Kulti

Kulti
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515646/bmid_kulti-5Br-515646.jpg 4 1421 1421

Keď sa muž, ktorého odmalička zbožňuje, stane jej trénerom, znie to ako splnený sen. Ale čo ak sa zo sna stane nočná mora? Reiner Kulti, svetová ikona futbalu, nastúpi do tímu Sal Casillasovej ako tréner. Je však tichý, samotársky a nevrlý. Úplný opak výbušného a vášnivého futbalistu, akým býval a ktorý ju tak dávno očaril. Čo na ňom kedysi videla? Kam sa podel muž, za ktorého sa ako dievča chcela vydať a mať s ním kopu malých futbalistov? Sal nebola pripravená na tohto Kultiho ani na vražedné chúťky, ktoré v nej vyvolal. Musí sa pokúsiť prebudiť v ňom znova energiu, ktorou kedysi prekypoval, inak hrozí, že to bude jej najdlhšia sezóna v živote.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

Kulti, 2015

uminaa
21.03.2019 4 z 5

Miestami dráma, ale vtipné. Príjemné čítanie :)

anetka.repova
21.03.2019 5 z 5

Tak takové příběhy já můžu. Tohle bylo tak krásné. I když se tam v celku nic nedělo, pořád mě to nutili číst dal a dal. No a to fotbalové prostředí bylo dokonalé. Dost mi to připomínalo mě, kdy jsem se taky zamiloval do fotbalisty a byla to moje první láska.

Rozhodně všem doporučuji a nebojte se, že je to bichle, jakmile se jednou začtěte nebudete chtít knihu zavřít.

Veeria
20.03.2019 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších romantických knih, které jsem četla. Jeden z nejkrásnějších párů, které jsem měla možnost si v knížkách zamilovat.

Je v ní tolik krásného, že je to skutečně knižní poklad.

Fotbalové prostředí této knížce dodává punc originality a nevšednosti. Hlavní postavy? Jedinečné a své, dokonalá kombinace. S takovými postavami jsem se snad ještě nikde jinde nesetkala (hlavně Sal je perfektní - sarkastická, svá, vtipná, úžasná, ale Kulti také nebyl pozadu - bručoun se zlatým srdcem). Styl vyprávění? Chytne vás a nepustí - svěží, čtivý, podmanivý.

Vřele vám ji doporučuji! Máte se na co těšit! :)

(Děkuji za vydání, Fragment, a PROSÍM, vydejte další knížky od této spisovatelky).

EDIT: Na oficiálních stránkách autorky www.marianazapata.com naleznete v ,,Extras" milý bonus z budoucnosti.... ;)

lenny.and.books
19.03.2019 5 z 5

OMG! To bylo tak boží! ❤️ Chci ještě! Když jsem viděla českou obálku, tak jsem byla k celé knížce lehce skeptická, ale pak jsem četla samé kladné ohlasy a prostě jsem si to musela taky přečíst.. ale rozhodla jsem se počkat až na e-book vydání, protože tahat se s 500 stránkovou cihlou není nic pro mě. Doufám, že po tomto úspěchu se v Čechách vydají i další autorčiny knihy.. Protože tohle pro mě byla nejlepší knížka letošního roku. Tleskám a chci další knihu. Hned! :)

junine
19.03.2019 3 z 5

Nejsem fanynka fotbalu, to prostředí by mi ale vůbec nevadilo - dle anotace bylo jasné, kdyby autorka i mimo zápasy a tréninky ze Sal zatvrzele nedělala chlapnu, co si umí oblíct jen sportovní trenky a na každé stránce se potí. Zásadní, lidský problém jsem měla s tím, jak Salin otec Kultiho uctíval, přestože on jeho synovi zlomil nohu....i kdyby to bylo v rámci tolerovaného sportovního rizika, tak to chtělo na tom obdivu ubrat.... chování toho táty bylo povětšinou trapné. Čekala jsem víc.

Abnička
18.03.2019 5 z 5

Tak po velmi dlouhé době, mě opět něco nadchlo a ano jak jinak než román. Tohle je fakt skvělá knížka, při které se ani chvilku člověk nenudí a každopádně je z knihy nadšený. Ty chvilky, kdy jsem se smála nebo dostávala záchvaty smíchu či nadávala na hrdiny jsou k nezaplacení a to nemá každá kniha, tahle ano!
Já osobně ke knize nemám jedinou připomínku. Ano, možná ten. Věk hlavních hrdinů, ale co.. Ty hlavní postavy? To je něco neuvěřitelného, co autorka vymyslela, měla je promyšlené do nejmenšího detailu a rozhodně věděla, co a jak chce mít a nic nebylo šité, jak se říká horkou jehlou. Opravdu bravurní dílo a za mě 5 hvězdiček bude možná i málo!

anishta
18.03.2019 5 z 5

To bylo hezké! :-) Často jsem se nasmála a nebo se culila jako blbeček, ale bylo to super. Trochu jsem měla strach z toho fotbalového prostředí, ale bylo to skvěle napsané. A ty chyby v českém vydání? No fuj...

šneki
18.03.2019 3 z 5

Celkem průměrná romanťárna, docela často se autorka opakovala a nejvíce mi lezlo na nervy, jak Kulti vůbec nemluvil.... Ale dokopalo mě to zpět ke čtení, takže dávam 3*.

Evka3814
17.03.2019 5 z 5

Nevím co k tomu dodat. Ze začátku jsem trochu bojovala,jelikož je to fakt hodně o fotbale:))). Každopádně mě dostala Sal,tu jsem si oblíbila za její výřečnost:) a její táta taky válel, ta kapitola jak tam přijeli na jeho narozky s Kultim u té jsem málem padla smíchy . Kniha rozhodně stojí za přečtení, další takové PROSÍM:)

snílkařka
16.03.2019 3 z 5

Dobrá méně pravděpodobná limča.Ale o tom romány jsou :) .Pryč od reality do fantazie snů,kde rytíři ještě nevymřeli a ženy dokažou cokoliv :) .Tak a zpět do reality auuu :)

julythreemosen
16.03.2019 2 z 5

To mám za to, když se na něco moc těším...

Petra38
15.03.2019 4 z 5

Uff, co k tomu rict? Tak do dobry pulky jsem si rikala,ze knihu snad odlozim,smarja vzdyt to ma skoro 400 listu,prece se stim nebudu trapit. Druha polovina konecne ukazala proc ma knizka pomerne vysoke hodnoceni, diky bohu se zachranila a pribeh dotahla do skveleho konce az mi bylo dokonce lito,ze neni vic jak tich 400 listu:-) jen to chce mit s tim zacatkem trpelivost :-P

jani.ruzicko
15.03.2019 5 z 5

U nás v ulici byli vždycky jen samí chlapci a pak já, takže asi není divu, že už od ranného dětství mě to táhlo víc k fotbalu než k panenkám. Miluji ten sport a proto i tento příběh mi byl napsaný snad přímo na míru. =)

Kdo nemá fotbal rád, přiběh se mu líbit nebude, protože se to vlastně všechno logicky točí kolem fotbalu =)

Za mě bravurně napsané, velmi čtivé - vůbec mi nepřislo, že to má tolik stránek... moc jsem se bavila, rozhodně jsem se zasmála a i poplakala. Bylo fajn sledovat celou tu dobu, jak to mezi nimi jiskří, aniž by si to aspoň jeden z nich uvědomoval.
Určitě mohu doporučit !! =)

domina
14.03.2019 5 z 5

Pro mě je to nejlepší kniha, kterou jsem v poslední době četla. Bavila mě do poslední stránky. Bohužel mě zklamali editoři. Tolik chyb a překlepů jsem v žádné jiné knize ještě nezaznamenala.

barca8336
12.03.2019 3 z 5

Nevím, asi jsem čekala více, když jsem viděla hodnocení. Ale až moc jsem přeskakovala...Fakt mě ty pasáže o fotbalu nebraly. Číst se to dalo, ale četla jsem 100x lepší knihy.

pipi.sava
12.03.2019 5 z 5

Super kniha hned přečteno. Překvapila me.

moucha110
12.03.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha, četla jsem ji jedním dechem. Klidně by mohly i natočit film :) .

H4N1CK4
12.03.2019 4 z 5

Tahle knížka má hodně nedokonalostí - spoustu pasáží, kterým by slušelo proškrtat, a neskutečné množství překlepů (tak odfláknutou knihu po stránce korektury jsem ještě nečetla), ale jako celek to je nakonec ááách... Moc jsem si užila ten slow-burn romantický vztah mezi Sal a Kultim a bavilo mě jejich neustálé špičkování. Opravdu vtipná oddechovka, která by podle mě byla skvělá i jako film.

MarKy95
12.03.2019 5 z 5

Krásná kniha, něco jiného, než obvykle. Už se těším na další autorčiny knihy. :)

Kristý1909
10.03.2019 5 z 5

Do téhle knížky jsem se totálně zamilovala. Smála jsem se u ní a přála si aby nikdy neskončila, ale bohužel. Kultiho jsem si zamilovala hned na začátku a milovala ho až do konce. Strašně mě tam štvou ty chyby, ale stát se to může. Určitě ji budu někdy číst ještě jednou.