Batman s.r.o. Kniha druhá

Batman s.r.o. Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539551/bmid_batman-s-r-o-kniha-druha.jpg 3 3 3

Legenda o Batmanovi série

< 64. díl >

Temný rytíř se chystá na válku. Aby mohl čelit největší hrozbě své kariéry, buduje vlastní armádu. Vliv organizace Leviatan sahá až do elitní školy v Anglii či do státu Jižní Dakota, kde působí Ten-co-létá-s-netopýry. Ve středu pavučiny se nachází bývalý nacista Doktor Dedalus, šílený vědec, který se zmocnil legendárního Pátého elementu a proměnil ho ve zbraň. Dedalovi a celému spiknutí s cílem vymýtit Batmany z povrchu zemského velí starý známý…... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Batman Incorporated 6-8, Batman Incorporated: Leviathan Strikes! , 2011


více info...

Přidat komentář

hroubek
27.06.2024 3 z 5

Opět a znovu jsem to s Morrisonem zkoušel, a opět jsem selhal. Naštěstí to neskončilo prohrou, ale jen remízou, což se dá brát jako Pyrrhovo vítězství. Komiks má dobré tempo, zajímavé příběhy, ale pak si Morrison vezme těžké drogy a naservíruje nám sešit číslo osm. Sešit, který se mi četl fakt těžce a vůbec mě nebavil. A pak přijde to nejlepší z celého komiksu. Sešit Levitant útočí: Kapitola 1. je suprově napsaný, je zábavný a hlavně si na nic nehraje. Kapitola 2. je pak přesným opakem kapitoly první, a ukáže Morrisona v nejčistší podobě. Samotný konec se povedl a představuje věci příští, které jsme už mohli číst. Není to špatný komiks, ale pořád to pro mě není to pravé ořechové.

trudoš
08.06.2024 3 z 5

Zpočátku jsem jásal, protože první dva sešity dovysvětlí, co že se to v předchozí knize vlastně odehrálo a člověk už jen netrpělivě čeká na příchod zkázy. Grant Morrison opět dokazuje, jak skvěle umí pracovat se starými motivy. Pak však přijde zběsilý sešit číslo osm, naneštěstí vytvořený pomocí digitálu, kterýžto byl v té době ještě v plenkách. Výsledek je vizuálně otřesný, což se nechtěně projevuje i na scénáři. Pročež ale přijde ke slovu finální speciál Leviatan útočí! a události konečně naberou spád. Hrdinové dostávají zápřah z nečekaných směrů a dlouho budovaná síť spojenectví, se hroutí rychleji než panelák z karet. Aneb klasický Morrison. Pomalu buduje napětí, aby pak všechno chaoticky vyvrcholil na několika málo stránkách. Ostatně celé Batman s.r.o. se nese v duchu série, která je součástí jiné série, protože jednotlivá odhalení a skoky v ději čtenáře podvědomě nutí k přesvědčení, že další události se odehrávají synchronně někde jinde, ať už v jiné knize, nebo v jiné mysli.