Efekt
Elle Kennedy
Lásky z kampusu série
1. díl >
Gigi Graham má tři cíle: kvalifikovat se do národního ženského hokejového týmu, vyhrát olympijské zlato a vystoupit ze stínu svého slavného otce.
Literatura světová Pro ženy Erotika
Bude vydáno: 2025 , Ikar (ČR)Originální název:
The Graham Effect
Mě se zpracování nové série, která volně navazuje na Off-Campus, líbilo. Určitě si knihu přečtu i v českém podání. Autorka píše s lehkým humorem, postavy jsou sympatické a jejich zapálení pro sport - hokej je inspirující. A vůbec ženský hokej, který slaví úspěchy i u nás. Celkově je příběh o přátelství, lásce a rodině. Těším se na další pokračování. Pohodové čtení na jeden až dva večery, u kterého příjemně vypnete. :-)
Moc se mi to líbilo. Postavy, děj. I když nemám moc ráda takové to pokračování nové generace, tak tohle bylo fajn čtení. Je dobře, že se vrátila pouze k jedné dvojici a u ostatních nás nechala jen nakouknout. Už se těším na další, hlavně na ten třetí.
Další hokejová série od Elle Kennedy? Já se nemohla dočkat. Lehce jsem se sice obávala té druhé generace. Přeci jen postavám z předchozí série je pořád okolo dvaceti. Nestárnou :-). Ale nakonec jsem s tím v pohodě vidět Garretta a Hannu ve věku přes čtyřicet let.
Gigi měla úžasný charakter. A ten vztah s tátou? Nádhera. Kladla na sebe velké nároky a chtěla se dostat na olympiádu. Dřela jak kůň a hokejem žila. Občas jsem si říkala, jo v tomhle je po Hanně (hlavně její poznámky) a jo, tak tady vidím zase Garretta :-).
Rydera úplně okouzlila. Sice ze začátku to tak nevypadalo, ale postupně se mu dostala pod kůži. Jak normálně moc nemluvil s ní mu to celkem šlo. Na první pohled takový ten grumpy hrdina, ale skrýval zlaté srdce a bohužel nepěknou minulost. A to jeho: „použi ma“. No panečku :-).
O spolubydlících Rydera budou další díly a jo jsem zvědavá. Zaujali mě. Oba. Nasmála jsem se. Shane a ta jeho reputace. Chudák, a přitom je chtěl krýt. Mihli se tu i Logan a Dean a i některé další postavy se tu zmínili, což mě potěšilo.
Nečekala jsem, že budu mít nějaké výhrady, ale pár věcí mi vadilo. Překvapilo mě, v jak velké míře se to točilo okolo hokeje. Jasně oba ho hráli, ale často jsem měla pocit, že se situace v týmu řešila více než jejich vztah. Chybělo mi hlavně později nějaké společné trávení času. Blbnutí v posteli
a jedno rande u motýlů mi nestačilo. Zklamali mě i spicy scény. Jsem u této autorky zvyklá, na pořádně explicitní delší popis a tady (až na tu první) se to shrnulo na jednu dvě stránky a šmitec :-(. A přitom jsem na toto v několika recenzích četla jen samé pochvaly a že autorka přišla s něčím novým. Asi tu slovenskou verzi cenzurovali :-). Co se týká konce, abych nespoilerovala, řeknu jen, že ta celá situace mi tam nezapadala. Vůbec. Ale zase musím ocenit žádné drama na konci.
Ne že bych si to neužila, to vůbec, navíc takto extra kritická nebývám, ale zkrátka nemůžu si pomoc, ale měla jsem asi velká očekávání. Série Off Campus a Briar U jsou za mě bezkonkurenční a k žádnému dílu jsem neměla větší výhrady. A prostě jsem čekala, že tady to bude stejný, možná i lepší, s ohromnou jiskrou a intenzivním spojením mezi postavami, ale takové grády to postrádalo. To že jsem to četla ve slovenštině a ne v úžasném překladu od Z. Ľalíkové, která má pro to cit, tomu taky asi nepomohlo.
- mrzout a sluníčko
- tajný vztah