Léčení stravou - Zázračné léčení syrovou stravou
Kristine Nolfi
V naší době má zdraví větší význam než kdykoliv předtím! Je tím jediným kapitálem, který máte! Co však děláte pro to, abyste si zdraví zachovali?
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2010 , Eko-konzultOriginální název:
Levende føde: råkostens betydning for sundheden, 1944
více info...
Přidat komentář
Štítky knihy
ovoce zelenina vegetariánství alternativní medicína přírodní léčitelství syrová strava, rawAutorovy knížky
2010 | Léčení stravou - Zázračné léčení syrovou stravou |
Surová strava je pre mňa veľká výzva, no asi najväčší problém pre mňa sú peniaze. Jesť na kilá surovú stravu je nákladné, najmä orechy, zelenina a ovocie, aj keď autorka v knihe tvrdí že nie je - ale je! Zčasti problém vyriešim na svojej záhrade, kde mám permakultúrne sadeničky. Druhým problémom je čas - ako na prípravu jedla, tak aj na samotné jedenie. Pri mojej polhodinovej obedňajšej prestávke nemám šancu zjesť napr. zeleninovú misu, a už vôbec nie ju chystať. Knižka obsahuje hlavné informácie o zásaditých a kyselinotvorných potravinách, o výžive, o tom, ako jesť, čo jesť a kedy (to) jesť. Hovorí však najmä o zelenine, ovocí a obilninách (ale spomína sa aj čerstvé mlieko, takže, vegáni, pozor), no o rastlinách, ktoré si môžeme natrhať na lúke v lese, sa tu nedočítame.