Léčení syrovou stravou
Kristine Nolfi
Příručka o léčivých účincích potravin podávaných za syrova. Příručka pro příznivce alternativní medicíny a zdravého životního stylu ukazuje pozitivní účinky ovoce a zeleniny (i dalších potravin podávaných v syrovém stavu) na lidské zdraví. Autorka dokládá své zkušenosti mnoha příklady ze své lékařské praxe (včetně vlastní léčby). Vysvětluje, proč jsou syrové potraviny zdravé, jaké látky obsahují, jak působí proti nejrůznějším chorobám, především však proti rakovině. Další kapitoly jsou věnovány i dalším zásadám zdravé životosprávy a zdravého stravování.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
ovoce zelenina vegetariánství alternativní medicína přírodní léčitelství syrová strava, raw
Skrýt reklamy
Surová strava je pre mňa veľká výzva, no asi najväčší problém pre mňa sú peniaze. Jesť na kilá surovú stravu je nákladné, najmä orechy, zelenina a ovocie, aj keď autorka v knihe tvrdí že nie je - ale je! Zčasti problém vyriešim na svojej záhrade, kde mám permakultúrne sadeničky. Druhým problémom je čas - ako na prípravu jedla, tak aj na samotné jedenie. Pri mojej polhodinovej obedňajšej prestávke nemám šancu zjesť napr. zeleninovú misu, a už vôbec nie ju chystať. Knižka obsahuje hlavné informácie o zásaditých a kyselinotvorných potravinách, o výžive, o tom, ako jesť, čo jesť a kedy (to) jesť. Hovorí však najmä o zelenine, ovocí a obilninách (ale spomína sa aj čerstvé mlieko, takže, vegáni, pozor), no o rastlinách, ktoré si môžeme natrhať na lúke v lese, sa tu nedočítame.