednotlivých postavách a pár bonusových libůstek.
Vzhledem k tomu, že se chystám na čtení Kufr z nebe, tak jsem si se zájmem početla o Elise, která mi je moc sympatická a těším se, co vše provede ve zmíněné knížce.
Rozhodně nesmím opomenout krásné ilustrace, které knihu krásně doplňují. A ke konci knihy je navíc Vánoční setkání rodiny Reedových, které příběh krásně završilo. Rozhodně nelituji, že jsem si knihu zakoupila.

stelka_knihomol
15.01.2023 3 z 5

Bylo to docela hezké, jen nejsem zrovna fanda doplňkových knížek, no. Vlastně jsem si ale až díky této knize zamilovala Elisu, takže nelituju, že jsem si ji přečetla.

ivedoo
09.01.2023 5 z 5

Krásné doplnění Kroniky prachu, kde jsem mohla blíže nahlédnout do jednotlivých hlavních i vedlejších postav knihy. Nejvíc pro mne byl příběh Elisy, která je velice zajímavě napsaná. Potěšil mě recept na sušenky :)

Ira13
05.01.2023 4 z 5

Taková trochu dokumentarni kniha.
Dva příběhy ji ale napravily - o Elise a pak vánoční na konci. I tak dávám 4*..

Knihomolka2009
29.12.2022 3 z 5

Nejlepší pasáže knihy pro mě jistě byli kapitoly z Vánoc Animant a Thomase. Zbytek pro mě nebyl zas tak záživný, ale nebylo to nejhorší. Chápu, pokud se mnou nebudete souhlasit a máte na tuto bonusovou novelu zcela jiný názor.

Bryel
03.12.2022 4 z 5

Dodatek ke Kronikám prachu krásně doplní příběh a poodhalí vyprávění i z pohledu dalších postav. Velice pěkně zpracovaná třešnička.

alexvera
12.11.2022

"Kroniky prachu se odehrávají v listopadu. Vzduch je studený, zima za dveřmi a počasí je proměnlivé a šedivé."

Ach, kéž by všichni autoři dělali takovéto dodatkové, spoustu věcí vysvětlující knihy!

"Slova jsou ostřejší než veškeré meče. Především, pokud je člověk ženou a nikdo mu meč dat nechce."

Iva095
06.11.2022 5 z 5

Všichni kdo milují Kroniky prachu by si tuto knížku určitě měli přečíst. Je to moc pěkná dodatková knížka ve které se toho spoustu dovíte i přes to, že je to jen pár stránek.

Dámaskloboukem
02.11.2022 3 z 5

Potěší všechny příznivce Kronik prachu, kteří si chtějí nechat příběh pomalu doznít

Percabethka
02.11.2022 3 z 5

Příběhové části byly o ničem, ale autorčiny rešerše o době, módě a technických vynálezech a její popisy toho, jakým způsobem/proč vymýšlela jednotlivé postavy a jak vytvářela celý příběh, byly parádní!

2368
30.09.2022 3 z 5

Čekala jsem trochu víc, ale i tak mě doplnění hlavní o pár dalších stránek potěšilo. Jsou zde hlavně rozbory osob a pár dalších zajímavostí,pokud se ke knize dostanete, stojí za přečtení.

Kaila146
10.09.2022 3 z 5

Dobré doplnění, přečteno za večer.

pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Lin Rina
německá, 1987